Sportclub Irene 1 kan titel vergeten na verlies in Maasbree.

24 April  2022: MVC ’19 – Sportclub Irene 1 3-0

Tegen koploper MVC’19 kom Sportclub Irene dankzij falende afwerking aan Maasbreese kant lang hopen op een punt maar verloor uiteindelijke terecht met 3-0 en kan zich daardoor gaan richten op de nacompetitie.

Op 13 februari wist Sportclub Irene destijds door een 2-1 overwinning de 1e periodetitel in de wacht te slepen. 2 maanden en vele blessures verder vocht Irene vandaag voor z’n laatste kans om nog kans te maken op de titel. Met de debuterende Robin Beurskens aan de aftrap begon Sportclub Irene om 14.30 uur in een winderig Maasbree aan de wedstrijd.

In de openingsfase deden beide partijen nauwelijks voor elkaar onder. MVC zakte ver in om dan in de omschakeling razendsnel toe te slaan. Sportclub Irene was daardoor veelvuldig in balbezit maar kon niet doordringen tot het strafschopgebied van de ploeg uit Maasbree. De eerste grote kans na een minuut of 10 in de wedstrijd was voor MVC. De spits werd vanaf de zijkant goed vrijgespeeld en had de hoek eigenlijk voor het uitzoeken. Gelukkig voor iedereen uit Tegelen had hij het vizier niet op scherp staan en verdween de bal naast het doel.

De wedstrijd bleef in evenwicht, MVC zakte terug en hield vaak 5 man in de laatste linie en Irene zocht tevergeefs naar een opening. Na een corner van Sportclub Irene wist MVC met een vlijmscherpe contour de voorwaartsen weer aan het werk te zetten maar de goed uit z’n doel gekomen Rik Wilms wist ten koste van een blessure het doel nog schoon te houden. Dat lukte een paar minuten later weer toen een MVC-speler na een lepe pass vrij voor hem opdook en de bal wederom naast het doel prikte.

Als gevolg van een schouderblessure moest Sam Houtermans na een goed half uur het speelveld verlaten. Hij werd vervangen door Stan Giesbertz die op rechtsback de plaats innam van Wadie Boudaoud die naar de linkerkant doorschoof. Net voor rust mocht MVC net over de middenlijn een vrije trap nemen. Waar de Irene verdediging zich in en rond het eigen strafschopgebied posteerde werd de Breese linksback helemaal over het hoofd gezien. In plaats van een hoge bal voor het doel werd hij weggestuurd en kon eenvoudig voorzetten. Ook nu leek het vizier bij MVC nog niet op scherp te staan ware het niet dat de bal ongelukkig het hoofd van Sten Jochijms raakte waardoor de bal alsnog tegen de touwen ging; 1-0.

Met een 1-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamers op. Irene mocht niet mopperen want een grotere achterstand was niet onlogisch geweest. In de rust bleef Wadie Boudaoud achter in de kleedkamer en werd vervangen door Jitse Janssen die centraal in de verdediging ging spelen waardoor Sten Jochijms de 3e linksback van de middag werd.

De 2e helft was een kopie van de 1e; Irene op zoek naar openingen en MVC levensgevaarlijk uit de tegenaanval. De ploeg uit Maasbree had duidelijk de controle over de wedstrijd en Sportclub Irene wist geen kansen te creëren. Vaak werd weer gekozen voor een lange bal waar helaas geen gevaar uit gesticht kon worden. Meermaals kwam Irene goed weg en het had niemand kunnen verbazen als na driekwart wedstrijd, deze al lang beslist was geweest in Maasbrees voordeel. Doordat ze verzaakten de wedstrijd te beslissen, hielden ze Irene in leven en bleef een puntendeling binnen bereik.

Met nog 20 minuten op de klok kwam de kans waar Irene naar op zoek was. Sierd Janssen worstelde zich op karakter langs 2 tegenstanders maar prikte de bal oog in oog met de keeper helaas naast het doel. Irene ging gedwongen door de achterstand meer risico’s nemen en gaf daardoor meer ruimte weg in de verdediging. Pas een minuut 10 voor tijd wist MVC dit af te straffen door een overtal situatie goed uit te spelen en de bal tegendraads in te schieten.

Met de 2-0 op het scorebord stond Sportclub Irene voor een haast onmogelijke opgave. Toch kwam er nog een grote kans voor de Tegelse ploeg. Bij een scrimmage voor het Maasbreese doel leek het alsof zowel Sierd Janssen als Benji Nunumete de bal voor het intikken hadden maar als dan alles tegenzit, gaat zelfs dit mis. Dat MVC uit de directe tegenaanval de 3-0 wist te scoren was zuur maar wel een terechte afspiegeling van met name de kansenverdeling.

Sportclub Irene verliest z’n 6e wedstrijd, ziet ook Merefeldia passeren en vindt zichzelf terug op de 5e plek. De titelstrijd lijkt te gaan tussen MVC’19 en VV Baarlo waarbij de ploeg uit Maasbree een voorsprong heeft van 2 punten. Beide ploegen treffen elkaar volgende week in Baarlo. Op dat zelfde moment speelt Sportclub Irene hun thuiswedstrijd tegen RKSVO uit Ospel die vandaag SV Blerick op  2-2 wisten te houden. Voor Irene zaak om de komende weken de ziekenboeg leeg te krijgen en met een paar goede resultaten positief toe te werken naar de nacompetitie.

Opstelling:
Rik Wilms, Wadie Boudaoud (Jitse Janssen/46), Casper Vermeulen, Sten Jochijms, Sam Houtermans (Stan Giesbertz/33), Sentayehu Derks (Sam Vanmaris/70), Robin Beurskens, Imo Selen, Tom van Rhee, Sierd Janssen, Daan Dijkman (Benji Nunumete/70).
38 Ron van den Kerkhof 1-0
80 Joris Timmermans 2-0