Rode lantaarn IVO 5 laat Sportclub Irene 4 bibberen

23 april 2023: IVO 5 – Sportclub Irene 4 2-4

Na een slechte eerste helft mocht Sportclub Irene blij zijn dat de rust werd bereikt met slechts één doelpunt achterstand. De spreekwoordelijke bananenschil die IVO heet zorgde er niet voor dat Spcl Irene uitgleed. Na rust werd de wedstrijd gekanteld, 2-4.

Onderschatting, een begrip dat vaak voorkomt in de voetballerij. Tegen hogergeplaatste tegenstanders wordt er met het mes tussen de tanden gespeeld, maar tegen laagvliegers laat Sportclub Irene 4 het nogal eens afweten. In de groepsapp werd al gesproken over een monsterscore. Ook werd er over de wedstrijd heen gekeken omdat komende zondag, zoals Dries Mertens het ooit zei, de ‘kampioenswedstrijd’ wordt gespeeld. Er wordt zondag nog niets beslist tegen runner-up Wittenhorst 5. Sportclub Irene 4 staat slechts een punt voor op Wittenhorst en na deze wedstrijd zijn er nog drie wedstrijden te spelen.

Van IVO zou wel even gewonnen worden en de focus kon vast op Wittenhorst. Maar niets bleek minder waar. Net als tegen VCH werd er dramatisch begonnen aan de wedstrijd. Aan de warming-up kon trainer Vestjens al zien dat er te lichtzinnig over de wedstrijd werd gedacht. Er werd gelachen, er werden sterke verhalen verteld over de avond ervoor en wat er vooral niet werd gedaan was rennen. En dit zag je terug gedurende de eerste helft.

Trainer Vestjens:
‘Je wordt weg gecounterd tegen IVO. We zijn bezig met een aanval maar enkele seconden laten kan Erik Rogge voor het eerst deze ochtend de bal uit het net pakken. De 2-0 is misschien nog wel erger. We krijgen zelf een corner. De keeper vangt de bal, schiet de bal naar voren, de verdedigers worden eruit gerend en keeper Rogge blijft in zijn doelgebied. De spits loopt alleen op Rogge af en schiet de 2-0 tegen de touwen. Dat mag niet gebeuren, vooral met de ervaren verdediger Rick Bonten, die weer eens een kans van mij in de basis kreeg’.

In minuut 45 komt Spcl Irene goed weg. Atila van ’t Hof gaat op avontuur in het vijandelijke strafschopgebied. Van ’t Hof wordt gevloerd en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Peter Coort ging achter de bal staan en schoot de bal strak in de hoek, 2-1.

In de rust werden enkele wijzigingen doorgevoerd die niet bij iedereen in goede aard vielen. Trainer Vestjens kan hierover zeggen dat dit juist is wat hij wil zien. ‘Voor de wedstrijd was het lachen, gieren, brullen. Maar tijdens de wedstrijd, als het niet loopt, raken spelers geïrriteerd en gaat er een knop om dat ze toch koste wat kost willen winnen. Dat sommige spelers vervolgens boos zijn dat ze gewisseld worden geeft weer dat de juiste instelling wel aanwezig is’.

De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg of Sportclub Irene had de achterstand al omgedraaid. Mitch van Soest zette een corner strak voor en het was Sander Coort die de bal van dichtbij in de kruising kopte. Twee minuten later kwam de bal uit een voorzet tegen de hand van een verdediger van IVO. De scheidsrechter wees wederom naar de stip. Randy Boers pakte dit cadeautje uit en schoot de bal laag in de hoek, 2-3. Vanaf dit moment speelde Sportclub Irene vrij en kwam IVO niet meer over de middenlijn. In de 70e minuut stuurde Van Soest Martijn Kessels diep. Na goed doorzetten van Kessels, kon hij uit zijn eigen rebound de 2-4 intikken. Helaas voor Van Soest werd hem een assist door de neus geboord.
Komende zondag moet Sportclub Irene echt uit een ander vaatje tappen wil het de titelkansen in leven houden!

Doelpunten: Peter Coort, Sander Coort, Randy Boers, Martijn Kessels
Assist: Mitch van Soest

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.