Sportclub Irene 1 minst slechte en wint met 1-0 van FCV-Venlo.

6 juni 2022: Sportclub Irene 1 – FCV-Venlo 1 1-0

Sportclub Irene had voldoende aan 1 punt om zich te verzekeren van de 3e plek en zo te starten met een thuiswedstrijd in de play offs. In een matige wedstrijd waarin de sterke wind met name in de 1e helft een rol speelde trok uiteindelijk Sportclub Irene in de slotfase aan het langste eind en wint met 1-0.

Of het door de sterke wind kwam of dat de gedachten al bij de playoff wedstrijden waren is niet te zeggen maar Sportclub Irene grossierde in de openingsfase in slordig balverlies waardoor er nauwelijks een fatsoenlijke aanval op mat gelegd werd. Ze konden van geluk spreken dat FCV, waarvoor helemaal niks meer op het spel stond, hier niet van wist te profiteren. Sportclub Irene wist in de eerste helft slechts 1 keer echt gevaarlijk te worden toen Lars Curvers met een uiterste inspanning de bal nog net kan raken maar geen voldoende richting mee kon geven om van dichtbij de keeper te passeren.

FCV wist voor het eerste gevaarlijk te worden uit een vrije trap die keeper Rik Wilms in eerste instantie alleen kon tegenhouden maar ook in de rebound wist te keren. Nadat hij ook na ruim een half uur z’n doel schoon wist te houden toen een FCV-speler alleen op hem kon afstomen, gebeurde er voor beide doelen niks noemenswaardig meer. Het was wachten op het rustsignaal en hopen dat de 2e helft meer vertier zou bieden.

In de rust bleef Amjad Gemmo in de kleedkamer achter en werd vervangen door Benji Nunumete. Sportclub Irene kwam fel uit de startblokken wat al na een minuut resulteerde in een grote kans, ware het niet dat de FCV grensrechter van mening was dat Imo Selen buitenspel stond en dus teruggefloten werd. Nauwelijks 3 minuten later wist Sven Denessen na een struikelpartij van een FCV verdediger het strafschopgebied binnen te dringen. Zijn breedtepass kon echter niet verzilverd worden door de mee opgekomen Sam Houtermans. De grootste kans was echter voor Imo Selen die na een snel genomen vrije trap van achteruit voor de FCV keeper opdook. Zijn inzet verdween in het zijnet waardoor er ook na 55 minuten een 0-0 stand op het scorebord stond.

Helaas was deze opleving van korte duur en kon Sportclub Irene niet verder doordrukken. Daar waar FCV in de 1e helft iets de overhand had, was het in de 2e helft Sportclub Irene. Verdedigend kwamen ze niet in de problemen maar aanvallend wisten ze ook niks te creëren. Totdat na ruim een uur spelen Benji Nunumete z’n lichaam prima tussen de tegenstander en bal draaide en zich zo een vrije doortocht creëerde. Zijn lage voorzet werd door Imo Selen met een simpele voetbeweging tot doelpunt gepromoveerd; 1-0 met nog een klein kwartier op de klok.

Het doel om vandaag minimaal 1 punt te halen was binnen bereik. FCV kwam in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker toen uit een vrije trap de bal verlengd werd en boven op lat belandde. In de resterende minuten wist Sportclub Irene de wedstrijd zonder problemen uit te spelen en na 4 minuten blessuretijd zat de reguliere competitie in de 3e klasse C er voor dit seizoen op.

Een seizoen waarin Sportclub Irene de 1e periode wist te winnen met 22 punten uit 8 wedstrijden maar waarin het in de 2e periode, mede door de talrijke blessures, alle kansen op een kampioenschap verspeelde met slechts 8 punten uit 9 wedstrijden. Het herstel kwam in de 3e periode waarin 19 punten uit 9 wedstrijden werden behaald. Al met al een verdienstelijke 3e plaats achter kampioen MVC’19 en vv Baarlo met in totaal 49 punten en doelsaldo van 48 voor en 36 tegen.

Voor Sportclub Irene wacht nog het toetje van de play offs waarin ze in 3 wedstrijden promotie naar de 2e Klasse kunnen bewerkstelligen. De eerste tegenstander komend weekend op Sportpark De Bakenbos is het onbekende vv Handel dat een 4e plaats wist te behalen in de 3e klasse D met 43 punten uit 24 wedstrijden en 37 doelpunten voor en 25 tegen. Op basis van deze droge cijfers lijkt het een stugge ploeg die lastig tot scoren komt maar ook weinig tegendoelpunten krijgt. Als Sportclub Irene er in slaagt deze horde te nemen, wacht een midweekse uitwedstrijd tegen een KVC Oranje, een 3e klasser uit Kerkrade. De winnaar van deze wedstrijd speelt vervolgens een finale op neutraal terrein tegen de winnaar van het duel tussen 2e klassers Geelen Zuid en RKVVO uit Veldhoven voor een plek in de 2e klasse. Zo ver is het echter nog lang niet. Mochten ze er komend weekend namelijk niet in slagen om VV Handel te verslaan, begint ook voor Sportclub Irene de zomerstop!

Opstelling:
Rik Wilms, Sten Jochijms, Lars Curvers (Luc Beurskens/69), Casper Vermeulen, Sam Houtermans, Sentayehu Derks (Luca Orval/83).  Sam Vanmaris, Sven Denessen (Daan van den Ham/83), Amjad Gemmo (Benji Nunumete/46), Imo Selen, Daan Dijkman (Nick Engels/75)
78 Imo Selen 1-0