Sportclub Irene 1 heeft geen kind aan Sportclub Leeuwen 1 en wint eerste bekerduel met 9-0.

4 september  2022:  Sportclub Irene 1 – Sportclub Leeuwen 1 9-0

Na een ietwat gelukkige overwinning  in de oefenwedstrijd tegen 2e klasser SHH uit Herten (1-0) was vandaag 5e klasser Sportclub Leeuwen te gast op een broeierig Sportpark De Bakenbos. Samen met DES Swalmen en Bieslo vormen ze een poule in het KNVB Bekertoernooi. Het  kwaliteitsverschil was duidelijk te zien en Sportclub Irene won eenvoudig met 9-0.

Sportclub Irene stond met veel vertrouwde namen en 2 nieuwelingen, Martijn Samson, teruggekeerd van een uitstapje naar Venlosche Boys en Bas Timmermans, overgekomen van degradant HBSV, aan de aftrap. Vanaf de eerste seconden namen ze het initiatief in handen en dit had al na 20 seconden een doelpunten kunnen opleveren als Amine Bachiri het vizier iets scherper had afgesteld. Uitstel van executie want binnen een tijdsbestek van 2 minuten wist Sierd Janssen 2 maal het doel te vinden. Allereerst wist hij in de 6e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied de keeper te verschalken en een minuut later verzilverde hij een penalty na een overtreding op Amine Bachiri.

Sportclub Leeuwen was nog nauwelijks over de middenlijn geweest en keek al tegen een 2-0 achterstand aan. Sportclub Irene trachtte met verzorgd voetbal kansen af te dwingen maar had de hulp van een tegenstander nodig om de score uit te breiden. Een verkeerde terugspeelbal belandde in de voeten van Sierd Janssen die de keeper omspeelt en de bal breed legt op de mee gelopen Sentayehu Derks die in de 33e minuut eenvoudig voor de 3-0 kon zorgen. 2 minuten later stond de 4-0 op het bord toen Bast Timmermans na een gewonnen duel op het middenvel van Martijn Samson vrij voor de keeper kwam en eenvoudig afrondde.

De 5-0 liet niet lang op zich wachten. Sierd Janssen werd geen strobreed in de weggelegd toen hij het vijandelijke strafschopgebied binnen drong en met droog schot in de lange hoek de keeper wederom kansloos liet. Na een overtreding op Sven Denessen in het 16 meter gebied mocht Sierd Janssen wederom aanleggen voor een penalty. Ook deze keer passeerde hij de keeper maar helaas stond de paal in de weg waardoor het 5-0 bleef. Omdat ook Amine Bachiri een goede mogelijkheid niet wist te benutten gingen beide teams met een 5-0 ruststand de koelte van de kleedkamers opzoeken.

Bas Timmermans bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Daan Dijkman. Sportclub Irene nam meteen het initiatief en al na 2 minuten wist Sentayehu Derks na een prima actie op de achterlijn van Amine Bachiri zijn 2e doelpunt van de middag binnen te schieten; 6-0. In de 49e minuut werd Sportclub Leeuwen voor het eerste gevaarlijk toen een aanvaller op doelman Rik Wilms kon aflopen. Deze kwam goed z’n doel uit en voorkwam daarmee een tegendoelpunt.

Inmiddels was de maker van de 1e hattrick van het seizoen, Sierd Janssen vervangen door Seif Ben Aicha. Na bijna een uur voetballen wist linksback Sam Houtermans met een lange bal de diepgaande middenvelder Sven Denessen te bereiken. Deze plaatste de bal in keer met een bekeken schot langs de keeper en in het doel. 7-0 en met nog een half uur voor de boeg leken dubbele cijfers binnen handbereik. Zeker toen in de 63e minuut  de inlopende rechtsback Stan Giesbertz een vrije trap van Sven Denessen op waarde wist te schatten en de 8-0 tegen de touwen kopte.

5 minuten later was het wederom Stan Giesbertz die na goed terugleggen van Daan Dijkman de 9-0 binnenschoot. Na zijn doelpunt tegen SHH van afgelopen dinsdag al z’n 3e van dit nog prille voetbaljaar. Trainer Eric Caasenbrood bracht met Jur Verstegen voor Rik Wilms en Luc Beurskens voor Stan Giesbertz, twee verse krachten in het veld. Kansen op de 10-0 waren er absoluut maar deze werden niet verzilverd waardoor 9-0 de eindstand werd.

Sportclub Irene begint goed aan het nieuwe seizoen maar veel waarde zal er niet gehecht moeten worden aan deze overwinning. Daarvoor was het klassenverschil te groot. Volgende week zondag in Swalmen is de plaatselijke 4e klasser DES de volgende tegenstander. Zij wisten vandaag Bieslo met 7-0 te verslaan. Op zondag 18 september spelen Sportclub Irene en Bieslo op Sportpark Bakenbos dan de laatste poulewedstrijd in de bekercompetitie. Een week later is SVB Blerick de eerste tegenstander in de competitie. In vergelijk met vorig seizoen lijkt de 3e klasse C er zeker niet zwakker op te zijn geworden. Nieuwkomers zijn  SV Laar, dat afgelopen seizoen alle wedstrijden wist te winnen  in de 4e klasse en Hegelsom, kampioen in een andere 4e Klasse.  Daarnaast zijn Brevendia en Melderslo toegevoegd aan de 3e Klasse C. Beide teams hebben afgelopen jaar nog gestreden in de nacompetitie voor een plek in de 2e klasse. Gezien de prestaties van afgelopen seizoen zal Sportclub Irene zeker tot een van de favorieten gelden. Of ze dit waar kunnen maken, zullen we moeten afwachten.

Opstelling:
Rik Wilms (Jur Verstegen/ 70), Stan Giesbertz (Luc Beurskens/70), Sam Vanmaris, Jitse Janssen, Sam Houtermans, Sentayehu Derks, Sven Denessen, Martijn Samson, Bas Timmermans (Daan Dijkman/46), Sierd Janssen (Seif Ben Aicha/60), Amine Bachiri.
6 Sierd Janssen 1-0
7 Sierd Janssen (pen.) 2-0
31 Sentayehu Derks 3-0
33 Bas Timmermans 4-0
38 Sierd Janssen 5-0
47 Sentayeha Derks 6-0
58 Sven Denessen 7-0
61 Stan Giesbertz 8-0
67 Stan Giesbertz 9-0

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email