Sportclub Irene 4 maakt reuzestap richting het kampioenschap

30 april 2023: Wittenhorst 5 – Sportclub Irene 4 0-1

Sportclub Irene 4 heeft zichzelf afgelopen zondag naar een uitstekende uitgangspositie gespeeld om kampioen van de zesde klasse-21 te worden. Op een volgepakt Sportpark Ter Horst werden in het hol van de leeuw de drie punten mee naar de Bakenbos genomen, 0-1.

Trainer Vestjens verschijnt zo trots als een pauw voor de camera’s van ESPN: ‘Wat een strijd, mijn jongens hebben gevochten als leeuwen. De driepunter vandaag is wellicht te veel wat we gekregen hebben maar uiteindelijk dwing je dit resultaat ook zelf af. Dat Arne Slot kampioen wordt met Feyenoord is een hele knappe prestatie. Ik kan mezelf nu wel op een voetstuk gaan plaatsen maar met dit materiaal moet je gewoon kampioen worden. Wel wil ik nog even gezegd hebben dat het idee om Hidde Verhagen op linksback te zetten wél mijn verdiensten was. De hele staf was tegen het idee, de meerderheid opperde zelfs om Verhagen niet te laten starten. Maar stuur Verhagen met een missie het veld op en je weet dat hij slaagt’.

Verhagen, goed voor een assist deze wedstrijd, reageert zelf ook: ‘Voor mij kwam het als een donderslag bij heldere hemel. De zaterdagavond verliep voor mij zoals elke andere zaterdagavond. Ik stond lekker te feesten en te drinken in de stad en ineens sijpelt het nieuws door. Helaas heb ik via de media vernomen dat ik linksback stond (pushberichten van nu.nl en voetbalprimeur verschenen op zijn telefoon red.) en nam de trainer niet heel even de moeite om me persoonlijk op de hoogte te stellen. Na dit nieuws ben ik teleurgesteld naar huis gegaan, maar als je dan ziet hoe het vandaag verloopt… Het is een jongensdroom die uitkomt! Beslissend zijn in een belangrijke wedstrijd’.

De wedstrijd verliep zoals Sportclub Irene het voor ogen had. De fitte Horstenaren, gesteund door flink wat publiek met zelfs spandoeken, mochten de bal hebben en Sportclub Irene verdedigde als collectief. Tot de middenlijn mocht Wittenhorst voetballen maar zodra ze op de helft van Sportclub Irene kwamen werd er druk gezet. Hierdoor speelde Wittenhorst veelal de lange bal, wat een makkelijke prooi was voor de uitblinkende verdediging, Perry Colbers, Ferry de Regt, Sander Coort en Hidde Verhagen. Na twintig minuten was er een lange bal die makkelijk onderschept kon worden. Verhagen trok de stoute schoenen aan en liet het verdedigen even voor wat het was. Op volle snelheid raasde hij langs de zijlijn en zocht hij de achterlijn op. Verhagen trok de bal goed terug en vond Martijn Kessels. Kessels schoot beheerst binnenkant voet de bal achter de goalie, een enorme vreugdekreet was boven de geluidsinstallatie van de dj te horen, 0-1. Wittenhorst moest nog meer komen en deed dit wederom door de lange bal te hanteren. Het speelde de eerste helft Sportclub Irene zo in de kaart.

De tweede helft was het strijden geblazen voor de mannen van Vestjens. 45 minuten lang was het vrouwen en kinderen eerst. Zo redde Verhagen een bal van de doellijn en niet veel later was het Perry Colbers die de helpende voet had achter de verslagen Erik Rogge. Een kopbal van dichtbij op de paal was het teken dat Wittenhorst nog een uur had kunnen voetballen maar niet meer zou gaan scoren. Met een spaarzame uitbraak had Jamale Boukhettame de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen maar uiteindelijk werd de 0-1 over de streep getrokken.

Zelfs de internationale pers was aanwezig en Vestjens sprak deze ook met een grote glimlach toe:
‘Yeah it was billenknijpen today, we are on championskoers but it ain’t over till it’s over. We have 4 points more than Whiteshorst 5 and we play nog three wedstrijden. Come on boys!!

Doelpuntenmaker: Martijn Kessels
Assist: Hidde Verhagen
Man of the match: Het vechtende, strijdende, dappere Sportclub Irene 4!!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email