Tegelse hogesnelheidstrein dendert door Haelen

15 oktober 2023: Haelen 3 – Sportclub Irene 5 3-7

Ook de derde wedstrijd van Sportclub Irene 5 werd gewonnen. Na station Roggel en Maasbree werd ook halte Haelen makkelijk gepasseerd. In een slordige wedstrijd wisten de Tricolores uiteindelijk ruim te winnen, 3-7.

Alle ogen waren voor de wedstrijd gericht op spits Danny Geeraets. De eerste twee competitiewedstrijden wist hij maar liefst zes keer te scoren. Bij de bookmakers was de quotering voor een hattrick van Geeraets gezakt naar een historisch dieptepunt. Jordy Colbers: ‘Als ik geen verbod had op gokken in Nederland had ik mijn hypotheek erop ingezet maar ‘helaas’ heeft de staat mij restricties opgelegd’.
Maar trainer Vestjens verraste vriend en vijand door niet de in vorm stekende Geeraets in de spits te laten starten maar de van een blessure teruggekeerde Peter Coort in de punt te zetten.
Geeraets hierover: ‘Het is zonde, ik had altijd een goede band met de trainer, maar als ik er negen maak in drie wedstrijden (inclusief de laatste bekerwedstrijd red.) en vervolgens word ik op de bank gezet door de trainer dan doet dat wel iets met me. Bram mocht altijd met me meerijden naar de wedstrijden, maar of dit in de toekomst nog gaat gebeuren betwijfel ik. Maar ook zo’n Peter Coort moet gewoon tegen de trainer zeggen: laat die Danny maar spelen, ik kom net terug, heb nog een half kapotte knie en die jongen heeft het vertrouwen. Dus wat dat betreft heeft ook Peter me wel teleurgesteld. Zijn doelpunt zorgde voor lachende gezichten bij iedereen. Iedereen gunde het Peter, nou ik niet hoor, arrogant mannetje’.

Sportclub Irene begon uiterst teleurstellend aan de wedstrijd. Iedereen had het gevoel het varkentje wel even te wassen en dit straalde Vestjens ook uit met zijn opstelling. Maar de openingsfase was duidelijk voor Haelen. Duels werden niet gewonnen, afspraken werden niet nagekomen en er werden veel kansen weggeven. Het was aan reservedoelman Luuk Peters te danken dat Haelen niet op een vroege voorsprong kwam. Peters was de Haelense spits de baas met een een-op-een actie. Eindelijk leek Sportclub Irene wakker te zijn en werd er gevoetbald. Toch had het de hulp van Haelen nodig om op voorsprong te komen. Sportclub Irene kwam op voorsprong terwijl de laatste drie balcontacten van Haelen afkwamen. Het ongelukkige eigen doelpunt zorgde voor een positieve vibe. Niet veel later werd Randy Boers diep gestuurd door Jos Driessen. Boers rende op het doel af en speelde de bal naar Peter Coort, die de bal in het lege doel kon schieten, 0-2. Niet veel later een moment van onoplettendheid waardoor Haelen toch weer terug in de wedstrijd kwam, 1-2. Niet veel later een kopie van de 0-2. Ditmaal waren Colbers en Driessen de hoofdrolspelers. Colbers liep op het doel af en vond Driessen die de bal in een leeg doel kon schuiven. Enkele grote kansen werden nog gemist door o.a. Colbers en Mitch van Soest. Tot uit het niets ineens de 2-3 viel. Net voor rust was het Sander Coort met een mooie lange bal op Boers. Boers bleef rustig in de zestien en schoof de bal koeltjes langs de keeper, 2-4. Tevens ruststand.

In de tweede helft lag er heel veel ruimte en Sportclub Irene kon een monsterscore neerzetten maar vergat dit te doen. Na rust was het P.Coort die met een steekbal Colbers vond. Colbers kaatste de bal, kreeg ‘m terug en vond Driessen voor het doel, die heel beheerst de 2-5 binnen schoot. De 2-6 en 2-7 kwamen van Geeraets af. Driessen en Boers waren de aangevers. Geeraets had zijn hattrick alsnog kunnen maken maar faalde oog in oog met de keeper. Colbers: ‘Gelukkig mag ik niet meer gokken, anders had ik nu ergens onder de brug moeten leven door toedoen van Geeraets zijn misser.

Doelpunten: O.G. , Peter Coort, Jos Driessen 2x, Randy Boers, Danny Geeraets 2x
Assists: Randy Boers 2x, Jordy Colbers 2x, Jos Driessen

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.