Sierd Janssen met drie goals goudhaantje in zege Sportclub Irene op Lindenheuvel Heidebloem: ‘Niet verkeerd, hè?’

                         Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger maandag 29 april 2024

Sportclub Irene heeft in de strijd om de derde periode goede zaken gedaan. Dankzij een hattrick van Sierd Janssen won de ploeg van Lindenheuvel Heidebloem (3-1) en staat het nu tweede in de periode.

Met de wedstrijdbal in zijn hand liep Sierd Janssen na afloop stralend van het veld. „Mag je die bal nou mee naar huis nemen?”, vroeg teamgenoot Dylan Peperkamp lachend in het voorbijgaan. Aanvoerder Janssen maakte enkele minuten daarvoor zijn derde doelpunt van de middag. „Niet verkeerd, hè? Heerlijk, dit zijn de betere zondagen. Dit is echt lekker.”

Prima openingsfase

Irene begon goed aan de partij met Lindenheuvel Heidebloem. Jeffrey Bömers raakte binnen tien minuten de paal. Even later hadden de Tegelenaren meer geluk. Een te korte terugspeelbal van Twan Laumen leverde Sierd Janssen de uitgelezen mogelijkheid op om de score te openen. Dat deed de captain dan ook beheerst: 1-0. Na ruim een half uur leek Sam Vanmaris de voorsprong te verdubbelen, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Zuid-Limburgse doelman. Waar Irene in de openingsfase prima speelde, zakte de ploeg van trainer Angelo van Mill na de rust in. Toch was het na een uur spelen wéér Janssen die de bal in het net kreeg: 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Irene. Toch kwam Lindenheuvel via Eric van Loo terug in de wedstrijd: 2-1. Tot een slotoffensief van de bezoekers kwam het echter niet. Irene gooide vlak voor tijd het duel op slot. Janssen werd in de zestien neergehaald, benutte zelf het buitenkansje en maakte zijn ‘valse’ hattrick compleet: 3-1.

Periode

Door de overwinning zijn bij Irene alle ogen gericht op de derde periode, zelfs na de veegpartij van vorige week bij Vaesrade (5-1). Merefeldia staat daarin bovenaan, maar dat team werd zondag kampioen. Daardoor staat alleen DVO nog boven de Tegelenaren. Janssen: „Als we deze niet hadden gewonnen, zouden we nergens meer om spelen. We willen nog ergens om strijden, anders zijn de laatste vier duels ook niet meer leuk. Dus we gaan vol voor die periodetitel.”

Door: Tim Cox

Foto: Sierd Janssen eerder dit seizoen in actie tegen MMC Weert.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Indelingsprotocol voor Sportclub Irene-jeugd voor het seizoen 2024/2025
Update: Meiden Sportclub Irene alweer kampioen! (incl. verslag wedstrijd)
Vacature: Sportclub Irene zoekt dames (25+) om team te versterken!