Wereldgoals Dylan Peperkamp bezorgen Irene geen winst: ‘Soms moet je gewoon brutaal zijn en een beetje geluk hebben’

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger maandag 13 november 2023

Sportclub Irene is er gistermiddag niet in geslaagd om laagvlieger VV HEBES over de knie te leggen. Irene-verdediger Dylan Peperkamp scoorde wel twee schitterende doelpunten, maar toch pakten de gasten uit Beegden knap een punt: 2-2.

Het Tegelse Sportclub Irene en VV HEBES uit Beegden hebben niet veel dwarsverbanden als voetbalvereniging, maar toch zijn er wel degelijk enkele. De trainers van beide vaandelteams, Angelo van Mil (37, Sportclub Irene) en Lars Peeters (34, VV HEBES) kennen zeker overeenkomsten. Beiden hebben ze door blessures hun voetbalschoenen aan de wilgen moeten hangen, vroeger dan dat hen lief was. Ook zijn ze beiden jong, ambitieus en hebben allebei een duidelijke visie wat betreft hun geliefde spelletje. Dat is hoog druk zetten en daarnaast het spelen van verzorgd voetbal met veel intensiteit.

Waslijst aan blessures

De ploegen van Van Mil en Peeters troffen elkaar gistermiddag dus in Tegelen. Beide oefenmeesters wilden zich niet verschuilen achter de waslijst aan blessures, waarmee beide coaches te dealen hebben. „We moeten roeien met de riemen die we hebben”, gaven Van Mil en Peeters voor de aftrap beiden te kennen.

Het spektakel kwam gistermiddag niet van beide gelijke, aanvallende speelstijlen, maar van de linkervoet van Irene-speler Dylan Peperkamp. De 26-jarige verdediger joeg in de eerste helft tweemaal op fantastische wijze een vrije trap tegen de touwen. De tweede was zelfs vanaf eigen helft. „Ik zag de keeper voor zijn doel staan en ik ging gewoon voor mijn kans. De bal lag nog niet helemaal stil, maar soms moet je gewoon brutaal zijn en een beetje geluk hebben. Dat had ik, want de scheids keurde hem goed. Al had ik liever gewoon drie punten gepakt en niet twee keer gescoord”, vertelde Peperkamp, die dit seizoen voor het eerst het Irene-tenue draagt.

Verhuisd

„Ik heb in de jeugd van De Graafschap, Vitesse en NEC gespeeld. Helaas heb ik tweemaal een kruisbandblessure opgelopen en dus moest ik een stapje terugdoen. De afgelopen twee seizoenen heb ik het voetbal weer opgepikt bij Sportclub Woezik uit Wijchen. Nu heb ik kortgeleden een huis gekocht hier in Tegelen, waar ik samen met mijn Limburgse vriendin ga wonen. Zo ben ik dus bij Irene terechtgekomen. Het bevalt uitstekend”, aldus de scorende verdediger, die dus niet wist te winnen met zijn Irene van HEBES: 2-2.

Tekst: Jos Benders

Deel dit bericht

Meer nieuws

Indelingsprotocol voor Sportclub Irene-jeugd voor het seizoen 2024/2025
Update: Meiden Sportclub Irene alweer kampioen! (incl. verslag wedstrijd)
Vacature: Sportclub Irene zoekt dames (25+) om team te versterken!