Terugblik seizoen 2021/22 Sportclub Irene 1 (deel 3)

SPORTCLUB IRENE 1 RECHT DE RUG

Nu dat het duidelijk was dat het kampioenschap buiten bereik was, wist Sportclub Irene dat het de 3e periode moest gebruiken om zoveel mogelijk spelers fit te krijgen en een paar goede resultaten moest behalen op het geschonden zelfvertrouwen op te poetsen. RKSVO uit Ospel was daarvoor een goede tegenstander. Tegen 10 man wist Sportclub Irene in de slotfase eindelijk te scoren. Sentayehu Derks tekende in de 87e minuut voor enige treffer.

Een week later werd in Weert tegen MMC zelfs 5x gescoord. Hiermee nam Sportclub Irene revanche tegen de ploeg waar tegen ze in maart tegen de eerste nederlaag waren aangelopen. Toen een week later op Sportpark de Bakenbos liefst 4x gescoord werd tegen de laagvlieger uit Liessel ontstond er een nieuw doel om voor te vechten. Als hoogst eindigende periodekampioen was je namelijk in de 1e ronde van de play offs vrij en dus een stap dichter bij promotie. Met 3 punten achterstand op Baarlo maar op de hielen gezeten door Merefeldia absoluut een reëel doel om voor te strijden.  Zeker in de wetenschap dat Baarlo over 2 weken nog op bezoek komt in Tegelen.

Voordat de strijd met Baarlo uitgevochten kon worden, moest er nog een resultaat behaald worden tegen Helden. Helaas liepen ze hier tegen de 7e nederlaag aan. Wederom onnodig maar als je zo vaak onnodig verliest heeft het misschien toch ook met andere factoren te maken. Om te winnen zul je de kansen die je krijgt moeten benutten en zorgen dat je het achterin dicht houdt.

De ene week laat je onnodige punten liggen, de andere week pak je met mazzel een of meer punten. Dit bleek een week later in de wedstrijd tegen VV Baarlo. De ploeg uit “Baolder” moest winnen om de allerlaatste kans op te titel in leven te houden en was gedurende 90 minuten de bovenliggende partij. Tegen de verhoudingen in kwam Sportclub Irene op een 1-0 voorsprong toen Sven Denessen de bal vanaf een meter of 30 over de ver voor z’n doel staande keeper schoot. Baarlo bleven kansen creëren maar de missers regen zich aaneen. Pas in de slotfase wisten ze de gelijkmaker te produceren.  Met dit resultaat was niemand geholpen. Sportclub Irene kwam niet dichter bij Baarlo waardoor de 2e plek nagenoeg onhaalbaar was en Baarlo zag op hun beurt MVC’19 verder uitlopen.

   

Op een regenachtige zondag, 29 mei, werd de wedstrijd tegen SVB Blerick gespeeld. Een gelijkspel lag in de lijn der verwachting in de wetenschap dat SVB maar liefst 14 keer had gelijkgespeeld. Sportclub Irene trok de wedstrijd echter al snel naar zich toe. Leidde met rust al met 0-3 en won uiteindelijk met 1-4 door doelpunten van Imo Selen (2x), Sam Vanmaris en een eigen doelpunt van SVB. Door een overwinning van MVC’19 op MMC Weert verzekerden zij zich van de titel en mogen het volgend jaar in de 2e klasse laten zien. Baarlo was inmiddels buiten bereik van Sportclub Irene en zou op basis van de 2e plek op de ranglijst de 3e periodetitel overnemen van MVC’19. Hierdoor waren ze, als hoogst eindigende periode kampioen vrij in de 1e ronde van de play off.

Stond er voor Sportclub Irene dan helemaal niks meer op het spel in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen FCV Venlo? Toch wel! Minimaal een gelijkspel was nodig om zeker te zijn van de 3e plek op de ranglijst om dan in ieder geval een thuiswedstrijd te hebben tijdens de 1e ronde van de play offs. In een bar slechte wedstrijd wist Imo Selen een minuut of 12 voor tijd te winnende treffer binnen te tikken. Door de overwinning van Merefeldia op kampioen MVC’19 werd door deze 1-0 overwinning de ploeg uit Nederweert verwezen naar de 4e plek en kon Sportclub Irene zich opmaken voor in ieder geval een thuiswedstrijd tegen een periodekampioen uit een andere 3e klasse.

 

MVC’19 was het meest constant en de terechte kampioen. VV Baarlo, Sportclub Irene en Merefeldia konden via de play offs nog promotie afdwingen naar de 2e klasse wat voor alle drie uiteindelijk niet zou lukken.

Liessel zal een stap terug moeten doen naar de 4e klasse terwijl Haelen en HBSV hun verblijf in de 3e klasse konden verlengen door de play offs tegen degradatie te winnen. Beide verloren en spelen volgen jaar een treetje lager.

 

 

 

 

 

 

DE WEEK VAN DE WAARHEID

3 wedstrijden winnen en Sportclub Irene is weer 2e klasser. In de play offs is het alles of niks. Win je ga je een ronde verder, verlies je mag je op vakantie.  Al deze wedstrijden staan gepland tussen 12 juni en 19 juni. Met recht de week van de waarheid dus.

De tegenstander in de 1e ronde was VV Handel. Een verenging uit de buurt van Gemert die in de 3e klasse-D als 4e geëindigd waren. Met een volle bus aan supporters streken de Brabanders neer op De Bakenbos en toen de rook eindelijk was verdwenen kon de wedstrijd beginnen.

Wat een kraker zou dit worden! Deze wedstrijd was een toonbeeld van een play off wedstrijd. Veel doelpunten, veel sfeer, veel emotie op en om het veld, een late gelijkmaker met verlening als gevolg en uiteindelijke de bevrijdende 4-3 in het voordeel van Sportclub Irene. Een 1-0 voorsprong bij rust werd door Sportclub Irene in de eerste 5 minuten van de 2e helft verspeeld. Na de gelijkmakende 2e treffer van Irene kwam vv Handel kort voor tijd weer op voorsprong en leek op weg naar de 2e ronde. Uiteindelijk wist Sportclub Irene ook nog voor de 3 keer het net te vinden en mochten er nog 2 x 15 minuten verlengd worden. In de verlening bleek Sportclub Irene over de langste adem te beschikken en won uiteindelijk met 4-3! One down, two to go! Op naar Kerkrade voor de halve finale wedstrijd tegen KVC Oranje!

Het vervolg kwam op donderdagavond 16 juni. Tegenstander KVC Oranje was net zoals vv Handel een onbekende tegenstander. In een ver verleden (1969-1970) blijken beide teams beide uitgekomen te zijn in de 1e klasse F. Op de website werd Sportclub Irene aangekondigd als een gerenommeerde tegenstander uit het Limburgse amateurvoetbal. Aan de mannen om dit waar te maken.

     

Aangestoken door het virus dat vanuit Handel was overgewaaid, werden op donderdag 16 juni ook door Sportclub Irene supportersbussen geregeld. 2 bussen trokken met vlaggen, vaandels en fakkels naar Kerkrade om de mannen aan te moedigen. Daarnaast waren nog vele op eigen gelegenheid naar Sportpark Bleijerheide afgereisd en naar schatting een 100 Tegelse supporters wilden de wedstrijd live bijwonen. Helaas keek Sportclub Irene al voor een half uur verstreken was tegen een 2-0 achterstand aan. Die werd nog in de 1e helft verkleind tot 2-1 maar daar bleef het bij. Een paar kansen zijn er geweest maar wat ze ook probeerden, de tweede treffer viel niet en de droom van de een rentree in de 2e klasse spatte uiteen. Na afscheid genomen te hebben van Imo Selen en Benji Nunumete die we volgend jaar niet meer terugzien in Sportclub Irene 1 werd teleurgesteld aan de terugreis begonnen.

BEDANKT!

Het is wennen om komende zondagen niet naar een of ander sportpark af te reizen. Voorlopig geen stinkende voetbaltas in de garage of shirts en sokken aan de waslijn. We hebben een mooi seizoen achter de rug met een team dat naar behoren  gepresteerd heeft, misschien gehoopt had op meer maar ook volgend jaar weer 3e klasser is. Een seizoen waarin jonge jongens hun debuut hebben mogen maken en waarin ook eindelijk de jongens die in 2020 al zijn overgestapt naar de senioren eens een vol seizoen aan het “grote mannen voetbal” konden wennen.  De toekomst is aan  Sportclub Irene 1; talentvol met een mix van jong en minder jong, techniek en karakter. Die kunnen knokken als er om gevraagd wordt maar ook kunnen feesten als de gelegenheid zich voordoet. Met recht een team om trots op te zijn!

Bedankt mannen dat we iedere zondag op jullie hebben mogen zeiken na een tegenvaller maar ook bedankt voor jullie vechtlust en inzet tijdens de wedstrijden. Bedankt voor het kunnen juichen bij doelpunten. En bedankt voor de onvergetelijke wedstrijd tegen Handel!

Blijf fit en heb een mooie zomer!

Over een week of 8 mogen we weer…..

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email