Sportclub Irene 4 is Sparta’18 3 de baas, dit zag ook Sint Nikolaas

4 december 2022: Sparta’18 3 – Sportclub Irene 4 0-5

4 December 2022, het einde van het jaar is weer in zicht. Gevraagd werd aan de verslaggever, schrijf je je verslag als een gedicht? En ja hoor, ik ben er voor gezwicht. Trainer Vestjens stemt zich zeer tevreden met het resultaat, maar is benieuwd hoe het Irene 4 het de tweede seizoenshelft vergaat. Irene wist Sparta aan de zegekar te binden en wist maar liefst vijf keer het net te vinden.

Een koude wedstrijd in het verschiet, maar dat deerde de Tegelenaren niet. Het tactisch strijdplan stond op papier maar trainer Vestjens hamerde vooral op spelplezier. Om 11.30 uur blies de scheidsrechter voor de eerste keer op de fluit, het enige wat Sportclub Irene wilde was de volle buit. Na tien minuten voetballen een fout van Sparta’18 in de opbouw, dit werd afgestraft door Ferry de Regt en dompelde de mannen uit Sevenum in rouw. Het was Jos Driessen die goed druk zette op de verdediging, die daardoor de fout in ging. Driessen zag Randy Boers vrijstaan, en Boers zag voor De Regt vrij baan. De Regt kwam hierdoor alleen voor het doel en schoot de bal achter de keeper met veel gevoel. Hetgeen wat volgde was tiki-taka voetbal, dit is niet hoe je het vaak in de zesde klasse reserve zien zal. In minuut 18 liep verdedigende middenvelder Nick Geurts mee, hij zorgde voor doelpunt nummer twee. Atila van t‘ Hof ging op wilskracht voorbij de linksback, maar er werd goed door gedekt. Omdat Nick er beter voor stond dan Van ’T Hof, schoot Geurts maar weer eens uit zijn slof. Met een knal van 30 meter, maakte hij de tussenstand voor de Tricolores nog beter. Niet veel later weer een mooie aanval van de Tegelenaren, het was de doelman van Sparta die louter naar de bal kon staren. De Regt kreeg een afgeslagen bal in zijn voeten, die vond de vrijstaande Boers die wist dat de bal erin zou moeten. Boers faalde niet van randje zestien, het scorebord liet daarna 0-3 zien. De spelers van Sparta snakten naar rust, maar voor Sportclub Irene was dit zeker geen must.

In de tweede helft hier en daar een wijziging, maar nog steeds was het Sparta’18 dat bot ving. Onder andere Mitch van Soest en Peter Coort kwamen het veld in en al snel hadden ze het goed naar hun zin. Van Soest gaf een lange bal op Coort, die niet nadacht en met een mooie volley scoort. De 0-4 was zeer terecht, vandaag was duidelijk geen gevecht. Als De Regt zijn vizier op scherp had staan, was de strijd om de Ballon D’or al gedaan. Niet alleen trof hij in de eerste helft doel, in de rust werd het een grote kliederboel. De Regt had de avond ervoor te diep in het glaasje gekeken waardoor hij even zijn vinger in zijn keel moest steken. De opluchting deed hem duidelijk goed, want in het tweede bedrijf liet hij wederom zien hoe hij scoren moet. Van Soest met een mooie hoekschop, vond De Regt zijn frisse kop. De harde kopbal ging door het midden van het doel, de 0-5 eindstand zorgde bij het Irene-kamp voor een goed gevoel.

De winterstop is nu aangebroken, Sportclub Irene 4 is steeds meer in de rol van kampioenskandidaat gekropen. Met 1 puntje achterstand op de nummer 1 en 2 doel Sportclub Irene’4 nog volop mee.

Doelpunten: Ferry de Regt (2x), Nick Geurts, Randy Boers, Peter Coort,
Assists: Randy Boers, Atila van ’t Hof, Ferry de Regt, Mitch van Soest (2x)

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email