Oud Sportclub Irene-spelers in the picture: Lynn en Driess

Twee oud spelers van Sportclub Irene zijn op dit moment actief in het prof-voetbal: Lynn Wilms speelt bij de dames van VfL Wolfsburg, Driess Saddiki verdedigt de (rood-wit-blauwe) kleuren van Willem II. Hoe zijn zij het afgelopen seizoen doorgekomen?

Lynn Wilms
Lynn heeft een top jaar met de vrouwen van VfL Wolfsburg achter de rug! Ze werd met de Duitse club kampioen, bekerwinnaar en reikte tot de halve finale van de Champions League. Lynn maakte aan het begin van het seizoen de overstap van de Nederlandse kampioen FC Twente naar Duitsland, waar ze met een rugblessure binnen kwam. Haar debuut was op 5 december 2021, toen ze 60 minuten in actie kwam in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen de dames van Jena. Lynn had met een assist meteen aan aandeel in de overwinning. In de Bundesliga kwam ze tot 533 minuten speeltijd. Lynn won de DfB Pokal door in de finale 1. FFC Turbine Potsdam met 4-0 te verslaan. Hoogtepunt voor de “Frauen” van VfL Wolfsburg was het Champions League avontuur, dat pas in de halve finale tegen FC Barcelona strandde. Lynn kwam in drie wedstrijden in actie, waaronder in de met 2-0 gewonnen returnwedstrijd tegen FC Barcelona. In de heenwedstrijd in Spanje bleef Lynn negentig minuten op de bank, een wedstrijd die een wereldrecord in het clubvoetbal van vrouwen opleverde, 91.648 toeschouwers! Wolfsburg verloor de wedstrijd met 5-1.

                          

 

Driess Saddiki
Driess kwam dit seizoen in 33 van de 34 competitiewedstrijden voor Willem II in actie, uitgerekend tegen zijn oude club Fortuna Sittard was hij geschorst. In totaal kwam hij tot 2.698 eredivisie-minuten. In deze speelminuten wist hij twee keer te scoren. Voor Driess en Willem II liep het seizoen helaas niet goed af, ondanks de 3-0 overwinning op FC Utrecht op de laatste speeldag volgde degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Uitgerekend deze wedstrijd was de 100e competitiewedstrijd van Driess voor Willem II, een jubileum dat hij zelf bekroonde met een prachtig doelpunt. Het contract van Driess loopt op 30 juni 2022 af, het is op dit moment nog de vraag waar hij komend seizoen speelt.

           

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.