Sportclub Irene 1 neemt eerste horde voor promotie naar 2e klasse en verslaat in een meeslepend duel vv Handel met 4-3.

12 Juni 2022: Sportclub Irene 1 – vv Handel 1 4-3 (n.v.)

Op een sfeervol en goed gevuld Sportpark De Bakenbos met talrijke supporters uit het Brabantse Handel die met een bus de weg naar Tegelen hadden gevonden, mocht Sportclub Irene beginnen aan het toetje van het seizoen.  In een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd waarin spelhervattingen cruciaal waren, won Sportclub Irene na verlenging met 4-3.

Sportclub Irene had vandaag voor het eerste sinds lange tijd de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de al langer geblesseerden Néke Driessen en Andy Hendrikx waren afwezig.  Dat deze wedstrijd ook in het Brabantse kerkdorp Handel leeft, bleek uit de hoeveelheid supporters die hun team aanmoedigden. De blauwe supportschare zorgde voor een echte play off sfeer voorzien van blauwe rookfakkels en gezang.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en de eerste 20 minuten waren geen opmaat voor wat nog allemaal te wachten stond. Behoudens een geplaatst schot van Lars Curvers naast het doel, kon Sportclub Irene geen vuist maken. Ondanks dat vv Handel niet gevaarlijk werd, drukten ze meer en meer hun stempel op de wedstrijd. Wonnen meer duels en gaven de Irene-spelers geen kans om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Als je dan ook nagenoeg alle 2e ballen verliest, is het lastig voetballen.

Ondanks het overwicht van Handel kon Sportclub Irene af en toe uitbreken. In de 42e minuut mocht Imo Selen aanleggen voor een vrije trap. Zoals vaker dit seizoen vond hij het hoofd van Casper Vermeulen en zoals ook al vaker dit seizoen verdween zijn kopbal in de lange hoek. Weliswaar tegen de verhoudingen in maar met een 1-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Nog 45 minuten scheidde Sportclub Irene van een plek in de 2e ronde. Maar 5 minuten later zag de wereld er heel anders uit. Al na 1 minuut wist een Handelse verdediger met een lange pass zijn linksbuiten te bereiken. Hem werd niet veel in de weg gelegd en hij schoot de bal onberispelijk maar fraai achter doelman Rik Wilms. Toen 4 minuten later de Irene verdediging niet kordaat genoeg ingreep bij een corner die bij de eerste paal viel, was het zelfs al 1-2.

Door het vervangen van Jitse Janssen door Amine Bachiri bracht trainer Eric Caasenbrood meer snelheid in de voorste linie. VV Handel zakte in en liet Sportclub Irene het spel maken waar ze de nodige moeite mee hadden en nagenoeg geen openingen wisten te creëren. Enkel uit standaardsituaties wist Sportclub Irene enig gevaar te stichtten.

Uit een van deze vrije trappen kwam de bal via enkele omzwervingen terecht bij Casper Vermeulen die de bal met gevoel voorzette. Aangezien de bal onderweg licht beroerd werd door een verdediger van VV Handel was de keeper kansloos en verdween de bal samen met Sentayho Derks bij de 2e paal in het doel. 2-2 met nog ruim een kwartier op de klok.

Sportclub Irene leek de overhand te hebben maar kwam zoals al de hele wedstrijd niet tot het uitspelen van kansen. Toen in de 84e minuut de bal achter de Tegelse verdediging viel, en de Handelse aanvaller de ver uit z’n doel gekomen Rik Wilms met een schuiver wist te passeren, leek het sprookje uit voor Irene, 2-3 en nog een minuut of 6 op de klok. VV Handel dacht de buit al binnen te hebben maar had buiten de teamspirit van Sportclub Irene gerekend. Bij een grove charge van een speler van Handel werd Sven Denessen de dug out in getorpedeerd. De reservespelers op de Irene-bank reageerden furieus met een heus opstootje en 2 gele kaarten, als gevolg. Dit leek het team weer nieuwe energie te geven om de laatste minuten nog alles te geven.

Sportclub Irene zette, gesteund door het thuispubliek nog een keer aan, wetende dat er altijd nog één kans komt. Die kans kwam toen de zoveelste vrije trap voor het doel werd geslingerd en deze keer door Sierd Janssen tot doelpunt gepromoveerd werd. De ontlading bij alles en iedereen die  Sportclub Irene een warm hart toedraagt was groot! Net voor het sluiten van de markt stond de stand weer gelijk en zelfs in de laatste seconde van de wedstrijd leek Sierd Janssen met een breedtepass Nick Engels te bereiken maar een Handelse verdediger kon de bal nog net onderscheppen.

Door de late gelijkmaker ging Sportclub Irene met een goed gevoel de verlenging van 2 x 15 minuten in. In de eerste fase was Handel enkele malen gevaarlijk uit corners die constant in het 5 metergebied terecht kwamen. Irene doorstond deze fase onder kleurscheuren maar was gewaarschuwd voor de gevaarlijke spelhervattingen. Wat in de reguliere speeltijd net niet lukte, lukte na een minuut of 7 in de verlening wel. Sierd Janssen wist op kracht z’n tegenstander te passeren en zijn pass naar de op de rand van het strafschopgebied vrij staande Nick Engels kwam nu wel aan. Laatst genoemde kreeg alle tijd om aan te leggen en liet de luid bejubelde 4-3 aantekenen.

Het was voor Sportclub Irene zaak om het hoofd koel te houden in de resterende minuten. De spelers van VV Handel liepen op hun laatste benen en ook het geloof in een gelijkmaker leek weg.

Sportclub Irene kon zich alleen nog beperken tot tegenhouden en wist uit de spaarzame tegenaanvallen geen gevaar te stichtten. Gevaarlijk werd Handel enkel nog uit standaard situaties. Zeker 6 vrije trappen en corners vielen er nog te noteren en iedere spelhervatting zorgde voor hachelijke momenten in het Tegelse strafschopgebied. Rik Wilms wist z’n doel echter schoon te houden en Sportclub Irene trok de 4-3 over de streep!

Wederom heeft Sportclub Irene laten zien dat het echt een team is en dat je wedstrijden niet alleen wint met de 11 mannen op het veld. Niet met goed voetbal maar wel met veel inzet en beleving en jongens die voor elkaar door het vuur gaan wisten ze 2x een achterstand goed te maken en uiteindelijk zelfs de overwinning uit het vuur te slepen. Wat een team! Wat een spirit! Gewonnen is er echter nog niks. Alles draait om de finale van komende zondag te bereiken. Daarvoor zal er komende donderdag eerst gewonnen moeten worden van KVC Oranje uit Kerkrade. Zou leuk zijn als vele Tegelse supporters de reis naar Kerkrade willen maken. Wat zijn 78,5 kilometer en 48 minuten reistijd op een mensenleven als je daarmee de mannen een fikse ondersteuning kunt geven?

Opstelling:
Rik Wilms, Sam Vanmaris (Nick Engels/75), Sten Jochijms, Jitse Janssen (Amine Bachiri/55), Lars Curvers, Casper Vermeulen, Sam Houtermans, Sentayehu Derks , Sven Denessen, Imo Selen, Sierd Janssen (Stan Giesbertz/108).

42 Casper Vermeulen 1-0
47 1-1
50 1-2
73 Sentayehu Derks 2-2
84 2-3
90 Sierd Janssen 3-3
97 Nick Engels 4-3

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email