Over ons

Sportclub Irene is een amateurvoetbalvereniging uit Tegelen met meer dan 900 leden en bijna 50 teams van pupillen tot en met senioren. De laatste jaren zijn ook de meiden goed vertegenwoordigd met drie teams binnen onze vereniging. In het najaar van 2013 is gestart met G-voetbal, een uniek samenwerkingsverband tussen buurman TSC’04 en Sportclub Irene, VET (Voetbal Extra Tegelen).

Sportclub Irene is ontstaan op 1 augustus 1949 door een fusie van drie Tegelse clubs: v.v. Tegelen, Tegelse Herten en R.K.V.V. Steyl. Als oprichtingsdatum wordt 12 mei 1907 aangehouden, dit is de datum waarop een van de voorlopers van v.v. Tegelen is opgericht: TVV. Het is de grootste voetbalvereniging in de gemeente Venlo en behoort tot één van de grotere verenigingen in de provincie Limburg. Sportclub Irene is een voetbalvereniging die geworteld is in de Tegelse samenleving waarbij wij als vereniging een sociale functie willen bekleden voor jong en oud en dit voor zowel prestatieve als sportieve teams. Sportclub Irene streeft ernaar om met zijn prestatieve jeugd op een zo hoog mogelijk niveau te presteren waarbij de ontwikkeling van het individu en team voorop staat.

Sportclub Irene speelt sinds november 2005 op Sportpark de Bakenbos, waar de club de beschikking heeft over acht velden. De Tricolores spelen hun wedstrijden in een rood-wit-blauw gestreept shirt, met een witte broek en blauwe sokken.

Naast het leveren van inspanningen op het veld, wordt er ook buiten het veld hard gewerkt. Door onze ‘voor ieder wat wils’ instelling zijn onze nevenactiviteiten successen. Zowel voor de oudere als jongere leden is er iedere maand wat te beleven bij onze vereniging. Zoals u ziet bruist onze club als nooit tevoren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de continue inzet van enthousiaste leden, vrijwilligers en een vooruitstrevend bestuur.

Deel deze pagina

Sportclub Irene Inside

Indelingsprotocol voor Sportclub Irene-jeugd voor het seizoen 2024/2025
Update: Meiden Sportclub Irene alweer kampioen! (incl. verslag wedstrijd)
Vacature: Sportclub Irene zoekt dames (25+) om team te versterken!