Vloek Perry Colbers eindelijk opgeheven

27 november 2022: Sportclub Irene 4 1-2 – IVO 5 7-2

De eerste drie punten voor Perry Colbers zijn eindelijk binnen. De wedstrijden waar hij aanwezig was werden verloren maar ditmaal werd hij mede door zijn broer Jordy gered, Sportclub Irene wint met 7-2.

Op een koud en nat sportpark Bakenbos heerste een sfeer dat Sportclub Irene 4 laagvlieger IVO 5 wel even verder in de problemen zou duwen. Wat het team echter niet wist is dat wanneer Perry Colbers binnen de lijnen verschijnt, Sportclub Irene niet weet te winnen. En ook zondag begon het weer slecht en was het uitgerekend, jawel… Perry Colbers die te laat stapte en buitenspel ophief waardoor een aanvaller van IVO alleen op doelman Erik Rogge af kon. Voor de aanvaller was het een koud kunstje om de doelman te verslaan, 0-1. Grote broer Jordy kon de fout van Perry al snel doen vergeten door de bal van twee meter afstand tegen de touwen te werken maar hij schoot de bal recht door het midden tegen de keeper aan. Na deze aanval ontsnapte Spcl Irene aan een grotere afstand. Aan de andere kant eenzelfde kans als Jordy Colbers maar de spits van IVO schoot de bal tegen de lat.
Tien minuten later was het Atila van ’t Hof die Jos Driessen de diepte in stuurde. Driessen bleef rustig, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel, 1-1.
Niet veel later liet Jordy zien een echte familieman te zijn. Hij werd de diepte ingestuurd door Ralph Leurs, Colbers leek de bal te verliezen maar op Danny-achtige wijze rommelde Colbers zich toch een weg naar het doel. Voor Colbers-begrippen bleef hij erg rustig en schoot hij zijn broertje en teamgenoten op voorsprong, 2-1. Hierdoor mocht Perry hopen op zijn eerste driepunter in het shirt van het vierde van de Tricolores. Maar na de 2-1 antwoordde IVO al snel en stond het wederom gelijk, 2-2. Spcl Irene ging toch met een voorsprong de rust in na een goede actie van Martijn Kessels, die twee opties had om de bal te geven. Optie 1 Max Kolster, optie 2 Jos Driessen. Aan de lezer de vraag; wie zou u kiezen en hoe zou het aflopen? Juist, dat dacht ikzelf ook, het was Jos Driessen die met een schot de keeper wist te verschalken, 3-2 en rust.

Ricky Schouren, normaliter aanvoerder, moest het van de bank bekijken vanwege de padel-affaire een aantal weken geleden. ‘Twee tegendoelpunten, je zit daar alleen in de kou op de bank en de trainer die voor de dug-out staat gunt je geen blik waardig, voor mij was het echt een c(o)laire wedstrijd!’

Trainer Vestjens was echter niet tevreden en koos er toch voor om ‘enfant terrible’ Schouren in te brengen. Ook grensrechter Randy Boers mocht het veld in de tweede helft betreden. Vlak na rust was het Perry die ervoor zorgde dat zijn vloek opgeheven werd. Een droge schuiver kon niet voldoende weggewerkt worden door de keeper. De rappe Kessels was als eerste bij de bal en met een lepe stift verschalkte hij de keeper, 4-2 en wedstrijd in het slot. Hierna werd Spcl Irene speelser en was de druk eraf. Met een hattrick aan assists stelde Boers zijn teamgenoten in staat om uit te lopen naar 7-2. Tweemaal hoefde Nick Geurts alleen nog maar de bal in het net te leggen van 20 meter nadat Boers Geurts wist te bereiken met een mooie pass van 60 centimeter. Knap voorbereidend werk dus! Het slotakkoord was voor Atila van ’t Hof. Een mooie bal van Boers stelde Van ’T Hof in staat om alleen op de IVO-doelman af te stevenen. Van ’ T Hof vond de korte hoek en zette de eindstand van 7-2 op het scorebord.

Volgende week wacht Sparta’18 3. De club die er mede voor zorgde dat het bekeravontuur van Spcl Irene 4 snel tot een einde kwam.

Doelpunten: Jos Driessen (2x), Jordy Colbers, Martijn Kessels, Nick Geurts (2x), Atila van ’t Hof
Assists: Atila van ’t Hof, Ralph Leurs (0,5x), Martijn Kessels, Randy Boers (3x)

Deel dit bericht

Meer nieuws

Indelingsprotocol voor Sportclub Irene-jeugd voor het seizoen 2024/2025
Update: Meiden Sportclub Irene alweer kampioen! (incl. verslag wedstrijd)
Vacature: Sportclub Irene zoekt dames (25+) om team te versterken!