Sportclub Irene 1 wint door laat doelpunt en heeft weer uitzicht op plek drie.

1 Mei  2022:  Sportclub Irene 1 – RKSVO 1-0

In een open wedstrijd op Sportpark Bakenbos weet Sportclub Irene pas in de slotfase tegen 10 man uit Ospel de situatie uit te buiten en de 3 punten in Tegelen te houden. Een mooie opsteker na de nederlaag van vorige week.

Met 6 geblesseerde spelers op de tribune, slechts 3 veldspelers op de bank, waarvan 2 (nog) niet fit en 1 jeugdspeler van O19, en liefst 4 jeugdspelers in de basis verscheen Sportclub Irene aan de aftrap voor de wedstrijd tegen RKSVO uit Ospel. Na de nederlaag van vorige week, was het zaak om het zelfvertrouwen weer op te vijzelen met een mooie overwinning.

De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door de ploeg uit Ospel die in de eerste 10 minuten een paar keer voor het doel van keeper Rik Wilms opdoken die iedere keer eenvoudig kon redden. Na ruim een kwartier werd Irene voor het eerste gevaarlijk toen Sentayehu Derks een prima voorzet van Casper Vermeulen net niet voldoende kracht kon geven om de Ospelse goalie te passeren. Uit de directe tegenaanval zag heel Ospel een penalty in een onschuldig duel tussen Jitse Janssen en een van hun aanvallers. De scheidsrechter zag hier echter niks in en uit de lange trap naar voren kwam  Daan Dijkman oog in oog met de keeper te staan. Hij wist de bal nog wel over de keeper te liften maar werd daarbij dermate gehinderd dat hij net te weinig richting aan de bal kon geven zodat deze tegen de paal belandde.

De wedstrijd bleef op en neer gaan waarbij beide ploegen veel inzet aan de dag legden en op die manier ieder hun kansen wisten af te dwingen. Sportclub Irene wist voor het rustsignaal nog 2 keer gevaarlijk te worden uit een standaardsituatie waarbij Imo Selen de bal op het hoofd van respectievelijk Sentayehu Derks en Casper Vermeulen wist te leggen. Beide keren wist de doelman uit Ospel de bal voor de lijn te keren met als gevolg een 0-0 ruststand.

De 2e helft begon zoals de 1e geëindigd was; 2 ploegen die niet altijd goed voetbal op de mat legden maar die wel de intentie hadden om te winnen en zich niet verstopten. In de 54e minuut kreeg Casper Vermeulen de bal uit de kluts gelukkig mee en kon doorlopen naar het vijandelijke doel. Net voordat hij kon afronden werd hij van achteren aangetikt door een Ospelse verdediger. De scheidsrechter twijfelde geen moment en stuurde de centrale verdediger met een rode kaart naar de kant.  Deze kaart werd fel betwist door alles en iedereen uit Ospel en vanaf dat moment werd de sfeer zowel op als langs het veld grimmiger. Iedere beslissing van zowel de scheidsrechter als de Irene grensrechter werd fel aangevochten door de complete bank van RKSVO.  Jammer en onnodig dat een tot dat moment sportieve wedstrijd dreigde te ontsporen.

Tegen 10 man lag het initiatief nog duidelijker bij Sportclub Irene. Verdedigend kwamen ze niet in de problemen en ondanks dat ze niet heel veel kansen tegen het stug verdedigende RKSVO wisten af te dwingen, was het wachten op een doelpunt. Inmiddels was Jitse Janssen vervangen door Sam Vanmaris die op de weg terug is van een knieblessure en Justin Kusters, normaal spelend voor Irene O19, verving Casper Vermeulen. Een minuut of 8 voor tijd kwam Sportclub Irene goed weg toen Sam Vanmaris een bijna doorgebroken aanvaller van RKSVO ten koste van een overtreding en een gele kaart van een goede mogelijkheid wist af te houden.

Bij een onschuldig duel aan de zijlijn raakte Caner Kaya dermate geblesseerd dat hij niet meer verder kon. Dat betekende dat de niet fitte Stan Giesbertz alsnog z’n trainingpak moest uittrekken om de laatste minuten vol te maken.

Sportclub Irene wilde kost wat kost de 3 punten en bleef druk houden op het Ospelse doel. Een prima vrije trap in de 87e minuut van Imo Selen werd hoog voor het doel gebracht waarbij Sierd Janssen het luchtduel met de doelman aanging. De bal viel voor de voeten van Sentayehu Derks die van korte afstand eindelijk de 1-0 op het bord liet aantekenen. Nu was het zaak deze overwinning over de streep te trekken. Door alle commotie rond de rode kaart en meerdere blessuregevallen, duurde de extra tijd bijna 5 minuten. Echt in de problemen kwam Sportclub Irene niet meer maar het blijft opletten als bij een corner ook de RKSVO-doelman in het Tegelse strafschopgebied opduikt. Ook deze situatie leidde niet tot een treffer en na het laatste fluitsignaal waren de 3 punten binnen.

Sportclub Irene wint strijdend en verdiend tegen RKSVO dat 40 minuten met 10 man moest spelen. Door het verlies van zowel Merefeldia als MMC Weert staat Sportclub Irene qua verliespunten weer op de 3e plek. De afstand op koploper MVC’19 dat de topper in en tegen Baarlo wist te winnen, blijft 10 punten. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg een schier onmogelijke opgave. Belangrijk is om het positieve resultaat van vandaag door trekken naar volgende week zondag als Irene op bezoek gaat bij MMC Weert. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op donderdagavond 12 Mei tegen Liessel dat door de winst van RKVV Haelen vandaag bij HBSV de nieuwe rode lantaarndrager is.

Opstelling:
Rik Wilms, Caner Kaya (Stan Giesbertz/85), Casper Vermeulen (Justin Kusters/79), Jitse Janssen (Sam Vanmaris/74), Sten Jochijms, Sentayehu Derks, Robin Beurskens, Imo Selen, Daan Dijkman, Seif Ben Aicha, Sierd Janssen
87 Sentayehu Derks 1-0