Sportclub Irene MO20 wint doelpuntrijke topper tegen ST Roggel/SVVH

8 april 2023: Sportclub Irene MO20 – ST Roggel/SVVH MO20 5-4

Vandaag werd de return gespeeld tegen Roggel. Beide teams zijn nog in de race voor het kampioenschap en hebben nog geen wedstrijd verloren. Op 25 maart werd 3-3 gelijk gespeeld in Roggel dus het zou een spannende wedstrijd worden. De spanning was bij velen van ons af te lezen op het gezicht dus dat zou een goed teken moeten zijn. Nadat de scheidsrechter de pasjes had gecontroleerd konden we met de wedstrijd beginnen.

Omdat beiden teams wisten wat hun te doen stond werd er zeker door Roggel meteen druk gezet. Dit leidde al meteen na de aftrap door Roggel tot enigszins paniek bij onze verdediging waardoor na amper 2 minuten spelen we al op een achterstand stonden door een eigen doelpunt. Roggel had dit snel door en wist hier handig gebruik van te maken en na 7 minuten stonden we al met 0-2 achter wederom door een eigen doelpunt. Mede door de positiviteit van trainer, leiders en vooral de in grote getale aanwezige toeschouwers wisten we ons snel te herpakken. Er werd om elke bal fel gevochten wat soms tot irritatie leidde bij de tegenstander. Na 10 minuten voetballen werden we eindelijk beloond en scoorde Fleur door een mooie actie de 1-2. Ondanks dat we nog op achterstand stonden klonk er een zucht van verlichting want in een relatief kort tijdsbestek was het verschil nog maar 1 doelpunt. De pittige duels die werden uitgevochten bleven ook bij het publiek niet onopgemerkt wat zorgde voor een interactieve sfeer. Na een half uur voetballen was het Joni die na een solo-actie de keepster passeerde (2-2) en dit was de extra prikkel die we nodig hadden. Zowel team, kader en toeschouwers waren uitzinnig van vreugde en op slag van rust was het Isa die zowaar de 3-2 aantikte. Tot nu toe een geweldige wedstrijd al dacht de tegenstander op weg naar het lokaal hier anders over. Nadat tijdens de rust de eerste helft werd geëvalueerd werd er vooral genoten.

Nadat het fluitsignaal werd gegeven voor de 2e helft was het nu vooral belangrijk om de rust te bewaren. Acties van beiden teams waren een streling voor het oog voor de aanwezige toeschouwers en het duurde 25 minuten totdat Roggel door een corner de stand op gelijke hoogte bracht. Slechts 2 minuten na de gelijkmaker wist Roggel zelfs op voorsprong te komen. Tijdens een blessurebehandeling werden er wat tactische verschuivingen gedaan wat er toe leidde dat we aanvallend wat meer druk konden zetten. 5 minuten later was het Sterre, die na een overtreding door Roggel, met een geweldige directe vrije trap (zie video) de stand weer gelijk trok (4-4). Met nog een kwartier te spelen kon het nog beide kanten op maar de frustratiedrempel nam bij Roggel helaas toe. Het spel werd grimmiger maar kalmte bewaren was voor ons het enige wat telde. Dit resulteerde 7 minuten voor tijd door vastberadenheid van Jamie in een voorsprong van 5-4 (zie 2e video). De druk op Roggel was nu groot. 4 minuten voor tijd was het Lotte die door een overweldigende redding de gelijkmaker wist te voorkomen.  Door voortdurend commentaar op de scheidsrechter te geven werd 3 minuten voor tijd zelfs een gele kaart gegeven aan een speelster van Roggel waardoor ze een straftijd kreeg van 10 minuten en niet meer de wedstrijd kon voortzetten. Een zucht van verlichting klonk bij het eindsignaal en een belangrijke stap richting het kampioenschap is gezet maar we zijn er nog niet.

Met sportieve groeten,

L.M.T.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email