Vaesrade geeft kwartiertje gas

                                         Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger maandag 22 april 2024

Vaesrade heeft tegenstander Sportclub Irene in de beginfase van de wedstrijd overrompeld door fel en agressief druk te zetten. Binnen het kwartier was het al 4-0. De ruststand werd bereikt met 5-1 en dat was tevens de eindstand.

Met Sportclub Irene op bezoek gingen in Vaesrade de gedachten bij beide teams even terug naar de eerdere confrontatie op die laatste zondag van november in Tegelen. Na een rode kaart voor Sportclub Irene-speler Sam Vanmaris ontstond er een opstootje met allerlei onverkwikkelijkheden, die niet op een voetbalveld thuishoren. Omdat de Irene-spelers het niet meer veilig vonden om door te spelen werd de wedstrijd vlak na rust bij een 0-1 stand definitief gestaakt.

Achteraf werd deze handelwijze van Tegelse ploeg bestraft met een aftrek van twee winstpunten. Het restant werd in januari uitgespeeld en afgesloten met een 0-2 overwinning voor Vaesrade. Zo hing er toch wel een angstsluier over deze wedstrijd met betrekking tot het gezonde verstand van de spelers. In hoeverre zouden de onvriendelijke gevoelens naar elkaar toe verleden tijd zijn? Kon de focus weer gelegd worden op het sportieve gedeelte?

Voor Sportclub Irene was dat de jacht op de derde periode en tevens de enige kans om het seizoen nog van een lekker toetje te voorzien. Een periodetitel die Vaesrade wél al wel binnen heeft. Toch was die ploeg niet van plan om zich te sparen. Trainer Kevin Stawenga: „We gaan de punten niet zomaar weggeven. Uitlatingen gedaan door collega-trainer Angelo van Mill van Sportclub Irene zorgen ervoor dat we onze huid duur gaan verkopen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Als een wervelwind kwam Vaesrade uit de startblokken. Binnen het kwartier was het 4-0 door doelpunten van Michael de Jong, Angelo Rouwette, Jaimy Dreessen en wederom Michael de Jong. De Jong maakte zijn hattrick compleet door vervolgens ook nog een strafschop te benutten. De eindstand in deze overigens sportieve wedstrijd werd al voor de rust bereikt door een eigen doelpunt van Jeffrey Sloote (5-1).

Dat kwam mede doordat Vaesrade na rust duidelijk gas terugnam en meer op de verdediging ging leunen. Irenedoelman Jur Verstegen kon toen opgelucht ademhalen. Hij vecht een tweestrijd uit om als basiskeeper te worden opgesteld. „Het was mijn beurt vandaag. We hebben ons in de beginfase de les laten lezen. Toen Vaesrade meer verdedigend ging spelen, waren er ook kansen voor ons om te scoren, echter zonder resultaat.”

Door de deels verrassende uitslagen weet Verstegen dat Sportclub Irene toch nog in de race blijft voor de derde periode.

Door Jos Graus

Deel dit bericht

Meer nieuws

Indelingsprotocol voor Sportclub Irene-jeugd voor het seizoen 2024/2025
Update: Meiden Sportclub Irene alweer kampioen! (incl. verslag wedstrijd)
Vacature: Sportclub Irene zoekt dames (25+) om team te versterken!