Sportclub Irene MO20-1 KAMPIOEN!

27 mei 2023: sv Valkenswaard MO 20-2  –  Sportclub Irene MO 20-1 1-9

Vanmorgen extra vroeg opgestaan want het was de dag van de kampioenswedstrijd van Sportclub Irene MO20-1 tegen Valkenswaard en tevens de dag van de afsluiting van het seizoen. Nadat een en ander nog geregeld en gechecked was dronk ik om half 10 mijn eerste kopje koffie en die smaakte me erg goed moet ik eerlijk bekennen. Bij mijn 2e kopje koffie bekeek ik de statistieken nog eens van het afgelopen seizoen en ondanks de 3 punten die we voorsprong hadden op de nummer 2 (Roggel) moesten we minimaal gelijk spelen omdat Roggel qua doelsaldo een +1 heeft ten opzichte van onze meiden. Ondanks dat we tegen de nummer 6 moesten spelen ( 9-tal ) zou het spannend worden omdat 9×9 spelen niet echt ons spel is, maar met de steun van onze trouwe supporters zou het zeker moeten lukken.

Nadat om 12:45 uur een grote touringcar van Munckhof Reizen kwam voorrijden druppelden zowel de meiden als supporters binnen en de sfeer zat er meteen goed in. Om 13:00 uur gingen we dan uiteindelijk op weg naar Valkenswaard, en na een tussenstop in Maasbree, was het team helemaal compleet. Door een file bij Liessel besloot Barry (de chauffeur) om binnendoor te rijden wat achteraf een juiste keuze bleek. Om 14:15 uur kwamen we aan bij het sportcomplex van Valkenswaard en konden we ons snel omkleden voor de warming-up ware het niet dat we de shirts vergeten waren. Gelukkig konden we de uitshirts van Valkenswaard krijgen maar foto’s waarop we in onze eigen tricolore shirts voetballen zijn toch leuker maar helaas het was niet anders. Terwijl de supporters plaats namen op het zonnige terras bij het hoofdveld liet het kader van Valkenswaard weten dat we ook 11×11 konden spelen waar wij natuurlijk mee instemden.

Nadat de meiden klaar waren met de warming-up werd in de kleedkamer de opstelling bekend gemaakt. Belangrijkste boodschap was dat de meiden vooral moesten genieten van de wedstrijd. Spanning was nu toch wel voelbaar en vol goede moed liepen we naar het hoofdveld. De supporters zaten heerlijk in het zonnetje en om 15:00 uur klonk dan uiteindelijk het fluitsignaal. Vanaf het begin was het Valkenswaard die meteen druk zette op het spel en dit resulteerde al na amper 1 minuut spelen in een voorsprong voor de thuisclub. Toch wel enigszins verbouwereerd door deze snelle openingstreffer namen we de aftrap en was het wederom Valkenswaard die opstoomde naar het doel van Lotte. Een schot op de paal voorkwam gelukkig een verdere voorsprong van Valkenswaard en werden we toch wel wakker geschud. Tot overmaat van ramp raakte Lotte al naar 5 minuten geblesseerd doordat een speelsters van Valkenswaard, zonder opzet, de bal trapte die Lotte al had gevangen. Kermend van de pijn ging Lotte naar de grond en na een blessurebehandeling besloot ze ondanks de heftige pijn verder te keepen. Achteraf bleek dat het vingertopje was gebroken. Na hervatting van het spel was het Joni die na een solootje de stand gelijk trok en konden we opgelucht ademhalen. We kregen niet echt vat op de wedstrijd en kansen waren er over en weer. Na wederom een doorbraak werd Joni in het strafschopgebied onderuit gehaald en kende, de overigens goed fluitende scheidsrechter een strafschop toe. Luid gejuich van onze supporters klonk maar was het Isa die de bal net niet hard genoeg in de linker benedenhoek schoot. Na deze teleurstelling herpakte we ons en ging het spel gelukkig veel beter. Na een ingelaste drinkpauze halverwege de 1e helft was het Sterre die na een geweldige aktie de keepster passeerde en weer 2 minuten later was het Isa die na een één-tweetje met Diewertje de voorsprong uitbouwde tot 1-3.  Na een snelle aftrap van Valkenswaard ging het richting het doel van Sportclub Irene. Ondanks de geblesseerde Lotte wist ze bij een afstandsschot de bal te stoppen met corner als resultaat. De perfect genomen corner zorgde voor wat onrust binnen de verdediging maar was het gelukkig Alissa die de bal van de lijn wist te halen. Op slag van rust was het Diewertje die geblesseerd met een enkelblessure het veld moest verlaten; de zoveelste tegenslag deze wedstrijd. Snel genoeg klonk het fluitsignaal voor de rust en zouden we ons moeten beraden op misschien wel een andere speelwijze.

Enigszins uitgerust en met een 1-3 voorsprong begonnen we na wat tactische aanpassingen aan de 2e helft. We gingen aanvallender voetballen waardoor de druk op de verdediging van Valkenswaard toenam en na 15 minuten spelen kwamen we op 1-4 voorsprong door een eigen doelpunt. Het ijs was gebroken. Met nog een half uur te spelen zouden we het kampioenschap niet meer uit handen mogen geven. Na weer een ingelaste drinkpauze bouwde we de voorsprong in een rap tempo uit. Zo was het Isa, die na een aktie van Fleur, in de rebound scoorde en 2 minuten later was Sterre trefzeker. De stand was 1-6 en met nog 10 minuten speeltijd was het kampioenschap een feit. Icky en Jikke kregen een publiekswissel en onder luid applaus verlieten ze toch wel enigszins geëmotioneerd het veld. Beiden zijn voornemens te stoppen vanwege hun toekomstige studie.  De laatste 5 minuten waren het nog Evy, Eef en Fleur die het feest compleet maakten. De eindstand was uiteindelijk 1-9.

In feeststemming gingen we terug naar huis waar we als afsluiting hebben genoten van een gezellige BBQ avond welke mede was gefaciliteerd door Sportclub Irene waarvoor dank.

Meiden, gefeliciteerd met het behalen van wederom een kampioenschap en we zien mekaar hopelijk het volgend seizoen weer. Kader en supporters hartelijk dank voor jullie inzet en steun. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Geniet allemaal van een fijne zomervakantie.

Met sportieve groeten,
L.M.T.

Klik HIER voor de foto’s

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email