Sportclub Irene 4 verslaat koploper Wittenhorst 5

30 oktober 2022: Sportclub Irene 4 – Wittenhorst 5 3-1

Sportclub Irene heeft op een volgepakt sportpark Bakenbos de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. Koploper Wittenhorst werd met 3-1 verslagen.

Een kwakkelend Sportclub Irene heeft laten zien waartoe het in staat is. Wittenhorst, dat tot gisteren slechts één doelpunt tegen had, kreeg er gisteren maar liefst drie om de oren.

Trainer Vestjens: ‘Eindelijk beschikte ik deze wedstrijd over een zo goed als fitte selectie. Dit gaf mij dan ook de keuze om de sterkste elf op te stellen. Dit klinkt natuurlijk hard voor de jongens die er niet bij waren of op de bank zaten maar als we de namen onder de loep leggen dan is dit gewoon de harde realiteit. Neem nu aanvoerder Ricky Schouren. Een goede verdediger hoor, dat wel. Maar als je padel boven voetbal verkiest en het team wint dan weet je dat je de volgende wedstrijd weer naast me op de bank mag plaatsnemen. Een Hidde Verhagen is een ander (slecht) voorbeeld. Verhagen wordt in de kleedkamer gekscherend Gareth Bale genoemd. Hoewel ze op het veld verre van op elkaar lijken hebben ze toch een overeenkomst. De top-3 van Bale in zijn Real tijd was: Wales. Golf. Real. Verhagen heeft: Nederland. Golf. Irene. Zo kan ik nog wat jongens benoemen maar ik wil me focussen op de goede prestatie die we vandaag op de mat hebben gelegd’.

Vestjens toverde gisteren een konijn uit zijn hoge hoed. ‘Nummer 6’ Driessen werd als diepe spits opgesteld. P. Coort, normaal de diepe spits, werd op ‘10’ gepositioneerd en nummer ‘10’ Boers werd op de ‘6’ positie gezet naast de normaliter flegmatieke J. Colbers. En dat de gepolijste Colbers meer kan dan de trukendoos opengooien werd gisteren duidelijk. Colbers schroomde de duels niet, bewaarde opbouwend de rust en koos op de juiste momenten de diepgang.

Op een van die momenten zag gelegenheidsspits Driessen Colbers de diepte in gaan. De pass van Driessen leek iets te hard maar met een uiterste krachtsinspanning was Colbers net iets eerder bij de bal dan de uitkomende keeper. 1-0. Het had overigens al 1-0 kunnen staan vóór dit moment maar de goed leidende scheidsrechter zag een handsbal in de zestien van Wittenhorst over het hoofd. Sportclub Irene rook bloed en zag dat Wittenhorst nog niet eerder een tegenslag te verwerken had gekregen. Met goed verzorgd voetbal reeg Sportclub Irene de kansen aaneen. Echter, uit een hoekschop viel de 2-0. Boers vond met zijn corner het hoofd van Ferry de Regt. De Regt won zijn luchtduel maar wist de bal niet op doel te koppen. De bal kwam stil te liggen tussen een aantal spelers waarbij Driessen het meest alert bleek en zijn voet tegen de bal kon zetten, 2-0. Na de 2-0 drong Wittenhorst meer aan en was het aan uitblinker Erik Rogge te danken dat Sportclub Irene zonder tegendoelpunt de rust in ging. Pal voor rust dook de spits van Wittenhorst vrij op voor Rogge. Rogge redde op de eerste inzet van de spits maar was verslagen bij de rebound. Het was Rick Bonten die op de doellijn de bal weg kon werken. Na dit hachelijk moment kwam Sportclub Irene goed weg na een te laat ingezette tackle van Boers in zijn eigen zestienmetergebied.

De tweede helft was het voornamelijk Wittenhorst dat aan de bal kwam maar tot echt uitgespeelde kansen kwam dit niet. Sportclub Irene hield redelijk makkelijk stand en als de Horstenaren al voor het doel van Rogge kwamen bleek Rogge een sta-in-de-weg. Bij een flitsende counter zette De Regt Boers een op een met de keeper. Boers omspeelde de keeper en gaf de twee toegesnelde verdedigers op de doellijn het nakijken. 3-0, wedstrijd beslist. Wittenhorst schoot in de absolute slotfase nog de 3-1 op het scorebord. Maar deze treffer was puur voor de statistieken.

Doelpunten: Jordy Colbers, Jos Driessen, Randy Boers
Assist: Jos Driessen, Ferry de Regt (2x)

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.