Oranje Leeuwinnen sneuvelen in kwartfinale WK

Door een 2-1 nederlaag na verlenging tegen de Spaanse dames is het Nederland niet gelukt om de halve finale op het WK voor vrouwen in Australië/Nieuw Zeeland te bereiken.

De Oranje Leeuwinnen waren de groepsfase goed doorgekomen. De eerste wedstrijd tegen Portugal werd met 1-0 gewonnen, tegen het favoriete Verenigde Staten werd met 1-1 gelijk gespeeld. En door een zeer ruime overwinning van 7-0 op Vietnam werd het team van Andries Jonker zelfs groepswinnaar. In de achtste finale werd Zuid Afrika met 2-0 verslagen waarna het team een ronde later dus het onderspit moest delven tegen Spanje.

Voor onze eigen Lynn Wilms waren op dit WK, door een gewijzigd spelsysteem, helaas weinig speelminuten weggelegd. Haar debuut op het WK maakte ze tegen de Zuid Afrikaanse dames, waar ze een minuut voor tijd inviel voor Victoria Pelova.

     

In de kwartfinale tegen Spanje viel Lynn, die voorafgaand het WK nog mooie gelukwensen van het thuisfront ontvangen had, in de 61e minuut in voor Jill Roord.

Helaas zit het er op voor de Nederlandse vrouwen. De droom om het sprookje uit 2017 (toen Nederland Europees kampioen werd) te herhalen spatte uiteen….

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.