Sportclub Irene 4 in extremis langs GFC’33

26 februari 2023: GFC’33 4 – Sportclub Irene 4 3-4

Comeback, arbitrale dwalingen, rode en gele kaarten, veel doelpunten en vooral de nodige portie veerkracht. In Grubbenvorst kwam de neutrale toeschouwer aardig aan zijn trekken. De topper tegen GFC’33 had alles in huis. Goudhaantje Peter Coort bezorgde Sportclub Irene in de absolute slotfase de overwinning, 4-3.

Vestjens: ‘Wauw, absoluut wauw. Ik weet niet waar ik moet beginnen met mijn analyse van deze wedstrijd. We beginnen goed aan de wedstrijd maar kijken na een half uur spelen toch tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig maak je net voor rust de 2-1 en weet je dat het in de tweede helft gaat stormen. Maar wat er allemaal gebeurd is in die tweede helft, ik heb geen idee?! Gelukkig heb ik de beelden nog dus ga ik met mijn technische staf de wedstrijd eens goed analyseren. Wel wil ik nog even kwijt dat ik dolgelukkig ben met de familie Coort. Vanaf nu gaan ze door het leven als familie Scoort’.

Dat trainer Vestjens superlatieven tekortkomt moge duidelijk zijn, toch valt er veel te verbeteren. De restverdediging bij de 1-0 en 2-0 was nog slechter dan de restverdediging bij Ajax. GFC’33 scoort uit een corner van Sportclub Irene. Sander Coort hierover: ‘man man man’! De heldere analyse van Coort slaat de spijker op zijn kop.

Gelukkig was het Jamale Boukhettame die net voor rust zorgde voor de aansluitingstreffer. Een bal uit de kluts kwam voor de voeten van Boukhettame, die aarzelde niet en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal binnen, ruststand 2-1 in het voordeel van GFC’33.

Een achterstand bij rust, het voelde onwennig voor de Tricolores, maar na de donderspeech van reserveaanvoerder Coort wist Sportclub Irene wat hen te doen stond. ‘Wat ik gezegd heb?’ vraagt Coort. ‘Man, man, man! Het was gewoon klote, en als er iets klote is dan zeg ik altijd man, man, man’.

De aanvoerdersband die Coort de tweede helft kreeg van Rick Bonten gaf hem vleugels. Net na rust kwam de centrale verdediger mee op en besloot van 30 meter het doel onder vuur te nemen. Coort verraste vriend en vijand met zijn schot en de bal vloog in de linkerhoek!
Toch lieten Coort en co zich snel na de 2-2 weer verrassen. Een corner van GFC’33 verdween via het hoofd van een speler van GFC’33 in het doel. Sportclub Irene keek weer tegen een achterstand aan.

Wat daarna gebeurde hoort eigenlijk niet op het voetbalveld thuis, maar het vuurtje dat aangewakkerd werd zorgde ervoor dat Sportclub Irene met nog meer gif op zoek ging naar de gelijkmaker en wellicht meer. Martijn Kessels maakte een sliding, de verdediger van GFC’33 was hier duidelijk niet van gediend en schopte de op de grond liggende Kessels hard tegen zijn rug. Wat volgde was een opstootje waarbij Peter Coort aan de scheids liet zien dat hij viermaal per week chest-trainingen doet. De scheids was hier niet van gediend en staakte de wedstrijd. Nadat de gemoederen tot bedaren waren gebracht volgde er een rode kaart voor GFC’33 en een gele kaart voor Peter ‘mr chest’ Coort. In de laatste twintig minuten was het vrouwen en kinderen eerst bij GFC’33 en Sportclub Irene zocht aanval na aanval. Ferry de Regt kreeg in de 85e minuut de bal voor zijn voeten en ramde deze achter de keeper, 3-3 met nog tien minuten (inclusief blessuretijd) te spelen. In de 94e minuut werd de bal nogmaals de zestien in gepompt. De bal viel in de buurt van Peter Coort die met een uiterste krachtsinspanning de bal met een sliding achter de keeper wist te werken. De ontlading was groot aan Irene-zijde. En zo werd Peter Coort alsnog het goudhaantje van Sportclub Irene 4. Zijn grote broer over de hoofdrol van zijn broertje: ‘Dat opstootje, man man man! Maar zijn goal; man man man!!!

Doelpuntenmakers: Jamale Boukhettame, Sander Coort, Ferry de Regt, Peter Coort
Assists: Geen idee