Sportclub Irene 1 beleeft een zware middag in Weert en verliest met 4-0 van promovendus sv Laar 1

2 oktober 2022: sv Laar – Sportclub Irene 4-0

Op Sportpark Laarderveld trof Sportclub Irene een sinds maanden ongeslagen SV Laar dat er alles aan deed deze serie voort te zetten. Na een energieke start van de ploeg uit Weert kreeg Sportclub Irene meer grip op de wedstrijd om die vervolgens binnen 2 minuten in de 2e helft volledig uit handen te geven. Wat restte was een collectief falen en een zware 4-0 nederlaag tegen een ploeg die ongetwijfeld om de prijzen mee gaat doen.

Sv Laar startte in een 4-4-2 opstelling en vanaf de aftrap waren de bedoelingen duidelijk; Sportclub Irene niet laten voetballen. Met name in het eerste kwartier lukte dit behoorlijk. Met veel bewegende spelers in balbezit en veel druk bij balverlies werd Sportclub Irene het vuur aan de schenen gelegd. Daarna wist Sportclub Irene zich steeds beter onder de druk uit te voetballen en kreeg ook de eerste echte kans van de wedstrijd. Het schot van Nick Engels werd echter kundig gekeerd door de Weertse goalie.

Alhoewel de wedstrijd redelijk in evenwicht was, waren de grootste kansen voor Laar en was het aan de slechte afwerking te danken dat het niet tot een tegendoelpunt leidde. In de 31e minuut was het dan wel raak. Met een prima uittrap op een medespeler stond de Weertse keeper aan de basis van het doelpunt. Zijn uittrap werd verlengd en de daarop volgende voorzet op maat werd uitstekend binnengekopt; 3 balcontacten van achteruit en Sportclub Irene keek tegen een 1-0 achterstand aan.

In het vervolg van de eerste helft bleef de wedstrijd het aankijken meer dan waard. Nadat Laar uit een van hun corners weer voor gevaar gezorgd had, was het Sportclub Irene dat op slag van rust aan de gelijkmaker mocht ruiken. De kopbal van Nick Engels miste echter kracht en precisie om de keeper te verschalken waardoor de 1-0 stand ook na 45 minuten op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam Sportclub Irene prima uit de startblokken en kwam steeds beter in de wedstrijd. Uit een corner had Sierd Janssen de gelijkmaker op z’n hoofd maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Sportclub Irene had moeite om de bal voorin de bal vast te houden en wist geen uitgespeelde kansen te creëren. Buiten een slippertje van doelman Rik Wilms die een tegenstander over het hoofd zag en hem daardoor een uitstekende kans bood maar zijn fout met een uitstekende redding rechtzette, kwamen ze niet of nauwelijks in de problemen.

Tot aan de 56e minuut. Door een ongelukkige glijpartij van Sam Houtermans, kon zijn tegenstander ongehinderd oprukken en een voorzet geven. Jitse Janssen zag geen andere mogelijkheid dan zijn tegenstander kort vast te pakken om hem te beletten bij de bal te komen. De scheidsrechter wees terecht naar de stip en de 2-0 werd onberispelijk binnen geschoten. Binnen een minuut was het echter ook meteen 3-0. De aftrap van Sportclub Irene leidde tot balverlies en ook de afvallende bal werd een prooi voor Laar. Uit een wederom afgemeten voorzet was het een koud kunstje om de 3-0 binnen te schieten.

Zo zit je goed in de wedstrijd en zo kijk je binnen 2 minuten tegen een vrijwel kansloze 3-0 achterstand aan. De frustraties namen toe en het spel werd er niet beter op. Daar waar Laar constant de vrije ruimte zocht door de bal het werk te laten doen, zocht Sportclub Irene het geluk door veelvuldig met de bal aan de voet te gaan lopen. Het goede spel en daarmee het geloof op nog een resultaat was compleet weg. Met knullig balverlies en onzuivere passes legde Sportclub Irene de rode loper uit voor Laar. In de 69e minuut werd het 4-0 toen uit een vrije trap een achterwaarts ingekopte bal de doellijn passeerde.

Met nog 20 minuten op de klok moest Sportclub Irene zich oppakken om niet tegen een monsternederlaag aan te lopen. Sv Laar bleef goed voetbal op mat leggen en was op zoek naar de volgende treffer. Het was dat Rik Wilms nog een paar goede reddingen in huis had dat het uiteindelijk bij 4-0 bleef

Sportclub Irene krijgt bittere pil te slikken en druipt met een 4-0 nederlaag af. Tot aan de 2-0 hoorde een punt zeker tot de mogelijkheden. Daarna zakte het complete team zover weg dat het uiteindelijk blij moet zijn dat het maar 4 tegentreffers kreeg. Volgende week zondag 9 oktober een mooie kans om zich te revancheren als IVO op bezoek komt. De ploeg uit Velden wist vandaag met 2-1 te winnen tegen Melderslo. Met 4 punten staan ze op dit moment op de 3e plaats. Opmerkelijk is, dat na 2 speelrondes slechts 2 ploegen de volle 6 punten hebben; sv Laar en Merefeldia. Na een uitwedstrijd op 16 oktober in en tegen Helden, is Merefeldia op 30 oktober de tegenstander op Sportpark de Bakenbos. Op 23 oktober is er een bekerprogramma waarin Sportclub Irene is vrijgeloot.

Opstelling:
Rik Wilms, Stan Giesbertz (Caner Kaya/86), Jitse Janssen, Lars Curvers (Sten Jochijms/61), Sam Houtermans, Martijn Samson, Sam Vanmaris, Bas Timmermans, Nick Engels (Seif Ben Aicha/46), Sierd Janssen, Amine Bachiri
30 Wessel Adriaens 1-0
56 Stijn Jacobs (pen.) 2-0
57 Stijn Jacobs 3-0
68 Jurre Neijnens 4-0

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email