Sportclub Irene JO15-3 wint voetbaltoernooi bij VV Bieslo

Toernooiverslag Voetbaltoernooi VV Bieslo 03-06-2023

Na het gewonnen kampioenschap in de 2e klasse U15 op 26 mei jongstleden, mochten we afgelopen weekend 3 juni afreizen naar Sportclub V.V Bieslo in gemeente Beesel. Het voetbaltoernooi voor de onder 15 categorie werd gespeeld op sportpark De Solberg, het door het team gestelde doel was kampioen worden en de beker mee nemen naar Tegelen.

Met een volle caravaan ouders, trainers, enthousiaste spelers en tevens noemenswaardig met tropische temperaturen reden we om 13:00 weg bij Sportclub Irene op de Bakenbos.

Eenmaal aangekomen merkte we meteen dat de sfeer er goed in zat, op dat moment werden de laatste wedstrijden van het toernooi van de U13 teams gespeeld en ook daar was veel publiek op de been. Na ons aangemeld te hebben konden we ons omkleden en iedereen was gebrand op een goede start van het toernooi, de warming up werd gedaan onder toeziend oog van de mee gereisde supporters J.

1e wedstrijd ST Grashoek/Koningslust JO15-1 vs Sportclub Irene JO15-3

De eerste wedstrijd van het toernooi was tegen de 15-1 van Grashoek, het was een wedstrijd waar de teams in de 1e minuten aan elkaar gewaagd leken.

In minuut 1 van de wedstrijd na een mooi pass vanuit de verdediging, maken we bijna de 0-1 maar deze ging helaas hoog over. Hierna nog meerdere kansen gecreëerd waarbij aan de linker kant een grote kans net naast ging. Halverwege de wedstrijd breken we de ban doordat onze spits door de verdediging van de tegenstander breekt en rustig afwerkt  0-1. Na corner werd de bal niet lang na de 0-1 mooi afgewerkt in de 16 met de hak 0-2. Hierna niet veel kansen meer gecreëerd maar na een slotoffensief alsnog de 0-3 gemaakt en de 1e 3 punten zijn binnen.

Eindstand 0-3

2e wedstrijd DES Swalmen JO15-1 vs Sportclub Irene JO15-3

De 2e wedstrijd ging niet makkelijk, er moest voor gestreden worden en de tegenstander kreeg in de 1e minuten 2 mogelijkheden die uiteindelijk onschadelijk gemaakt werden door de laatste lijn en de keeper. Hierna sudderde de wedstrijd voort en gebeurde er niet veel spectaculairs, maar uit een van de spaarzame uitbraken, maken we na een combinatie de 0-1, dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Eindstand 0-1

3e wedstrijd Bieslo JO15-1 vs Sportclub Irene JO15-3

De laatste poulewedstrijd zou beslissen of wij 1e of 2e in de poule zouden worden. De jongens waren wakker en scherp en komen snel op 0-1 en 0-2 na goed werk van onze middenvelders die snel door konden spelen naar de voorste lijn. Richting het einde van de wedstrijd maken we de 0-3 en ligt de wedstrijd op slot, en eindigen we als 1e in de poule. Dit betekent dat we tegen de nummer 2 MVC’19 aantreden in de halve finale.

Eindstand 0-3

Penalty bokaal

Tijdens de voorronde van de penaltybokaal plaatste Houssam zich als beste penaltynemer, deze lijn trok hij door tijdens de finale ronde hier nam hij meerder penalty’s met veel overtuiging onder luid applaus van zijn team maar eindige als 4e, zijn laatste penalty ging via de paal naast.

Halve Finale MVC’19 JO15-2 vs Sportclub Irene JO15-3

De eindstand geeft niet weer dat het een moeizame wedstrijd was, als was dat in ieder geval in de 1e helft van de wedstrijd. Na een mooie combinatie waar goed en snel gespeeld werd maken we de 0-1 een echte teamgoal. Hierna komt de tegenstander er goed uit en zijn ze scherp op een te zachte inspeelpass die onderschept kon worden en waaruit zij de 1-1 kunnen maken. De wedstrijd loopt stroperig, we krijgen kansen maar geen grote. De jongens wilde het niet tot penalty’s laten komen dus werd er meer en meer druk gezet. Het duurde tot de laatste minuten waar de 1-2 valt en ook meteen het verzet gebroken is. Hierna nog 2 goals gemaakt waarbij de laatste een hele mooie is waar we met 4 passes vanuit onze laatste lijn de 16 van de tegenstander bereiken en goed afwerken.

Eindstand 1-4

Finale VV Reuver JO15-2 vs Sportclub Irene JO15-3

De finale is bereikt en dan wil je hem natuurlijk winnen ook. Dat bleek ook uit de instelling van onze jongens ze zaten er fel op en wisten middels veel balbezig en onderscheppingen de bovenliggende partij te zijn. We rijgen een legio aan kansen bij een maar ze gingen er niet in, tot halverwege de wedstrijd waar de verlossende 0-1 valt. Hierna niet in de problemen gekomen en de wedstrijd rustig uit gevoetbald en nog een laatste goal op het scorebord kunnen plaatsen.

Eindstand 0-2

Na het fluitsignaal van de laatste wedstrijd werd direct overgegaan op het uitreiken van de prijzen, onder luid applaus werden alle teams een voor een naar voren geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. Als laatste waren onze jongens van de 15-3 aan de beurt. Onze aanvoerder Safwan (die helaas niet mee kon doen i.v.m. zijn schouderblessure, maar wel mee afgereisd was om zijn team te supporten) nam de beker in ontvangst en gaf hem door aan onze aanvoerder van de dag Nassim, waarna de rest van het team zich rondom de captains schaarde en onder luid gejuich de overwinning vierde.

Na een prachtige zaterdagmiddag met mooi weer, een goede ambiance, veel voetbalplezier en niet te vergeten veel support langs de lijn van alle meegereisde ouders, reisde we met de beker huiswaarts.

11 juni staat het laatste voetbalmoment van dit seizoen op het programma namelijk het voetbaltoernooi bij FCV Venlo, daarna zal het seizoen echt afgesloten worden voor de JO15-3 van sportclub Irene.

Namens de trainers

Rick en Jamale

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.