Terugblik op een zeer geslaagd en warm jeugdkamp 2023

In het weekend van 23, 24, en 25 juni stond, na drie gemiste edities, eindelijk weer het traditionele jeugdkamp van Sportclub Irene op de agenda. En traditioneel gezellig is het weekend zeker weer geworden.

Aan het einde van de vrijdagmiddag werden de kinderen verwacht en de vele jongens kwamen met een tas vol slaapspullen, voetbalkleding en goede zin aan op sportpark de Bakenbos. Nadat alle bedjes klaar werden gemaakt en de ideale slaapplekken in de tenten uit werden gezocht, kon het jeugdkamp dan echt starten.

Op de vrijdagavond werden alle teams op pad gestuurd met een foto-speurtocht. Nadat alle kinderen een uur flink hadden gezocht naar de juiste locaties op het vragenblad en uiteindelijk de goede route terug hadden gevonden, werden ze opgewacht in de kantine waarbij de geweldige keukenhulp ze kon verblijden met een zeer gewaardeerd broodjes met snack. Gelukkig was de vrijdag nog niet om en hebben de kinderen de avond nog lang weten te rekken, waarmee het gloednieuwe kunstgras goud waard was voor de kinderen én leiders, waardoor er nog lang doorgespeeld kon worden. Als de laatste ogen al even na middernacht sluiten, zit de vrijdag er dan toch op.

En ondanks die late bedtijd, betekende dat niet dat de nacht lang zal duren. Traditiegetrouw blies oud-kamporganisator Barry van den Ham de kinderen die door het ochtendlicht nog niet waren gewekt, met de bladblazer wakker. Zo kon de zaterdag fris en fruitig beginnen. De zaterdag zat vol met leuke spellen. Zo werd de ochtend gevuld met een groot voetbaltoernooi waar uiteindelijk de teams Manchester City en Internazionale, net als in de echte Champions League finale, de degens mochten kruisen om de felbegeerde 1e plaats van het jeugdkamp-voetbaltoernooi. En net als in de echte finale van het toernooi der kampioenen, ging ook bij ons Manchester City er met de winst vandoor. Na de lunch konden alle kinderen weer opgeladen aan de slag met spellen én de volgende felbegeerde prijs, de penaltybokaal. Na een felle strijd waar alle spelers vele penalty’s mochten nemen op JO19-1-keeper Tijn Propst, kwam bij beide leeftijdsgroepen een duidelijke winnaar uit de bus. Bij de O8 en O9-teams was Senn Friesen de winnaar en bij de O10 en O11 ging Sten Hinssen er met de prijs vandoor. Zij werden later gehuldigd met een mooie Derbystar-bal. Na de penaltybokaal was het tijd voor wat verkoeling en was de buikschuifbaan klaargemaakt, zodat de kinderen nog even door het water heen konden glijden. Hierna werd de barbecue aangestoken en hebben alle kinderen kunnen genieten van een zomerse maaltijd. Als laatste activiteit werd de jaarlijks terugkerende bingo weer van stal gehaald, waarmee de kinderen nog enkele leuke prijzen konden winnen. Waar voor sommige de korte nacht van vrijdag hun tol begon te eisen, konden anderen er nog wel even tegenaan en ook op zaterdag sloten de grootste bikkels pas even na 12 de ogen.

Nadat de tweede nacht ook weer overleefd was en de zon weer opkwam was het jeugdkamp bijna voorbij. De laatste spellen werden gespeeld, de spullen bij elkaar gezocht en de eerste opruiming werd alweer uitgevoerd om alles rond het sportpark de Bakenbos weer geheel op orde te brengen. Wanneer alle kinderen hun ouders na 2 dagen uiteraard niet gemist te hebben, maar toch met veel blijdschap ontvingen, liep het sportpark, rond 12 uur, langzaam maar voldaan leeg. De kinderen konden met veel plezier en een leuk weekend achter de rug voldaan naar huis, waar een groot deel, bij het zien van het eigen bed, de ogen al snel dichtvielen. Logisch ook na de 2 korte nachten die de kinderen én leiders achter de rug hadden.

De organisatie kijkt zeer voldaan terug op een geweldig weekend jeugdkamp en kijkt alweer met veel plezier vooruit naar volgend jaar. Alle leiders en kinderen bedankt voor een geweldig weekend en hopelijk tot volgend jaar! 14, 15 en 16 juni 2024 kan immers alweer in de agenda, want dan zal het volgende jeugdkamp plaatsvinden.

Uiteraard zijn er de nodige foto’s en video’s gemaakt, die HIER te bekijken zijn.

Lijkt het jou ook leuk mee te helpen bij de organisatie van deze activiteit of bij een van de vele andere jeugdactiviteiten die Sportclub Irene rijk is. Meld je dan bij jeugdcommissie@sportclubirene.nl of bij Stijn Clabbers en wie weet organiseer jij volgend jaar mee!

Het is geen verrassing dat er, nadat iedereen weg was en alles opgeruimd was, nog iets is blijven liggen.

Mochten de ouders deze bidons en/of waterpistooltjes in de tas van hun zoon missen, dan kunnen die opgehaald worden bij Sportclub Irene.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email