Sportclub Irene komt niet verder dan remise tegen RKSVO

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger 27 maart 2023

Sportclub Irene heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen RKSVO niet weten te winnen. De ploeg van Eric Caasenbrood bleef in eigen huis op een 0-0 gelijkspel steken.

Sportclub Irene-coach Eric Caasenbrood zag Baarlo vrijdagavond winnen van SV Blerick en daarmee naar de derde plaats klimmen in de derde klasse C. Een positie die de Tegelenaren ook nog altijd in het vizier hebben. Dan moest er een dag later op eigen veld gewonnen worden van RKSVO, de nummer één na laatst. Makkie toch? „Nee, RKSVO heeft best een goede ploeg”, zei Caasenbrood al langs de lijn in Baarlo. Daar was geen woord van gelogen. Vanaf het begin van de wedstrijd – die tien minuten later begon zodat de Irene-spelers Amine Bachiri, Seif Ben-Aicha en Amjad Gemmo, die meedoen aan de ramadan, nog tijd kregen om te eten – was RKSVO de betere ploeg en kreeg het de nodige kansen op de openingstreffer. Het was best verwonderlijk dat er na 45 minuten nog altijd een 0-0 tussenstand op het scorebord stond.

Omzetting

Irene herpakte zich na rust door een omzetting van Caasenbrood en kreeg daardoor wat meer overwicht. Twee keer was er de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Eerst was het Bachiri die een bal net niet goed genoeg aannam waardoor hij schuin van het doel kwam, deze met een schot wel nog tussen de palen kreeg, maar de doelman van RKSVO, Patrick Houben, bracht redding. In de slotfase had Sentayehu Derks de 1-0 op de schoen liggen, maar zijn schot werd eveneens gekeerd door Houben. Daardoor bleef het 0-0.

Niet voldoende

Irene schiet weinig op met het punt. „Het blijven moeilijke wedstrijden in deze competitie. We komen moeizaam tot scoren. Het was van onze kant ook niet goed. Na rust wat beter, maar simpelweg niet voldoende”, aldus Caasenbrood die aanstaande donderdag weer op eigen veld mag aantreden tegen Helden. Caasenbrood. „Dat wordt weer een lastig duel”, blikt de oefenmeester alvast vooruit op dat treffen.

Door: Qasim Hakim

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email