Sportclub Irene 4 wint en ziet concurrentie punten morsen

12 februari: Sportclub Irene 4 – MVC’19 4 3-1

Sportclub Irene 4 had een makkelijke ochtend tegen MVC’19 4, 3-1. FCV’5 en buurman TSC’04 4 maakten de mooie zondag compleet door de concurrenten van Sportclub Irene 4 te verslaan. Met twee wedstrijden minder gespeeld staat Sportclub Irene 4 nu vier punten achter op koploper HBSV. Smetje op deze dag was het uitvallen van rechtsback Ralph Leurs met een zware blessure.

MVC kwam met de gedachte naar Sportpark Bakenbos dat ieder punt dat ze zouden behalen een bonuspunt zou zijn. Sportclub Irene mocht de bal hebben en MVC loerde op de counter. Maar dankzij een sterke defensie deze ochtend (Rick Bonten was er niet bij, red.) werden mogelijke uitbraken al snel in de kiem gesmoord.
Trainer Vestjens vooraf aan de wedstrijd:
‘We waren met maar liefst achttien spelers vandaag. De langer afwezige Danny Geeraets is inmiddels geen gemis meer voor het team. Erik Rogge, onze vaste doelman was er helaas niet bij maar onze reservekeeper Dennis Liezenga is een meer dan betrouwbare sluitpost gebleken. En dan nog Rick Bonten. Is hij een keer niet geblesseerd, valt hij met z’n dronken hoofd tegen de deur. En als zijn hoofdwond dan weer weg is verkiest hij een ochtend zuipen boven een wedstrijd met zijn teamgenoten’. ( Voor eenieder die ook te kampen heeft met alcoholproblemen, raadpleeg uw huisarts of de plaatselijke GGD, red.).
Vestjens, zichtbaar geïrriteerd, wil er verder geen woorden aan vuil maken en wil met name vooruit kijken.  ‘We krijgen nu een aantal zware wedstrijden, maar mochten we deze tot een goed einde weten te brengen dan kunnen we de stoflagen van de champagneflessen gaan poetsen, maar zo ver is het natuurlijk nog niet’.

Zoals vermeld mocht Sportclub Irene de bal hebben, dit leidde tot speldenprikjes maar echte kansen werden nog niet genoteerd. Totdat Sportclub Irene een corner kreeg. Een goed aangesneden corner belandde op het hoofd van Ferry de Regt. De Regt vond de keeper op zijn pad, die de bal losliet. Als een duveltje uit het doosje verscheen Jamale Boukhettame ineens voor de keeper. Hij gaf de bal het laatste tikje en zette Sportclub Irene op voorsprong. Kort na de 1-0 sloeg het noodlot toe voor Ralph Leurs. Na een onschuldig duel kwam Leurs ongelukkig ten val met als resultaat een uit de kom geschoten schouder en een breuk in de schouder. Even dacht Vestjens eraan om zijn spelers van het veld te halen, want ja?? Hoe te winnen zonder Leurs? Maar aanvoerder Ricky Schouren overtuigde de trainer om toch op het veld te blijven staan. Desalniettemin, sterkte Ralph!!

Omdat het in de eerste helft nog niet over Jos Driessen is gegaan wilde hij in de tweede helft dat alle schijnwerpers (zoals ook al in de vorige wedstrijd tegen VCH)  op hem gericht waren. Jos ‘Neymar’ Driessen controleerde een lange bal van De Regt knap op de borst en haalde in een keer met zijn zwakke been uit, de bal belandde in de korte hoek achter de keeper, 2-0. Mochten onze wedstrijden gefilmd worden (het is sowieso vreemd dat onze wedstrijden niet op ESPN uitgezonden worden) dan streed Driessen nu met twee doelpunten mee om de Puskas-award. De 3-0 was een ode van Jordy Colbers aan zijn held Xavi Simons. Vlak voor Valentijnsdag besloot Colbers zijn liefde voor Simons niet meer onder stoelen of banken te schuiven. Simons scoorde op schitterende wijze tegen FC Groningen een dag eerder. Colbers deed dit op identieke wijze na en beweerde met net zo’n jankgezicht als Simons dat zijn goal een ‘bewussie’ was en geen mislukte voorzet. Hij krijgt bij deze het voordeel van de twijfel. Oja, MVC wist de eer nog te redden met een treffer, eindstand 3-1.

Doelpunten: Jamale Boukhettame, Jos Driessen, Jordy Colbers
Assist: Ferry de Regt

Deel dit bericht

Meer nieuws

Indelingsprotocol voor Sportclub Irene-jeugd voor het seizoen 2024/2025
Update: Meiden Sportclub Irene alweer kampioen! (incl. verslag wedstrijd)
Vacature: Sportclub Irene zoekt dames (25+) om team te versterken!