Sterallures Ralph Leurs kost Sportclub Irene 4 bijna drie punten

2 oktober 2022: MVC’19 4 – Sportclub Irene 4 0-1

Ferry de Regt matchwinner bij kansenregen in Maasbree. Na een mooi opgezette aanval zorgt de verdediger voor de eerste punten van het seizoen, 0-1.

We pakken de Dikke van Dale er even bij. We slaan het boek open en kijken bij de letter ‘C’. Ergens op die bladzijde in het grote boek staat het woord ‘coach’. De betekenis van het woord: 1. Iemand die sporters adviseert en begeleidt. Maar niet als het aan Ralph Leurs ligt. Leurs die vorige week al bepaalde dat concurrent Luuk Peters zich niet hoefde te melden voor de wedstrijd maakte het dit weekend nog bonter. Hij liet zich na tien minuten wisselen na een ogenschijnlijk vervelende blessure. Maar plots, ver in de tweede helft, verbaasde hij vriend, vijand én trainer Bram Vestjens door in de 72e minuut, bij een stand van 0-1 Peters uit het veld te halen. De verbouwereerde Peters had geen zin in een discussie en verliet het veld.

Vestjens over dit moment: ‘Ik hou ervan als spelers zelf initiatief tonen in het veld. De buitenspelers mogen best een keer wisselen of onze 10 mag wel eens ruilen met onze 6. Maar wat ik vandaag heb meegemaakt heb ik nog niet eerder in mijn carrière meegemaakt. Een speler die zelf bepaalt dat hij het veld mag betreden en daarmee aan de stoelpoten van zijn concurrent zaagt. En als hij dan goed invalt of beslissend is dan wil ik het nog wel door de vingers zien. Maar Leurs benadeelt het team ook nog eens door van het veld gestuurd te worden door de scheidsrechter. Met een onbesuisde, slecht ingeschatte typische Leurs overtreding schopt hij die jongen richting de gipskamer van Viecuri. Een regelrechte schande, Leurs komt zeker nog op het matje’. Foetert trainer Vestjens. Desalniettemin is de trainer wél trots op de rest van het team. ‘Ja een geweldige wedstrijd. We hebben gedomineerd, veel kansen gecreëerd en niets weggegeven. Een groot compliment naar mijn spelers toe. Als ik dan toch een puntje van kritiek mag geven is het het missen van de vele kansen. Maar gelukkig bepaalde de individuele kwaliteit van De Regt uiteindelijk de wedstrijd’.

Spcl Irene begon gemotiveerd en goed aan de wedstrijd. Middels goed verzorgd voetbal werd het vijandelijk doel vele malen onder vuur genomen. De eerste grote kans was voor Randy Boers. Hij kneep naar binnen vanuit de rechts maar ging voor eigen succes daar waar zijn teammaten er beter voor stonden. Niet veel later was het Jordy Colbers die met een prachtig schot de paal raakte. Atila van ’t Hof miste eenzelfde kans als Boers. Van ’T Hof schoot wild in daar waar het ontbrak aan het uitzoeken van een hoek. Percentage balbezit was ontzettend hoog maar desondanks gingen beide teams rusten met de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Vele kansen werden gemist, onder andere door Colbers (kopbal) Peter Coort (schoten die het doel misten) en Martijn Kessels. In de 70e minuut kreeg Spcl Irene eindelijk loon naar werken. Peter Coort kreeg de bal op 20 meter van het doel, gaf een goede voorzet en De Regt controleerde de bal knap in het drukke doelgebied en schoot de bal koelbloedig binnen, 0-1, geen vuiltje aan de lucht. Totdat Leurs zich wilde laten gelden met zijn wissel en zijn overtreding. Hier is al voldoende over gezegd geworden en ondergetekende wil niet nog meer woorden hier aan vuil maken. Zelfs met tien tegen elf kwam Spcl Irene niet in de problemen en werd de wedstrijd professioneel uit gevoetbald.

Doelpunt: Ferry de Regt
Assist: Peter Coort

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.