UPDATE! Sportclub Irene 1 weet eindelijk weer te scoren en pakt drie punten tegen RKVV Haelen (met foto’s)

UPDATE: klik HIER voor foto’s van de wedstrijd

18 April  2022: Sportclub Irene 1 – RKVV Haelen 4-1

In de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager uit Haelen weet Sportclub Irene na ruim 400 minuten eindelijk weer het net te vinden. 4 doelpunten waren ruimschoots voldoende om alle punten in Tegelen te houden. Een verdiende zege die nog hoger had kunnen uitvallen als er iets secuurder met de geboden mogelijkheden was omgesprongen.

In de wedstrijd in Haelen wist Irene destijds een zeer slechte 1e helft af te wisselen met een prima 2e helft en een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen. Ze waren  dus gewaarschuwd dat ondanks de stand op de ranglijst Haelen best een lastige tegenstander kan zijn als je niet met de juiste instelling aan de wedstrijd begint. Met de instelling was niks mis en al na 3 minuten wist Casper Vermeulen met een vrije trap over de verdediging Sierd Janssen te bereiken. Jammer genoeg werd er gevlagd voor buitenspel en ging de 1-0 niet door.

De openingsfase was duidelijk voor Sportclub Irene waarbij het wachten was op een doelpunt. Na 3 hoekschoppen op rij, wist Casper Vermeulen, na ruim een kwartier spelen, zijn hoofd tegen de bal te zetten en Sportclub Irene op een verdiende 1-0 voorsprong te zetten. Irene bleef controle houden over de wedstrijd en keeper Rik Wilms werd dan ook niet op de proef gesteld. Na een dribbel van achteruit werd Sierd Janssen vrijgezet voor de keeper maar weer ging de vlag omhoog. Weer dubieus en helaas ook niet de laatste keer dat er twijfels waren over het optreden van de assistent-scheidsrechter.

Een verre inworp die Imo Selen slim liet lopen voor Daan Dijkman werd door de laatste niet helmaal op waarde geschat. Daar waar hij de 2-0 op de schoen had, verdween de bal naast de verkeerde kant van de paal. Als je zelf de kansen niet benut, hangt de gelijkmaker altijd in de lucht. Dat lesje hadden ze na de wedstrijd tegen Merefeldia toch geleerd moeten hebben maar na wat geklungel in de Irene verdediging wist een Haelen aanvaller in de bal van de achterlijn terug te leggen die beheerst binnen werd geschoten. 1-1 en ondanks een overwicht toch weer terug bij af.

Net voor rust kwam dan toch de verdiende 2-1 op het scorebord. Een bal over de breedte van Imo Selen liet Sierd Janssen lopen voor de mee opgekomen rechtsback Stan Giesbertz die met een laag schot in de hoek de keeper wist te passeren en daarmee z’n eerste doelpunt voor Irene wist te maken. Een scrimmage in blessuretijd leidde nog bijna tot een eigendoelpunt echter tot opluchting van de Haelense verdediging stond de lat een 3-1 in de weg en zochten beide teams met 2-1 ruststand de kleedkamers op.

De 2e helft was een kopie van de 1e; een sterker Irene dat kansen wist te creëren maar beducht moest blijven voor uitvallen van Haelen. Ondanks dat het middenveld veelvuldig werd overgeslagen en er vaak de lange bal gehanteerd werd, waren er ook mooie aanvallen te zien. Behoudens een schot na een uur spelen en enkele diepe ballen, kundig onschadelijk gemaakt door Rik Wilms, wist Haelen niet gevaarlijk te worden. Na een minuut of 75 wist Imo Selen na een prima actie van Amine Bachiri het doel te vinden voor de bevrijdende 3-1. Weer ging de vlag omhoog en restte de prima fluitende scheidsrechter Van Heugten niks anders dan het doelpunt wederom af te keuren.

Na een schot voorlangs van diezelfde Imo Selen was de grootste kans voor Amine Bachiri. Een vanaf de achterlijn teruggelegde bal wist hij geheel vrijstaand binnen het 5 meter gebied toch tegen de keeper te schieten. Dit was echter uitstel van executie want na een uitstekende individuele actie wist hij enkele minuten later zichzelf vrij te spelen voor de keeper. Soms kun je een bal zo slecht inschieten dat dit zelfs de keeper verrast.  Prima actie, slechte afronding maar toch een doelpunt dus geen haan die er naar kraait en eindelijk de 3-1 op het scorebord. De wedstrijd leek in de knip en aan Irene zijde werden in een tijdsbestek van enkele minuten de net van blessures terugkerende Sentayehu Derks, Stan Giesbertz en Sierd Janssen vervangen door Caner Kaya, Wadie Boudaoud en Seif Ben Aicha.

Waar de 4-1 eigenlijk alleen nog voor de statistieken waarde heeft, was dit wel het mooiste doelpunt van de middag. Een aanval over veel schijven waarbij Irene rustig de vrije man bleef zoeken wist  Sam Houtermans met een fraaie steekpass Amine Bachiri te vinden. Deze bekroonde de mooie aanval tot doelpunt en tekende voor zijn 2e doelpunt en de einduitslag van de middag; 4-1.

Sportclub Irene weet na 4 verliespartijen weer te winnen. Aangezien de concurrenten ook allemaal winnen (muv Baarlo die pas morgen hun wedstrijd spelen), blijven de onderlinge verschillen onveranderd. Wil Sportclub Irene nog een rol van betekenis spelen in het kampioenschap, zal volgende week in Maasbree gewonnen moeten worden van koploper MVC ’19 om de huidige achterstand van 7 punten te verkleinen. Op zondag 1 mei volgt dan weer een thuiswedstrijd tegen het wisselvallig presterende RKSVO uit Ospel waar in oktober met 1-3 gewonnen werd.

Opstelling:
Rik Wilms, Stan Giesbertz (Wadie Boudaoud/85), Casper Vermeulen, Sten Jochijms, Sam Houtermans, Andy Hendrikx, Sentayehu Derks (Caner Kaya/85), Imo Selen, Daan Dijkman, Sierd Janssen (Seif Ben Aicha/86), Amine Bachiri
16 Casper Vermeulen 1-0
38 Sieb Brouns 1-1
42 Stan Giesbertz 2-1
84 Amine Bachiri 3-1
89 Amine Bachiri 4-1

PS de punten bleven in Tegelen, de prijzen gingen wel mee naar Haelen….