Sportclub Irene mag grensrechter bedanken

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger 24 oktober 2022

Sportclub Irene speelde meer dan een uur met tien man tegen IVO. De ploeg van Eric Caasenbrood kwam met één man minder wel op voorsprong, maar mocht uiteindelijk nog blij zijn met een punt op eigen veld: 1-1.

TEGELEN – Eric Caasenbrood zag zijn ploeg na een klein half uur spelen met tien man komen te staan. Sportclub Irene-doelman Rik Wilms kreeg een directe rode kaart na een overtreding in het eigen strafschopgebied. Het was de beurt aan Kims Priluckis om vanaf elf meter de 0-1 binnen te schieten. De nummer tien van IVO vond echter de ingevallen keeper Jur Verstegen op zijn weg. Nog geen twee minuten later was er opnieuw reden tot juichen voor de Tegelenaren. Sven Denessen verraste IVO-doelman Bas Erren met een schot in de korte hoek: 1-0.

Irene was met tien man zelfs de bovenliggende partij. Toch kwamen de Veldenaren na rust langszij via Lars Derks: 1-1. En in de allerlaatste minuut leek Priluckis een herkansing te krijgen toen hij door een ploeggenoot werd weggestuurd richting het Irene-doel. Op appel van de grensrechter floot scheidsrechter Vrenken voor buitenspel. Dat was het niet.

De mensen aan IVO-zijde konden er met hun verstand niet bij. ,,Tja vooraf teken je hier voor een punt, maar achteraf had er meer in gezeten’’, aldus IVO-coach Rob Jacobs, die toch met een grijns op zijn gezicht de kleedkamer opzocht. Dat was niet het geval bij Caasenbrood. ,,Ik kan hier niet tevreden mee zijn. Wij wilden winnen en dat kon ook’’, vond de coach die Irene niet zijn beste duel zag spelen.

Door het puntenverlies bedraagt de achterstand op koploper Laar al vijf punten. Waar zo’n beetje iedereen denkt dat de lijstaanvoerder weinig tot geen punten gaat verspelen, verwacht Caasenbrood dat wel. ,,Laar gaat ook duels verliezen. Ze hebben grote zeges neergezet, waaronder een 4-0 op ons, maar dat was geflatteerd.’’

Dat Irene nog niet zo stabiel is als Caasenbrood had gehoopt, wijt hij aan de jonge en onervaren groep. ,,We zitten bij Irene een beetje in een spagaat. Ik wil de spelers van mijn team beter maken. Dat is een proces. Tegelijkertijd willen we ook voor de prijzen meedoen.’’ Voorlopig heeft Caasenbrood echter de handen vol aan het beter maken van zijn talentvolle groep en mocht hij gisteren heel blij zijn dat zijn grensrechter een handje meehielp om toch één punt aan de wedstrijd over te houden.

Door Qasim Hakim

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email