Ode aan de Tegelse defensie

19 april 2023: Sportclub Irene 4 – sv Blerick 6 3-0

Sportclub Irene won woensdagavond makkelijk van Sv Blerick. De doelpunten werden gemaakt door Mitch van Soest, Sander Coort en Danny Geeraets. Maar vandaag gaat het eens niet over de doelpuntenmakers. Vandaag gaat het over de defensie, die voor de vierde keer dit seizoen de nul hield.

Rechtsback deze wedstrijd, Dennis Liezenga. Liezenga, een praatgrage verdediger die altijd kort op zijn mannetje zit. Liezenga is een verdediger die je, in zijn jongere jaren, drie keer moet passeren om erlangs te komen. Tegenwoordig is hij iets meer op leeftijd maar is hij van onschatbare waarde voor het team. Vergelijk hem met Daley Blind, niet (meer) de snelste maar hij staat altijd op de juiste plek. Scheidsrechters hebben een hekel aan hem maar dat geeft de ploeg een stukje ‘grinta’ mee.
Rechter centrale verdediger en tevens doelpuntenmaker vanavond; Sander Coort. Coort weet van zichzelf dat hij niet kan voetballen maar met zijn strijd, vechtlust, ervaring en doorzettingsvermogen mag je hem gerust mister Irene noemen. Coort heeft meer wedstrijden voor het eerste elftal van Sportclub Irene gespeeld dan Niels Fleuren voor VVV. Zijn duelkracht op deze leeftijd is ongekend. Gelukkig staat hoofdtrainer Eric Caasenbrood nooit aan de zijlijn naar onze wedstrijden te kijken want gezien de ranglijst zou Coort nog van waarde zijn. Niet voor niets dat we met Coort in de basis vandaag de nul hebben gehouden.
Linker centrale verdediger, op papier, maar in werkelijkheid staat hij altijd 20 meter achter Coort te verdedigen; Rick Bonten. Omdat dit een ode aan de defensie is ben ik nu al een kwartier na aan het denken welke positieve punten ik kan benoemen. Bonten is sterk in de duels….. Nee, helaas gaat hij op zijn leeftijd (wat te begrijpen is) geen duels meer aan. Bonten heeft een goede trap waarmee hij een bal panklaar achter de defensie van de tegenstander kan leggen… Ook die tijd is helaas geweest. Wat Bonten wel heeft?! Bonten is goed voor de sfeer in de groep, ook heel belangrijk! Hij is het fundament van Sportclub Irene 4. Hij is als een herder voor zijn schapen en als een bijenkoningin voor haar bijen. Bonten is het cement tussen de stenen. Wat Bonten dan wel echt heeft is voetballend vermogen. In moeilijke situaties blijft hij rustig en probeert hij de voetballende oplossing te vinden. Bonten geeft liever een panna aan een aanvaller dan dat hij een bal van de lijn redt, wat hij echter ook al twee keer heeft gedaan dit seizoen.

Linksback van de avond, Luuk Peters, mag niet vergeten worden in dit stuk. Peters heeft de bovenbenen van Matthijs de Ligt, hij heeft het torso van Ousmane Tannane en het hoofd van Jaap Stam. Peters schopt je doormidden zonder met zijn ogen te knipperen. Blijft, in tegenstelling tot Bonten, niet altijd even rustig aan de bal maar hij kent zijn eigen zwaktes en krachten, zo eentje die je in je team moet hebben.

De laatste verdediger die we in het zonnetje mogen zetten is invaller Ferry de Regt. De Regt, jarenlang semi-prof geweest bij het kwakkelende VVV, Fortuna en Helmond Sport. Na zijn vertrek overleefde VVV in de eredivisie. Na zijn vertrek bij Fortuna promoveerde de club naar de eredivisie. Bij Helmond Sport kwam hij, wegens blessures, amper aan spelen toe. Maar bij Sportclub Irene 4 is hij een meerwaarde voor het team. Een echte aanjager, de beste voetballer achterin en een muur waar aanvallers tegenaan blijven lopen. Zelfs op dit niveau is zijn profmentaliteit nog goed te zien. En even zonder dollen; voor iemand die zolang mee heeft gedraaid in het betaalde voetbal moet je alleen maar respect hebben dat hij nu met ons op dit niveau wil voetballen.

Sportclub Irene won de wedstrijd vanavond met 3-0.
Doelpuntenmakers: Mitch van Soest, Sander Coort, Danny Geeraets
Assists: Jos Driessen, Randy Boers, Peter Coort

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.