Sportclub Irene 4 hervat competitie met ruime overwinning

29 januari: VCH 2 – Sportclub Irene 4 0-4

In Reykjavik d’n Bookend stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Op het bevroren veld op sportpark Maassenhof bleek Sportclub Irene 4 een maatje te groot voor VCH 2, 0-4.

Kijkend naar de stand was Sportclub Irene het aan haar stand verplicht om de wedstrijd tegen VCH te winnen. Trainer Vestjens durfde het zelfs aan om zijn topscorer Nick Geurts op de bank te posteren. De Roel van Velzen van Sportclub Irene 4 staat niet alleen verdedigend zijn mannetje maar ook over de middenlijn bewijst hij zijn meerwaarde voor het team. Zodra Geurts de middencirkel ziet schiet de kleine bullterriër alles op doel. Het middenveld en de spitsen kunnen zich omdraaien wanneer Geurts in balbezit komt op de helft van de tegenstander. Zo ook tegen VCH, helaas voor Geurts spatte zijn schot in de tweede helft uiteen op de lat.

Naast Geurts op de bank zat de Peter Crouch van Sportclub Irene 4, Ferry de Regt, goed voor drie doelpunten dit seizoen. Zoals Crouch ooit zei; ‘Als ik geen profvoetballer was geworden dan was ik nog maagd geweest’. Deze uitspraak geldt zeker niet voor De Regt. Dit is het enige verschil tussen de twee. Beiden zijn groot en technisch goed onderlegd. Ze heersen in de lucht en hebben een neusje voor de goal. De Regt kende echter een ongelukkige herstart van de competitie, zijn invalbeurt mocht slechts een kwartier duren. De Regt heeft naar eigen zeggen een ontstoken heup. Intimi beweren echter dat De Regt weer eens tot in de late uurtjes zijn heup uit de kom heeft gedanst in de kroeg. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

Sportclub Irene 4 werd vanaf de eerste minuut vrijgelaten om te voetballen. VCH zakte in en met verzorgd voetbal werd geprobeerd de Bookendse muur te slechten. Tot aan de 21e minuut lukte dit niet, totdat Sportclub Irene een vrije trap toegekend kreeg. Aan de zijlijn ging Mitch van Soest achter de bal staan. Hij zocht Ricky Schouren, die zich los wurmde tussen twee verdedigers. Dat een dikke kop geen nadeel hoeft te zijn liet Schouren merken met zijn precieze kopbal. Schouren won knap het duel en kopte de bal over de uitgekomen keeper, 0-1. De treffer werkte bevrijdend op het team van Vestjens. Enorme kansen werden gemist maar nog voor rust werden de 2-0 en 3-0 gescoord. Atila van’t Hof ging op snelheid over de rechterflank, hij gaf de bal hard en laag voor op de naar binnen gesneden Martijn Kessels, die de bal simpel achter de doelman kon schieten, 0-2.

De 0-3 was er een om in te lijsten. Als deze wedstrijd gespeeld zou worden met camera’s langs de lijn dan was de Puskas Award 2023 al vergeven aan Jos Driessen. Een voorzet vanuit links werd door Driessen randje zestien op de borst gecontroleerd. Driessen aarzelde niet en volleerde de bal hard in de linkerbovenhoek, 0-3.

De tweede helft voetbalde Sportclub Irene een gewonnen wedstrijd waarin het slordig met de kansen om ging. Het moest zelfs geholpen worden door een VCH-verdediger om de eindstand van 0-4 op het scorebord te krijgen. Een pass van Mitch van Soest op Driessen werd onderschept door een verdediger die de bal onbedoeld, maar knap, over zijn eigen doelman schoot, 0-4. Zoals eerder vermeld schoot topscorer Geurts nog van ver op doel maar zijn schot raakte de lat.

Een goede hervatting van de Tegelse herten, die nu weer kunnen genieten van een weekje vrij. Op 12 februari wordt de competitie weer hervat tegen het sterke MVC’19.

Doelpunten: Ricky Schouren, Martijn Kessels, Jos Driessen
Assists: Mitch van Soest, Atila van ’t Hof, Martijn Kessels

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email