Terugblik seizoen 2021/22 Sportclub Irene 1 (deel 1)

De nederlaag op donderdag 16 juni in Kerkrade ligt nog vers in ons geheugen. Zo kwam in een sportpark tegen de Duitse grens een einde aan een enerverend seizoen. Een seizoen waarin Sportclub Irene lange tijd gold als dé titelfavoriet, het seizoen uitstekend begon maar het, mede als gevolg van vele blessures, niet kon afmaken. Ons staan een paar voetballoze weken te wachten. Een mooi moment om in 3 delen terug te blikken op het afgelopen seizoen.

 

WE GAAN BEGINNEN!

Na een door Covid-19 afgebroken seizoen 2020-2021 begon Sportclub Irene vroeg in augustus 2021 met de voorbereidingen op de nieuwe competitie. Door diverse vakanties nog verre van compleet werden met wisselende resultaten oefenwedstrijden gespeeld en toegewerkt naar de eerste duels om het “echie”. Een bekerpoule met Belfeldia, DES Swalmen en de buren van TSC’04 werd winnend afgesloten en een wedstrijd tegen 1e klasser Venlosche Boys kwam uit de loting. Voordat deze wedstrijd gespeeld werd stond de start van de competitie voor de deur.

Op 26 september mocht Sportclub Irene in Nederweert aantreden tegen Merefeldia. Een ploeg waarvan bekend is dat ze het met name moeten hebben van inzet en weinig voetbal. Irene heerste in deze wedstrijd en won volkomen verdient met 0-2. Na een zakelijke overwinning tegen HBSV (2-0) werd een week later in Ospel de plaatselijke RKSVO met 1-3 verslagen in een wedstrijd die Irene al in een eerder stadium had moeten beslissen. Met de maximale score van 9 punten uit 3 wedstrijden mag de start absoluut geslaagd genoemd worden.

Als tussendoortje moest Sportclub Irene aantreden in de 2e ronde van de KNVB-beker tegen Venlosche Boys. Alhoewel Irene thuisrecht had, werd deze wedstrijd in Venlo gespeeld omdat Irene niet kon beschikken over een geschikt veld met verlichting. Ondanks dat het jonge team van Sportclub Irene niet werd weggespeeld en zelfs een groot deel van de wedstrijd domineerde,  bleken “De Boys” iets geslepener en wonnen met 2-1.

Met als gevolg van diverse blessures gewijzigd team begon Irene op 17 oktober aan de thuiswedstrijd tegen Helden. In een slechte wedstrijd waarin Helden veelvuldig gevaarlijk uitbrak en Irene voorin geen potten kon breken, leed Sportclub Irene door een 0-0 eindstand het eerste puntenverlies. Geen man overboord en een week later een wedstrijd in en tegen Haelen om de zaken weer recht te zetten.

Van dat recht zetten kwam in de 1e helft weinig terecht. Het is dat keeper Rik Wilms wel z’n dag had want anders had de ruststand veel hoger kunnen uitvallen dan de 1-0 achterstand. Gelukkig wist de ploeg zich in de 2e helft te herpakken en kon door een 1-2 overwinning toch weer 3 punten toevoegen. Met 13 punten uit 5 wedstrijden begon Sportclub Irene op 7 november aan de thuiswedstrijd tegen IVO uit Velden. Een wedstrijd waar lange tijd geen vuiltje aan de lucht was. Totdat door gemakzucht een 3-1 voorsprong uit handen gegeven werd en er net voor tijd een 3-3 stand op het bord stond. Uit een prachtige vrije trap van Casper Vermeulen wist Sportclub Irene alsnog te scoren en de 3 punten te bemachtigen.

 

EN TOEN WERD HET STIL…  

Stil op Sportpark de Bakenbos en stil op alle andere sportaccommodaties. Als gevolg van Covid-19 werd voor het 2e jaar in successie de competitie stilgelegd en dienden de spelers zich in eerste instantie zelf fit te houden. Na een pauze van enkele weken konden de trainingen met enige beperkingen hervat worden en op 6 februari 2022, een gure zondagmiddag in Sevenum werd de draad weer opgepakt. Door onder andere een mooie afstandstreffer van Imo Selen en wederom een doelpunt in de slotfase werd ook Sparta verslagen.

 

…. EN WERD UITEINDELIJK DE 1E PERIODETITEL BINNENGEHAALD

Met 19 punten uit 7 wedstrijden begon Sportclub Irene midden februari aan de topper tegen MVC’19. De ploeg uit Maasbree stond puntgelijk met Sportclub Irene en de winnaar van dit duel zou met de 1e periodetitel aan de haal gaan en zich verzekeren van een plaats in de play offs voor promotie naar de 2e klasse. In een spannende wedstrijd met enkele harde overtredingen waarbij ook de thuisclub en dan met name Stan Giesbertz het vuurtje flink opstookte met een forse charge, trok Sportclub Irene met goed voetbal aan het langste eind en won na een achterstand uiteindelijk met 2-1 door doelpunten van Sven Denessen en een rake strafschop van Imo Selen.  Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot en verlieten de spelers onder gejuich en begeleid door rookfakkels het veld. Het eerste doel was bereikt en het vertrouwen in een goede afloop van de competitie was groot getuige de quote van Imo Selen in de Limburger ‘Wij hebben voetballend veruit het beste team in deze klasse, we gaan voor het kampioenschap’

Binnenkort deel 2 van de terugblik.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.