Sportclub Irene 1 wint mede door een “steen-papier-schaar hattrick” met 11-1 van Bieslo 1

18 september 2022: Sportclub Irene – Bieslo 11-1

Na vorige week een matige wedstrijd tegen DES Swalmen gewonnen te hebben met 4-3 door twee doelpunten van Sierd Janssen, Sven Denessen en Stan Giesbertz, was vandaag 5e klasser Bieslo te gast op een herfstachtig Sportpark De Bakenbos. Sportclub Irene bleef 90 minuten met combinatievoetbal op zoek naar doelpunten. Pas bij 11 doelpunten stokte de teller en omdat Bieslo daar 1 doelpunt tegenover stelde bereikte Sportclub Irene met deze 11-1 overwinning de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi.

Vanaf de aftrap nam Sportclub Irene het initiatief maar wist pas in de 8e minuut gevaarlijk te worden middels een schot van Amine Bachiri. 5 minuten later was het wel raak toen Sierd Janssen een perfecte voorzet net zo perfect inkopte en de Beeselse keeper kansloos liet.  Nauwelijks 5 minuten later was de stand al verdubbeld toen Amine Bachiri met een bal over de breedte Stan Giesbertz bereikte die de bal in 1 keer doorkaatste op Sven Denessen die zich vervolgens vrijspeelde en bal verwoestend in de bovenhoek joeg! Prima aanval en een prachtige 3-0.

Buiten een bal op de paal uit een corner wisten de gasten uit Beesel het de Irene-verdedigers niet lastig te maken en toen Martijn Samson in de 38e minuut met z’n linker voet dezelfde bovenhoek wist te vinden als Sven Denessen een 10 minuten eerder, was de wedstrijd wel gespeeld. Nauwelijks een minuut later stond de 4-0 al op het scorebord toen wederom Martijn Samson een afvallende bal oppikte en met een schot de keeper kansloos liet.

Een van de mooiste aanvallen van deze middag werd helaas geen doelpunt doordat de keeper van Bieslo met een katachtige save Sam Vanmaris van scoren afhield na een prima opgezette aanval over vele schijven. Met een 4-0 tussenstand konden beide teams in ieder geval voor een klein kwartier de droogte van de kleedkamer opzoeken en zich opmaken voor de volgende 45 natte minuten.

In de 51e minuut werd de 5-0 binnengetikt door Lars Curvers die aan het eind van de aanval stond, opgezet door rechtsback Stan Giesbertz die met een diepe steekbal Sierd Janssen wist te bereiken die op zijn beurt  een voorzet op maat produceerde. Nog geen 5 minuten later zorgde een slim genomen vrije trap van Sam Houtermans en een portie geluk voor het volgende doelpunt. Een voorzet van Lars Curvers werd door de keeper in eigen doel gewerkt. Ook die tellen en de 6-0 was een feit. Met Nick Engels en Seif Ben Aicha voor Amine Bachiri en Jitse Janssen bracht trainer Eric Cassenbrood twee verse krachten in het veld. Irene ging met 3 verdedigers spelen en bleef op zoek naar doelpunten.

De 7-0 liet niet lang op zich wachten. Een bal over de breedte van Martijn Samson op Sven Denessen werd verlengd op Sierd Janssen die de keeper omspeelde en de 7-0 tegen de touwen schoot. Ook dit doelpunt leidde tot een wissel. De nauwelijks op de proef gestelde doelman Rik Wilms werd vervangen door Jur Verstegen. Deze had zich zijn invalbeurt waarschijnlijk iets anders voorgesteld. Koud in het veld leek een totaal verkeerd geraakte bal door de Beeselse aanvoerder in het doel te belanden. De Tegelse doelman wist te bal niet vast te houden en ook in tweede instantie kon hij de bal slechts tegenhouden. Omdat het doel leeg was, was het niet zo lastig om de bal tussen de palen te schieten; 7-1.

Met nog ruim een kwartier op de klok, ging Sven Denessen op het middenveld op avontuur, passeerde enkele tegenstanders, speelde de bal op Sierd Janssen kreeg deze op maat terug en liet vervolgens de 8-1 aantekenen. Bij de 9-1 waren de rollen omgedraaid. Sven Denessen speelde Sierd Janssen aan die na de bal met de borst gecontroleerd te hebben de keeper voor de 9e keer passeerde.

Met nog 10 minuten te spelen waren de dubbele cijfers binnen bereik. Zeker toen Sierd Janssen in het strafschopgebied onreglementair gestopt werd en de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Lars Curvers leek de strafschop op te eisen ware het niet dat Martijn Samson graag z’n derde doelpunt van de middag wilde maken. Na eerst Lars Curvers kansloos te laten met het steen, papier, schaar spelletje, liet hij vervolgens ook de keeper kansloos en schoot met zijn derde doelpunt de 10-1 op het scorebord. Het slotakkoord werd bepaald door invaller Nick Engels. Sam Vanmaris kwam via de rechterflank door en zijn voorzet liet Sierd Janssen slim door z’n benen doorlopen waarna de vrijstaande Nick Engels met een droog schot de 11-1  binnenschoot. Na precies 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en floot deze middag voor de laatste keer.

Sportclub Irene was het aan zijn stand verplicht om de eerste bekerronde tegen twee 5e- en een 4e-klasser winnend af te sluiten. Met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 24 voor en 4 tegen, kweten ze zich uitstekend van deze taak. Wat dit waard is, zullen we volgende week zien als SVB Blerick de Maas oversteekt. Breekt het ontbreken van echte tegenstand de tricolores op of weten ze het goede veldspel van vandaag ook tegen SVB Blerick op de mat te leggen? In ieder geval zal er met meer tegenstand rekening gehouden moeten worden.

Opstelling:
Rik Wilms (Jur Verstegen/66), Stan Giesbertz, Jitse Janssen (Seif Ben Aicha/57), Lars Curvers, Sam Houtermans, Martijn Samson, Sam Vanmaris, Sven Denessen, Daan Dijkman, Sierd Janssen Amine Bachiri (Nick Engels/57)
13 Sierd Janssen 1-0
18 Sven Denessen 2-0