Terugblik seizoen 2021/22 Sportclub Irene 1 (deel 2)

BLESSURESPOOK DUIKT OP IN TEGELEN

Door het stilleggen van de competitie was het noodzakelijk om diverse wedstrijden door de weeks af te werken. Zo moest er in een tijdsbestek van 10 dagen aangetreden worden tegen Liessel, MMC Weert, SVB Blerick en FCV-Venlo. In Liessel wist Sportclub Irene door twee doelpunten van Amine Bachiri de punten mee naar Tegelen te nemen maar in de thuiswedstrijd tegen MMC Weert liep Irene tegen de eerste nederlaag aan, 0-2. Weliswaar tegen de verhoudingen in en met als gevolg van blessures van beide doelverdedigers Rik Wilms en Emre Avci de laatste minuten Sam Vanmaris tussen de palen.

Op woensdag 9 maart in de wedstrijd tegen SVB wist Sierd Janssen 3 maal het net te vinden. Aangezien SVB echter ook 3 maal wist te scoren werden de punten verdeeld.  Meerdere spelers begonnen te kampen met blessures en met 1 punt uit de laatste 2 wedstrijden leek er een kentering op komst. Op een zonnige zondag in ’t Ven was hier echter niks van te merken. Sportclub Irene was heer en meester en alhoewel ze het zich onnodig lastig maakten, werd er met 1-3 gewonnen. Ondanks de twee mindere wedstrijden was Sportclub Irene nog steeds koploper met 29 punten, gevolgd door Baarlo met 28 punten.

Buiten de blessures van beide doelmannen waardoor Kyle Sanders, normaal spelend in JO19, regelmatig onder de lat stond, kon trainer Eric Caassenbrood in de afgelopen wedstrijden als ook in de nog te spelen matches regelmatig en vaak voor langere tijd niet beschikken over aanvoerder Lars Curvers, Sierd Janssen, Sam Vanmaris, Sentayho Derks, Sam Houtermans, Benji Nunumete, Andy Hendrikx, Nick Engels, Sven Denessen, Stan Giesbertz en Né Driessen. Dit was blijkbaar de tol die Sportclub Irene moest betalen voor de vele wedstrijden in korte tijd.

Oorspronkelijk stond de topper In Baarlo op woensdag 16 maart op het programma. Door omstandigheden werd deze echter afgelast en mocht Irene op 20 maart eerst aantreden tegen Merefeldia. Deze ploeg deed het verrassend goed in de 2e periode en was al 8 wedstrijden ongeslagen. Ondanks dat ze helemaal niks in te brengen hadden, bleef de ongeslagen status ook in Tegelen gehandhaafd. Als je zelf de kansen niet benut en in de slotfase tegen een onnodige gelijkmaker aanloopt, kun je alleen jezelf verwijten maken dat je door de 1-1 slechts 1 punt over houdt.

Met een zwaar gehavend team stak Sportclub Irene donderdag 23 maart de Maas over om aan te treden tegen vv Baarlo. Het leek of heel Baarlo was uitgelopen om de thuisclub aan te moedigen. Op een druk en sfeervol sportpark was Sportclub Irene niet in staat de na een kwart wedstrijd opgelopen achterstand goed te maken. In een van Tegelse kant slechte wedstrijd gaf het jonge team niet op maar verloor nipt met 1-0.  Jammer, maar gezien de waslijst aan blessures absoluut geen schande. Door deze nederlaag was VV Baarlo de nieuwe koploper in de 3e klasse-C.

 

ALS ER ÉÉN SCHAAP OVER DE DAM IS

Het spreekwoord zegt “als er een schaap over de dam is, volgen er meer”. Helaas gold dit ook voor Sportclub Irene. Na de nederlaag tegen VV Baarlo werd vervolgens 3 dagen later knullig verloren van IVO met 1-0.

De nederlagen tegen respectievelijk Sparta en HBSV, beide met 4-0 waren echter beschamend. Uit de laatste 4 wedstrijden werden 0 punten gehaald, 0 keer gescoord en liefst 10 keer een tegendoelpunt geïncasseerd. De 2e periode was er dan ook een om snel te vergeten. 8 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 9 voor en 18 tegen is te mager als je kampioen wilt worden. Verrassend genoeg sleepte Merefeldia deze 2e periode in de wacht.

Enig herstel kwam in de thuiswedstrijd tegen Haelen. Met goed veldspel en doelpunten op belangrijke momenten werd de negatieve reeks doorbroken. Op de 4-1 overwinning viel niks af te dingen en Sportclub Irene leek op de goede weg voor de wedstrijd tegen MVC’19.

         

Terwijl Irene de nodige punten had laten liggen, was MVC’19 doorgaan met punten verzamelen. De achterstand op de ploeg uit Maasbree was op dit moment al opgelopen tot 7 punten. Alleen met een overwinning zou Sportclub Irene nog in de race kunnen blijven. Ruim een half uur mocht Irene hopen op een resultaat maar nadat MVC’19 al diverse grote kansen had gemist was het in de 38e minuut wel raak. De Tegelse ploeg kon totaal geen vuist maken en droop naar 90 minuten met een 3-0 eindstand en een illusie armer af.

Binnenkort het 3e en laatste deel

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email