Sportclub Irene 1 ontsnapt miraculeus aan nacompetitie

Wie voor dit seizoen gezegd had dat we ons in de laatste wedstrijd pas veilig speelden was voor gek verklaard. Maar nu bijna 10 maanden later was dit een scenario wat niemand verwacht had maar toch de bittere waarheid werd.

De verwachtingen voor dit seizoen waren op basis van het voorgaand seizoen en de spelers die de selectie kwamen versterken hoog gespannen. Niet alleen intern maar ook kenners van buitenaf voorspelden ons een mooi seizoen. Alleen niemand had rekening gehouden met SV Laar. Zeker waren er mensen die zeiden: let op Laar! Vorig seizoen ongeslagen kampioen in de 4e klasse en zich weer versterkt die gaan een woordje meespreken en zo was het ook. Eigenlijk vanaf het begin van de competitie was het Laar dat de lakens uitdeelde. De rest van de teams uit de 3e klasse c stonden erbij en keken ernaar en mocht om de andere prijzen spelen. SV Laar ging als een speer en werd de ongenaakbare kampioen.

Wat ook een feit was en daar zijn we eigenlijk pas ruim na de winterstop naar gaan kijken was de versterkte degradatie regeling. In de 3e klasse C, een klasse met 14 teams,  degradeerden de nummer 13 en 14 direct. De nummers 10 – 11 – 12 spelen nacompetitie voor handhaving. Tot de vorige week zondag waren er nog maar liefst 10 teams die op de plekken 10 t/m 14 terecht konden komen !?

Terug naar onze eigen situatie. Vorige week zondag werd er thuis in de voorlaatste wedstrijd gewonnen van Brevendia uit Stramproy. Door deze overwinning stegen we naar een voorlopige veilige 7e plaats. Nog 1 wedstrijd en 1 punt en we zijn er was na veel discussie en rekenwerk de conclusie. Bij verlies waren we afhankelijk van de resultaten bij andere wedstrijden.

Dus vol goede moed naar Melderslo, hopelijk de laatste wedstrijd. Trainer Eric Caasenbrood moest noodgedwongen weer enkele omzettingen doen in met name de achterhoede van zijn team wat het spel niet ten goede kwam. Ook werd er vooraf gewaarschuwd dat Melderslo erop zou kletsen want zij moesten immers winnen om zich veilig te spelen. Na twee minuten spelen stonden we echter al met 1-0 achter. Gelukkig werd de schade snel herstelt door Sven Denessen maar daar bleef het deze middag helaas bij. Met de rust stonden we met 3-1 achter. Na de rust een iets ander Sportclub Irene.  Het doel was nog altijd 1 punt halen. Nu dus 2 doelpunten maken dat was voldoende maar er uiteraard ook geen tegen meer krijgen.

Deze hoop kon in de 49e minuut de prullenbak in nadat doelman Jur Verstegen ongelukkig met centrale verdediger Casper Vermeulen in botsing kwam. Beide Sportclub Irene spelers lagen op de grond waar een speler van Melderslo optimaal van profiteerde. 4-1 ! Game over.

We konden het zelf niet bolwerken vanmiddag dat was meer dan duidelijk en waren dus aangewezen op hulp van anderen. Deze hulp kwam uit ut Ven waar FCV Venlo – RKSVO gespeeld werd. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor Sportclub Irene weliswaar 2 plekken op de ranglijst zakte maar net boven de streep eindigde omdat RKSVO had moeten winnen maar dat niet deden. Het seizoen zat erop en gelukkig geen nacompetitie voor handhaving.

Iedereen die betrokken was bij en rondom het 1ste elftal bedankt voor het afgelopen seizoen. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar het heeft schijnbaar allemaal zo moeten zijn. Volgend seizoen nieuwe ronde en nieuwe kansen en dit gelukkig in de 3e klasse !!!

Prettige vakantie allemaal en tot ziens aan de Bakenbos!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email