Sportclub Irene 1 laat zich foppen in Kerkrade, verliest met 2-1 van KVC Oranje en blijft 3e klasser.

16 Juni 2022: KVC Oranje – Sportclub Irene 2-1

In KVC Oranje trof Sportclub Irene wederom een onbekende tegenstander.  De ploeg uit Kerkrade  was in de reguliere competitie als 2e geëindigd in hun 3e klasse op ruime achterstand van kampioen Maastricht West met 48 punten uit 26 wedstrijden en 56 doelpunten voor een 33 tegen.  Zo’n 100 supporters uit Tegelen waren met 2 bussen en eigen vervoer afgereisd naar Sportpark Bleijerheide voor de halve finale. Sportclub Irene liep twee keer in het mes, scoorde zelf slechts 1 maal en bleef met lege handen achter.

Waren het afgelopen zondag in Tegelen de gasten uit Handel die voor de sfeer zorgden, op deze donderdagavond waren het met name de Tegelse supporters die zwaaiend met vlaggen en rood, wit en blauwe rook de aandacht op zich vestigden.

       

De openingsfase op het kunstgrasveld in Kerkrade was veelbelovend. Al na 2 minuten kwam Sportclub Irene goed weg toen een precieze voorzet door een Kerkraadse aanvaller panklaar werd gelegd voor de opkomende middenvelder die de bal  naast het doel schoot. Irene was niet onder de indruk en het antwoord kwam een paar minuten later toen een verdediger van KVC Oranje zich verslikte in de bal en Sierd Janssen dit cadeautje graag aannam. Helaas joeg hij de bal op de paal en bleef het vooralsnog 0-0.

Daar waar KVC Oranje het veelal moest hebben van kracht en inzet, trachtte Sportclub Irene combinerend het vijandelijke strafschopgebied te bereiken. De thuisclub hanteerde veelvuldig de lange bal en wist het de Tegelse verdediging met hun snelle aanvallers knap lastig te maken. In de 20e minuut was de Irene verdediging zoekende en werd niet kordaat ingegrepen. Chris Frauenrath  kon redelijk ongehinderd aanleggen en de bal buiten het bereik van Rik Wilms tegen het net te schieten; 1-0.

Nog geen 5 minuten later bracht Sportclub Irene zich in een nog lastiger parket door na balverlies op de speelhelft van KVC Oranje geen passende oplossing te hebben om de counter onschadelijk te maken. De twee tegen twee situatie werd keurig uitgespeeld en na 24 minuten keek Sportclub Irene tegen een 2-0 achterstand aan toen wederom Chris Frauenrath de trekker overhaalde.

Sportclub Irene probeerde snel om de opgelopen schade te herstellen maar moest beducht blijven voor de snelle tegenaanvallen. Na een verre ingooi van Sierd Janssen wist Imo Selen Sven Denessen in stelling te brengen maar zijn schot werd helaas gekraakt door een vijandelijk been. Na 34e minuten lukte het wel om de aansluitingstreffer te maken. Sierd Janssen kon redelijk ongehinderd door lopen en hoewel zijn schot niet onhoudbaar leek, verdween deze in het doel en was de helft van de schade gerepareerd.

De rust werd bereikt met een 2-1 achterstand en werd door trainer Eric Caasenbrood gebruikt om rechteraanvaller Tom van Rhee in te brengen voor centrale  verdediger Jitse Janssen. Lars Curvers zakte een linie terug en Sven Denessen wisselde van de flank naar het middenveld. Sportclub Irene leek zich in deze opstelling beter op z’n gemak te voelen en ging op jacht naar de gelijkmaker.

KVC Oranje beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden en trachtte, met enkele forse ingrepen en veelvuldig tijdrekken, Sportclub Irene uit het ritme te halen. Voor Sportclub Irene was het zaak om alert te blijven op counters en zich niet van de wijs te laten brengen. Het bleek lastig om de oranje muur te slechten maar door veel werklust en opportunisme hing de gelijkmaker toch in de lucht. De snelle Amini Bachiri had deze op de schoen toen hij met nog een kwartier op de klok oog in oog met de keeper kwam te staan. Deze verkleinde z’n doel en vanuit een lastige hoek schoot hij de bal tegen de keeper.

        

De klok tikte weg maar zolang het verschil één doelpunt blijft, hoort een gelijkmaker met een verlenging als gevolg altijd tot de mogelijkheden. Een minuut of 10 voor het einde van de wedstrijd kwam Sportclub Irene goed weg toen de scheidsrechter een overtreding van Lars Curvers, die z’n tegenstander vasthield, slechts bestrafte met een gele kaart waar rood ook zeker mogelijk was geweest.

Casper Vermeulen was inmiddels ook in de voorhoede geposteerd en Sportclub Irene zette alles op alles op de achterstand ongedaan te maken terwijl KVC Oranje zich met name beperkte tot het vertragen van de wedstrijd. De spanning was voelbaar bij zowel spelers als supporters en inmiddels was de extra speeltijd ingegaan. Ook vandaag kwam er weer die ene kans! Sierd Janssen draaide zich knap vrij, kon uithalen, deed alles goed  maar zag z’n inzet gekeerd door de Kerkraadse keeper. Door de vele blessuregevallen zou de extra speeltijd uiteindelijk 9 minuten bedragen. 9 minuten die uiteindelijk niet genoeg bleken om nog een doelpunt te maken waardoor Sportclub Irene zichzelf tekort deed en met 2-1 het onderspit dolf. 9 minuten die ook de laatste 9 minuten van zowel Imo Selen als Benji Nunumete bleken te zijn als speler van Sportclub Irene 1. Beide hebben besloten om (voorlopig?) te stoppen met voetballen in het standaard team. Ongetwijfeld hadden ze hun afscheid liever nog 3 dagen uitgesteld maar KVC Oranje gooide roet in het eten.

Waar  Sportclub Irene afgelopen zondag het tij nog net kon keren, lukte dit vandaag niet. Geen finale wedstrijd tegen Geleen Zuid om een plek in de 2e klasse maar volgend jaar weer mooie derby’s in de 3e klasse tegen VV Baarlo, die hun halve finale wedstrijd ook verloren, en SV Blerick. Zo eindigde het seizoen 2021-2022 op een kunstgrasveld in Kerkrade op een steenworp van de Duitse grens. Een seizoen met vallen en opstaan met de 1e periodetitel als troostprijs die uiteindelijke niet verzilverd kon worden. Het is wat het is….

Opstelling:
Rik Wilms, Sten Jochijms, Jitse Janssen (Tom van Rhee/46 (Daan Dijkman/77), Casper Vermeulen, Sam Houtermans, Sam Vanmaris (Benj Nunumete/86), Lars Curvers,  Sentayehu Derks (Amine Bachiri/59), Sven Denessen, Imo Selen, Sierd Janssen
20 Chris Frauenrath 1-0
24 Chris Frauenrath 2-0
34 Sierd Janssen 2-1

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email