Zoveelste overwinning op rij Sportclub Irene 5 zorgt voor irritatie bij verslaggever

29 oktober 2023: Sportclub Irene 5 – Egchel 1 6-1

Aap, noot, Mies. De eerste woorden die ik leerde schrijven. Toen wist ik het; ik wil verslaggever worden. Toekomstige journalisten dromen van de Olympische Spelen, WK of EK. Ik had andere dromen. Beginnen bij Sportclub Irene 9 en vanuit daar wilde ik me omhoog werken. En dat is aardig gelukt! De verslagen werden nationaal en internationaal opgepikt en ik kreeg promotie. Ik mocht mezelf clubwatcher van Sportclub Irene 4 noemen, geweldig! Een droom kwam uit!
Diepe dalen en hoge pieken heb ik meegemaakt met de jongens, mijn jongens, zo noem ik ze tegenwoordig.
Nadat we kampioen werden en nietwilden promoveren werden ‘mijn’ jongens Sportclub Irene 5. Dit voelde voor mij niet als een degradatie. Ik wilde de jongens nog steeds nationaal en internationaal op de kaart zetten, maar er veranderde iets in me na de eerste vier competitiewedstrijden… We winnen alleen maar. Afgelopen weekend werd de spelersbus van Olympique Lyon bekogeld, nu wil ik de supporters van vv Reuver niet oproepen om de spelersbus van Sportclub Irene 5 te bekogelen, maar er gebeurt dáár tenminste iets. Schrijven over ene Marc O. die foto’s stuurde naar vrouwen waardoor alle ellende in Amsterdam is begonnen. Of juist over Feyenoord, dat eindelijk eens leuk, attractief voetbal speelt. Onhandige incidenten na de Limburgse derbyop de Kaldenkerkerweg… Dát zijn de artikelen die verkopen. Maar bij Sportclub Irene 5 valt geen eer meer te behalen.

Ik moet mijn trouwe volgers wéér melden dat Sportclub Irene 5 heer en meester was en dat ze wéér gewonnen hebben en Geeraets wéér minimaal twee doelpunten heeft gemaakt.
Ik wil me nu richten tot trainer Vestjens, mede dankzij jou stop ik met schrijven. Zoals ik al zei is het niet leuk om alleen maar over overwinningen te schrijven. Maar als je Rick Bonten eens 90 minuten laat voetballen zal de winning streak van het vijfde snel ten einde komen en vind ik misschien mijn plezier als verslaggever weer terug.
Maar voor nu is het goed. De koek is op. Mijn carrière als verslaggever zit erop. De pen gaat terug in de inkt en zal er een poosje in blijven zitten.

Eenieder wil ik bedanken voor het lezen van mijn wedstrijdverslagen, die altijd op waarheid berustte. Nooit werd iets aangedikt en van alle interviews die plaats hebben gevonden heb ik nog audio-opnames die vijftien jaar bewaard zullen blijven.
Verder wil ik via deze weg nog excuses maken aan de Telegraaf, Voetbal International en Voetbalprimeur.nl. Het schrijven voor jullie blad was simpelweg niet te combineren met mijn werk als clubwatcher.
Voor een allerlaatste keer schrijf ik nu de einduitslag van Sportclub Irene 5:
Het eerste (!) elftal van Egchel kwam op bezoek aan de Bakenbos maar werd met maar liefst 6-1 van het kastje naar de muur getikt. Sportclub Irene 5 staat na vier wedstrijden op twaalf punten.

Mocht je Sportclub Irene 5 toch nog op de voet willen blijven volgen, schroom dan niet om een wedstrijd van de Tricolores te bezoeken. Komende zondag gaat de koploper op bezoek in Reuver.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.