Sportclub Irene 4 wint wedstrijd met twee gezichten

6 november 2022: sv Blerick 6 – Sportclub Irene 4 1-2

Op sportpark ’t Saorbrook draaide spcl Irene 4 na een dramatische eerste helft de wedstrijd in de tweede helft om. Het werd 1-41-2 voor de Tricolores.

Nog niet alle supporters hadden plaatsgenomen op sportpark ’t Saorbrook of Martijn Kessels had de snelste goal van het seizoen kunnen maken. Een slechte bal van de Blerickse keeper belandde op 16 meter van het doel in de voeten van Kessels. Kessels die schrok van de geboden kans schoot te gehaast de bal naast het doel.

In de derde minuut kwam een goed aangesneden corner op het hoofd van Ricky Schouren terecht. Schouren kopte van dichtbij op de lat.

Sportclub Irene leek er zin in te hebben en de sluwe geroutineerde ploeg uit SVB leek deze ochtend geen moeilijke horde te worden voor Sportclub Irene. De wedstrijd verliep echter anders.

In de vijfde minuut van de wedstrijd was er een scrimmage voor het doel van Erik Rogge. Rogge leek al verslagen bij een inzet van dichtbij maar het was, net als vorige week, Rick Bonten die redding op de doellijn bracht.

Bonten ontpopt zich meer en meer tot alleskunner in de Tegelse defensie en blijkt nu ook het vak van vliegende keep te beheersen. Zonde dat dit op zo’n late leeftijd pas aan het licht komt, anders was het niet Ferry de Regt geweest die profvoetballer was geworden maar Rick Bonten.

Enfin, in minuut negen kreeg Sportclub Irene een vrije trap toegekend na het neerhalen van Kessels. Peter Coort ging achter de bal staan en zijn vrije trap vanuit de zijkant werd door niemand aangeraakt en verdween bij de tweede paal in het doel. 0-1. Althans, dat dacht iedereen.

De scheidsrechter dacht er echter anders over en besloot na het toekennen van het doelpunt alsnog dat het een indirecte vrije trap was. Het bleef dus 0-0.

Na dit moment was het SVB dat de klok sloeg. Sportclub Irene liep ongeorganiseerd over het veld en het middenveld werd totaal overlopen.

In de veertiende minuut kwam SVB dan ook verdiend op voorsprong. Een afstandsschot werd in eerste instantie nog verwerkt door doelman Rogge maar de rebound was een makkelijke prooi voor spits Godfried Bergs, 1-0. De eerste helft was het voornamelijk SVB dat aan de bal was en Sportclub Irene had weinig te melden. Ruststand 1-0.

In de rust werden de nodige wissels doorgevoerd en mocht Ferry de Regt op de positie van Rick Bonten laten zien dat hij minstens gelijkwaardig aan Bonten is. Sportclub Irene wist nu wel vanuit de organisatie te voetballen en er werden geen kansen meer weggegeven. In de 60e minuut leek Peter Coort eindelijk de gelijkmaker te maken. Leek inderdaad. Ook nu werd het doelpunt toegekend maar gooide de grensrechter zijn vlag in de lucht. Na overleg tussen scheids- en grensrechter werd dit doelpunt, onterecht, afgekeurd. Tussenstand nog steeds 1-0.

Tien minuten later kwam de gelijkmaker dan wel op het scorebord. Nick Geurts werd diep gestuurd door Martijn Kessels. Geurts die in buitenspelpositie leek te staan mocht toch door en met een fraaie lob verschalkte hij de uitkomende doelman en stond de 1-1 eindelijk op het scorebord.

Sportclub Irene rook bloed en Jos Driessen en Max Kolster raakten het houtwerk. In de 82e minuut slingerde Driessen de bal voor het doel. Een Blerickse verdediger raakte de bal volledig verkeerd en schoot de bal in eigen doel, 1-2. Een klein slotoffensiefje leverde nog bijna de gelijkmaker op maar Sportclub Irene hield stand en de wedstrijd eindigde in 1-2.

Doelpunten: Nick Geurts (1-1), eigen doelpunt (1-2)
Assist: Martijn Kessels.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.