Sportclub Irene 1 wint makkelijke wedstrijd tegen Liessel 1 en staat keurig op plek 3

12 Mei  2022:  Sportclub Irene 1 – Liessel 4-0

De opwaartse lijn van de laatste weken wordt doorgetrokken en na de 5 doelpunten van afgelopen zondag tegen MMC Weert (5-2 winst) wist Sportclub Irene in de midweekse wedstrijd tegen Liessel 4 keer het net te vinden. Na 90 minuten stond een verdiende 4-0 op het scorebord.

Met een langzaam leeglopende ziekenboeg en gesterkt door de goede resultaten van de laatste weken was het zaak voor Irene om tegen de laagvlieger uit Liessel de 3 punten in eigen huis te houden en zo uitzicht te blijven houden op de 2 plek die aan het eind van de rit een voordeel biedt in de playoffs.

Vanaf het eerste moment liet Sportclub Irene er geen twijfel over bestaan wie de baas was. Geconcentreerd spelend en goed combinerend werd gezocht naar openingen. Daarbij werd hen nauwelijks iets in de weggelegd door het mat spelende Liessel. Het eerste wapenfeit van Tegelse kant was een schot van grote afstand door Imo Selen die de keeper ver voor z’n doel zag staan. Daar waar hij in de uitwedstrijd tegen Sparta op deze wijze wist te scoren, kon de Liesselse keeper de bal nog net tot corner verwerken.

Vijf minuten later speelde Sentayehu Derks met een subtiele pass Imo Selen vrij in het strafschopgebied. Met een afgemeten voorzet, buitenkant links wist hij Sierd Janssen te bereiken die slechts z’n voet tegen de bal hoefde de plaatsen om het eerste doelpunt van de avond aan te tekenen. Irene bleef heer en meester en leek na een overtreding van een Liesselse verdediger recht te hebben op een strafschop. De prima leidende scheidsrechter Keijsers besliste anders en dus vooralsnog geen kans op de 2-0.

Dat 2e doelpunt kwam er in de 36e minuut wel. Amine Bachiri was zoals vaker deze wedstrijd z’n directe tegenstander te snel af en vanaf de achterlijn legde hij de bal prima terug op Sierd Janssen. Met een beetje fortuin ging de bal tergend langzaam en met een boogje in het vijandelijke doel. 2-0 en geen vuiltje aan de lucht. Achterin werd niks weggegeven en op het middenveld werd constant de vrije man gevonden die de Tegelse aanvallers in stelling kon brengen. Net voor het rustsignaal werd Sierd Janssen aangespeeld met een tegenstander in z’n rug die hem slechts ten koste van een overtreding kon stoppen. De toegekende vrije trap op de rand van het strafschopgebied was een prooi voor Casper Vermeulen die de bal zonder pardon over de muur en tegen de touwen wist te schieten. Met een verdiende 3-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Ook in de 2e helft lag het initiatief bij Sportclub Irene. Mooie aanvallen over vele schijven werden afgewisseld met knullig balverlies. Tot echt grote kansen leidde dit in eerste instantie niet. Totdat na ruim een uur voetballen Sierd Janssen met een diepe bal werd weggestuurd. Met een simpele voetbeweging wist hij de keeper te omspelen en zag broerlief Jitste moederziel alleen in het 5 meter gebied staan. Deze wist wel raad met de breedtepass en tekende eenvoudig voor de 4-0.

Aan niets was te merken dat Liessel knokt tegen een aanstaande degradatie en Sportclub Irene nam wat gas terug wetende dat komende zondag een zware kluif wacht in Helden. Achterin werd eenvoudig de nul gehouden. Buiten een paar terugspeelballen hoefde keeper Rik Wilms vandaag nauwelijks in actie te komen. Voorin wist Irene nog een paar keer gevaarlijk te worden maar tot een 5e doelpunt leidde dit niet. Na exact 90 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Een prima beslissing want de schemering begon toe te slaan.

Sportclub Irene wint eenvoudig tegen Liessel en wist voetballend een prima prestatie neer te zetten. De schoonheid van de doelpunten zat niet altijd in de afronding maar vooral in de complete aanval. Nu was Liessel echt een maat te klein vanavond en is het voor Sportclub Irene zaak om deze vorm ook komende zondag In Helden te tonen. Een fysiek spelende ploeg die in oktober Irene de eerste punten wist af te snoepen met een 0-0 uitslag. Koploper MVC’19 wint vandaag met 1-4 bij IVO en lijkt met nog 4 wedstrijden voor de boeg een voorschot te nemen op het kampioenschap. VV Baarlo wint nipt met 0-1 in Helden en volgt op 7 punten. Op plek 3 Sportclub Irene op 10 punten. De 2 plek blijft haalbaar en zorgt ervoor dat de playoff dan maar uit maximaal 2 wedstrijden zal bestaan in plaats van 3.  Een mooi doel om voor te spelen!  De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondag 22 mei tegen runner up vv Baarlo. Op dit moment dus de directe concurrent voor de 2e plek.

Opstelling:
Rik Wilms, Caner Kaya (Luc Beurskens/58), Casper Vermeulen, Jitse Janssen, Sten Jochijms (Benjij Nunumete/58) , Sentayehu Derks, Sam Vanmaris (Waddie Boudaoud/72) , Imo Selen, Daan Dijkman, Sierd Janssen (Sven Denessen/72), Amine Bachiri

17 Sierd Janssen 1-0
36 Sierd Janssen 2-0