Ondanks twee keer een voorsprong lijdt Sportclub Irene MO20 een nederlaag bij Volharding.

12 november 2022: RKVV Volharding MO20 – Sportclub Irene MO20 4-3

Vandaag moesten we tegen nieuwkomer Volharding voetballen, naar een op zich geen makkelijke tegenstander gezien het feit dat ze uit tegen Sparta met 2-3 hadden gewonnen. Nadat we ons om 11:30 uur hadden verzameld op de Bakenbos gingen we rond 11:45 uur richting Vierlingsbeek. Na de warming-up gingen we terug de kleedkamers in en werd de opstelling besproken.

Tien minuten later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd en was het al na 1 minuut Joni, die naar een uitstekend genomen corner van Sterre, de 0-1 scoorde. Zo vroeg in de wedstrijd ons visitekaartje afgeven hoeft niet altijd positief te zijn en helaas bleek dit dan ook maar al te waar te zijn. Ondanks ons overwicht zeker in de 1e helft oogde het spel erg rommelig en hadden we helaas ook n scheidsrechter die meer op de hand was van de thuisclub. Kansen deden zich regelmatig voor maar werden helaas niet verzilverd behalve dan dat Joni na goed voorbereidend werk van Evi nog eens scoorde in de 25e minuut. Tot overmaat van ramp moest Lotte na een botsing met Floor geblesseerd het veld verlaten en werd haar plek ingenomen door Mijke die overigens een goede stand-in was voor Lotte. Helaas wist Volharding de achterstand tot 1-2 te verkleinen als gevolg van deze botsing wat tevens de ruststand was.

De 2e helft was Volharding oppermachtig ten opzichte van Sportclub Irene en het wilde ons maar niet lukken om ons te herpakken met als gevolg dat we al na een kwartier spelen in de 2e helft op een 4-2 achterstand werden gezet. Dit was een bitter gevoel maar een klein sprankje hoop was er nog toen we 3 minuten voor tijd een penalty kregen die positief door Jade werd ingelost. Een laatste vrije trap net buiten het strafschopgebied kon niet worden verzilverd en verloren we uiteindelijk de wedstrijd met 4-3.

Met sportieve groeten,

L.M.T.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email