Verschillende prioriteiten bij ‘zaterdagavondderby’ tussen Baarlo en Irene: ‘Het feestje in de kantine gaat er sowieso komen’

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger maandag 25 maart 2024

Het treffen tussen VV Baarlo en Sportclub Irene is dit seizoen de enige Noord-Limburgse derby in de derde klasse B. Het feit dat beide clubs verder weinig bekende tegenstanders treffen, is ook met het oog op de kantine-inkomsten een fikse aderlating. Om iets van die inkomsten terug te krijgen, werd de ‘zaterdagavondderby’ in het leven geroepen. De tweede editie werd met 0-2 gewonnen door Irene.

Hoe de zaterdagavondderby tot stand is gekomen? Irene-trainer Angelo van Mil geeft graag tekst en uitleg: „Van mijn tijd bij SV Venray weet ik nog dat het voor de inkomsten goed was om de wedstrijd van het eerste op zaterdagavond te laten plaatsvinden. Meestal zijn er dan toch meer toeschouwers die hun weg naar de kantine van het sportpark weten te vinden dan op zondagmiddag. Ik heb aan het begin van het seizoen het voorstel van de zaterdagavondwedstrijd op tafel gelegd bij de club. Gezien de nieuwe competitie-indeling met veel Midden- en Zuid-Limburgse ploegen, leken de derby’s tegen Baarlo daar de uitgelezen mogelijkheid voor. De heenwedstrijd in Tegelen van destijds op zaterdag is goed bevallen. In de kantine althans zeker, want de weergoden waren ons in november helaas niet goed gezind. Slecht weer of niet, het feestje in de kantine gaat er sowieso komen zaterdagavond”, vertelde de Venraynaar in aanloop naar het duel.

Andere verplichtingen

Die kantine begon na de wedstrijd inderdaad vol te druppelen met spelers en supporters. Toch spekte niet iedereen de clubkas, want de Venloop van zondag kende voor sommigen ook prioriteiten. Zo rende Irene-verdediger Jitse Janssen zondag de tien kilometer, terwijl Baarlo-verdediger Mike Rayer en Irene-aanvaller Pim Jochijms de halve marathon van het jaarlijkse Venlose hardloopevenement holden. Laatstgenoemde ging er na een warme douche zelfs meteen vandoor, omdat hij met een vriend een voorstelling van meditatiecoach Michael Pilarczyk in het Venlose theatergebouw De Maaspoort ging bijwonen. „Hij geeft een voorstelling waarbij je meer inzicht krijgt in hoe je een druk hoofd leeg kunt maken. Ik ben erg benieuwd wat ik ervan vind. Misschien komt het morgen tijdens de Venloop al heel goed van pas”, aldus Jochijms. Niet alleen buiten de lijnen was de aanvaller eerder weg, ook daarbinnen maakte hij het duel niet af. Na een klein uur werd Jochijms naar de kant gehaald, waardoor hij alvast wat krachten kon sparen om de halve marathon binnen de door hemzelf gestelde deadline van twee uur te volbrengen.

Irene wint ook tweede editie van zaterdagavondderby

Sportclub Irene is er zaterdagavond in geslaagd om Baarlo met 0-2 over de knie te leggen. De Tegelenaren passeren de Baarlonaren zodoende op de ranglijst. Baarlo-verdediger Kay Nellen vertolkte voor heel even een heldenrol door op de doellijn met het hoofd de 0-1 te voorkomen, maar moest vijf seconden later toch buigen: Irene-aanvaller Jeffrey Bömers knalde de 0-1 wel binnen na een ware scrimmage voor het Baarlo-doel. Met die 0-1 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. In de tweede helft kreeg Irene meer ruimte van Baarlo en daar maakte de ploeg van Irene-trainer Angelo van Mil dankbaar gebruik van. Ware het niet dat een hoekschop uiteindelijk de beslissing moest brengen in het duel. Irene-verdediger Dylan Peperkamp zag dat zijn volley vanuit de corner nog dusdanig werd getoucheerd door Baarlo-verdediger Kay Nellen. Nellen kreeg het eigen doelpunt op zijn naam en werd zo toch nog de schlemiel van de tweede helft. Met de 0-2 stond de eindstand op het bord in Baarlo en zodoende nam Irene plek zeven over van de Baarlonaren. Baarlo-trainer Tim Nabben kon leven met het verlies: „Irene heeft veel kwaliteit en scoort gemakkelijk. Wij misten te veel spelers (onder andere door werk en vakantie) om het Irene echt lastig te maken”, aldus de Baarlo-coach.

Gepasseerd

De les van Pilarczyk gaat in de toekomst misschien ook wel ten goede komen van de prestaties op het veld voor Jochijms en Irene. Feit is dat de ploeg van Van Mil door de overwinning naar plek zeven is geklommen en dat het de Baarlonaren daarmee heeft gepasseerd op de ranglijst. Al zal dat in de late uurtjes vermoedelijk geen onderwerp van gesprek meer zijn geweest in de Baarlo-kantine voor degenen die de clubkas zaterdagavond wél een dienst bewezen.

Door: Jos Benders

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.