UPDATE (met foto’s) – Sportclub Irene JO19-1 KAMPIOEN!

UPDATE: klik hier voor de foto’s van en rond deze wedstrijd. Ga er maar eens goed voor zitten….

Sportclub Irene JO19-1 is KAMPIOEN geworden in de Hoofdklasse poule H, najaar! In een spannende “kampioenswedstrijd” werd de nummer twee, sv Someren JO19-1, met 4-2 verslagen.

Voorafgaand het duel stonden beide teams gelijk in punten, met het verschil dat Sportclub Irene één wedstrijd minder had gespeeld, plus een beter doelsaldo had. Het was voor beide ploegen duidelijk wat te doen: Sportclub Irene is bij winst kampioen, en heeft bij elk ander resultaat volgende week nog een reddingsboei in de thuiswedstrijd tegen Olympia’18. Voor Someren betekende dit de laatste wedstrijd van de competitie, moet winnen en hopen dat de Tricolores volgende week niet de volle buit zouden pakken.

Op een zeer zonnig, maar fris sportpark de Bakenbos begon de wedstrijd voor beide ploegen aftastend. Irene had het meeste balbezit, de gasten waren wat afwachtend op hetgeen komen zou. Kansen waren in het eerste kwartier zeldzaam, de 0-1 voor de blauw-witten uit Brabant kwam dan ook een beetje uit de lucht te gevallen. Feit was wel dat Irene aan de bak moest om de achterstand om te buigen. Maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Met een slim balletje van Amjad werd Nadir in de 22e minuut alleen voor de keeper gezet, die hij met een sierlijke beweging passeerde, en de bal voor het intikken had, 1-1. Op het half uur kwam Irene op de verdiende voorsprong. Met een mooie actie over de rechterkant van Seif wist hij Amine vrij te spelen. Zijn eerste schot op doel werd nog tegen gehouden, in de rebound wist hij wel de verre hoek te vinden, 2-1. Een paar minuten later was het Nadir die aan een solo begon, maar z’n actie werd gestuit door de keeper. De bal kwam precies voor de voeten van Daan, die van grote afstand, met een boog, doel wist te treffen, 3-1. Het verschil leek net voor rust gemaakt, al bleef het constant oppassen voor de counters van Someren. De rust brak aan, tijd voor wat puntjes op de i te zetten.

De tweede helft begon voor de vandaag in het oranje gestoken thuisclub niet goed. Na een wat onstuimige actie kreeg een speler van Irene z’n tweede gele kaart, en kon gaan douchen. Dit was voor Someren aanleiding om het spel over te nemen, Irene had moeite om er nog uit te komen. Uit één van de spaarzame counters was het echter wel bijna raak, Amine kwam, na een lange ren langs en door iedereen heen, niet verder dan een schot op de lat. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak, een afstandsschot ging in de lange hoek tegen het net, 3-2. Een spannend laatste half uur brak aan, het in grote getale opgekomen publiek leefde mee en liet zich geregeld horen. Met veel kunst- en vliegwerk, met o.a. een bal die van de lijn werd gehaald en een bal tegen de paal, hield Irene toch stand. Het was hard werken, zich overal voorgooien om tot een gewenst resultaat te komen. Diep in blessuretijd, waar geen einde aan leek te komen, volgde toch de verlossende beslissing. Het was weer Amine die op pad ging richting vijandelijk doel. Tussen veel tegenstanders in wist hij toch z’n maat Nadir te vinden, die de bal vanaf randje zestien keurig in de verre kruising wist te leggen, 4-2! Na het laatste fluitsignaal, enkele minuten later, was het dan ook feest aan de Bakenbos, de titel was binnen! De feestende staf en spelers werden begeleid door het vuurwerk op de achtergrond, en een heuse schaal is het blijvende bewijs aan het kampioensschap.

Met nog één wedstrijd te gaan is het vlaggenschip van de jeugdafdeling van Sportclub Irene op de ranglijst niet meer in de halen. Acht van de negen wedstrijden werden met winst afgesloten, alleen bij FCV-Venlo werd verloren. De thuiswedstrijd, volgende week tegen Olympia’18, is een wedstrijd om de spreekwoordelijke keizers baard, maar het zou toch wel lekker zijn om ook hier nog even de drie punten te pakken. Al is het maar om met een goed gevoel over een paar weken aan de voorjaarscompetitie te beginnen. Het is nog even afwachten wie de tegenstanders worden, maar het team van de coaches Ferdie Heijmans en Theo van den Berg is er helemaal klaar voor.

PS deze week zal op deze site nog een link vermeld worden met daarin nog heel veel foto’s!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email