Ruime overwinning Sportclub Irene MO20 op ST FC Oda/Brevendia MO20-1

17 september 2022: Sportclub Irene MO 20-1  –  ST FC Oda/Brevendia MO20-1 6-0

Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd weer sinds lange tijd maar nu als MO 20-1 en in een nieuwe formatie. Bij deze nogmaals een hartelijk welkom aan de nieuwe meiden Fleur, Eefke, Nienke, Isa en Jamie die het team zijn komen versterken. Fleur was er helaas niet bij omdat ze de Alpes d’Huez ging beklimmen, ’n TOP prestatie. Nadat ODA de aftrap nam werden meteen de posities ingenomen en druk gezet. Al snel werd duidelijk dat we controle over het spel hadden en dat was natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen. Combinaties werden gezocht en overwegend goed uitgevoerd wat al snel resulteerde in kansen voor onze meiden. Uiteindelijk was het dan na 10 minuten raak. Een snelle actie van onze nieuwe aanwinst Isa langs de rechter zijlijn en een voorzet op Diewertje resulteerde in een 1-0 voorsprong. Een snelle aftrap van ODA kon helaas niet voorkomen dat de bal werd onderschept door Joni. Een snelle doorbraak en een pass op de vrijgelopen Jolie deed ODA huiveren. Met een perfect afstandsschot krulde de bal net rechts langs de doelpaal. We namen onze posities weer in en speelden de bal gemakkelijk rond op zoek naar het juiste moment. Een 1-2tje tussen Isa en Sterre en een strakke pass op Diewertje zorgde er na 20 minuten voor dat we de voorsprong verdubbelde. Vijf minuten later was het Jade die met een snoeihard schot de keepster verraste. Doordat ze de bal niet klem had was het Joni die in de rebound er voor zorgde dat we met een 3-0 voorsprong de rust in konden gaan. Zeker bij een eerste wedstrijd een comfortabel gevoel.

Nadat tijdens de rust de complimenten van de trainer in ontvangst waren genomen gingen we met veel zelfvertrouwen het veld weer op. Nu was het onze beurt voor de aftrap. Weloverwogen opbouwend vanaf de solide achterhoede speelden we de bal rond totdat we het geschikte moment vonden om door te breken. Een strakke verre pass en een perfecte aanname van Isa kwam ze oog in oog te staan met de keepster. Beheerst tikte Isa de bal voorbij de keepster en was het na slechts 5 minuten spelen in de 2e helft 4-0. Het spel was een streling voor het oog en de aanwezige toeschouwers genoten dan ook zichtbaar. ODA probeerde druk te zetten maar was slechts met momenten gevaarlijk tot halverwege de 2e helft. Een geweldige schot op doel en een schitterende redding van Lotte voorkwam een tegengoal. De snelle uitrol op Jade en een diepte-pass op Joni deed onze voorsprong vergroten tot 5-0. Fenomenaal. We schakelden een tandje terug want dit zouden we niet meer uit handen mogen geven. 10 minuten voor tijd zagen we nog een kansje om door te breken maar was de verdediging van ODA n sta-in-de-weg. Wat we eraan overhielden was een corner. De goed genomen corner door Sterre belandde niet helemaal goed op het hoofd van Joni maar Diewertje kon de bal vervolgens wel inkoppen; 6-0 wat tevens de eindstand was.

Een geweldige 1e prestatie en de nieuwe meiden van Belfeldia zijn zeker een aanwinst voor het team. We gaan er een mooi seizoen van maken met z’n allen en ik kijk dan al uit naar de volgende wedstrijd tegen Helden.

Met sportieve groeten,

L.M.T.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.