Sportclub Irene 1 blijft met kunst en vliegwerk overeind en pakt punt tegen Baarlo.

22 Mei  2022:  Sportclub Irene 1 – vv Baarlo 1-1

Sportclub Irene heeft nu eens zelf mogen ervaren hoe is om de onderliggende partij te zijn en toch een punt over te houden. Dankzij enkele uitstekende reddingen van keeper Rik Wilms en het slecht afgestelde vizier van de aanvallers uit Baarlo kon Sportclub Irene lang hopen op een overwinning. In de slotfase sloeg Baarlo alsnog toe en scoorde de meer dan verdiende gelijkmaker.

In het eerste kwartier was het aftasten van beide kanten. Baarlo kwam goed weg toen Jitse Janssen uit een corner z’n hoofd net niet tegen de bal kon plaatsen en aan de andere kant was het keeper Rik Wilms die door goed uit z’n doel te komen, het de aanvaller van Baarlo zo lastig wist te maken dat deze de bal naast schoot. Nadat Sven Denessen met een mooie steekpass Imo Selen in kansrijke positie bracht en deze het doel net niet wist te vinden, was het Baarlo dat het hef in handen nam en de wedstrijd meer en meer naar zich toetrok.

In deze fase van de wedstrijd kwam Sportclub Irene enkele malen goed weg. Liefst 4 maal verscheen een Baarlose tegenstander in scoringspositie. Door prima reddingen van de Irene keeper en door slecht afwerken van de Baarlose voorwaartsen bleef de 0-0 op het scorebord. Behalve een inzet bij de eerste paal van Sentayehu Derks die een goede voorzet van Tom van Rhee verlengde, wist Irene hier weinig tegenover te stellen. Tot een paar minuten voor het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Timmers, Sven Denessen op een meter of 30 van het doel de bal kreeg aangespeeld. Hij zag de Baarlose goalie ver voor z’n doel staan en met een uitstekend schot wist hij de bal over de keeper en in het doel te plaatsen. Tegen de verhoudingen in leidde Irene met 1-0 wat tevens de ruststand was.

Ook in de 2e helft was het Baarlo dat legio kansen wist te creëren maar deze net zo vaak wist te missen. Was het niet keeper Rik Wilms die de bal wist te keren, dan was het wel het slechte afwerken van Baarlose kant. Hoe ze het deden, deden ze het maar Sportclub Irene stond na 65 minuten voetballen op een zonnig sportpark De Bakenbos nog steeds aan de leiding met 1-0.

Door de zoveelste blessure van dit seizoen moest Lars Curvers het veld verlaten en werd vervangen door Sam Houtermans die op z’n vertrouwde linksback positie ging spelen. Even later maakte de van een langdurige blessure in de basis teruggekeerde doelpuntenmaker Sven Denessen plaats voor Benji Nunumete. Sportclub Irene bleef onder druk staan en de vermoeidheid sloeg toe bij diverse spelers. Met frisse krachten Luca Orval en Stan Giesbertz die de plek innamen van Daan Dijkman en Sam Vanmaris probeerde Irene de overwinning over de streep te trekken.

Baarlo bleef jagen op de gelijkmaker. Al vaker dit seizoen wisten ze een wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslissen door in de slotfase toe te slaan. Dat Sentayehu Derks verre van fit de laatste minuten moest uitspelen, was zeker niet in het voordeel van Irene. De spaarzame uitbraken van Irene zorgden voor enig gevaar maar een bevrijdende 2-0 bleef uit. Baarlo bleef drukken maar wist ook geen echte uitgespeelde kansen meer te creëren.  Tot een paar minuten voor het eindsignaal de Baarlose spits met een diepe bal werd weggestuurd. Door z’n prima aanname liet hij de Irene verdedigers achter zich  en wist eindelijk keeper Rik Wilms te passeren en de verdiende gelijkmaker aan te tekenen. Als gevolg van een drinkpauze en enkele blessuregevallen werden er ruim 6 minuten aan blessuretijd bijgeteld. Baarlo hoopte op meer en Irene liep op z’n laatste benen maar wist de stand op 1-1 te houden.

Een wedstrijd waar voor Sportclub Irene eigenlijk niks meer op het spel stond en die Baarlo moest winnen om nog een kleine kans op het kampioenschap te houden, bleek een vermakelijke pot voetbal te zijn. Met twee ploegen die willen voetballen en volop kansen wisten beide ploegen het publiek te vermaken. Uiteindelijk mocht Sportclub Irene zich gezien de kansenverhouding het gelukkigst prijzen met de 1-1. Waar ze in eerdere wedstrijden dit seizoen vaak te weinig kregen, zat het vandaag eens mee. Door een overwinning bij MMC Weert is MVC’19 kampioen geworden in de 3e klasse C. Merefeldia wint met 2-0 van SVB en komt langszij bij Sportclub Irene. Volgende week zondag de laatste uitwedstrijd tegen SV Blerick en dan op 2e Pinksterdag de afsluiting tegen FCV op de Bakenbos. Nog 2 wedstrijden waarin de van blessures terugkerende spelers het nodige ritme op kunnen doen om 100% fit te zijn voor de nacompetitie!

Opstelling:
Rik Wilms, Luc Beurskens, Lars Curvers (Sam Houtermans/65), Jitse Janssen, Sten Jochijms, Sentayehu Derks, Sam Vanmaris (Stan Giesbertz/80), Sven Denessen (Benji Nunumete/71), Tom van Rhee, Imo Selen, Daan Dijkman (Luca Orval/80)
42 Sven Denessen 1-0
85 Michiel Hanssen 1-1