Nieuws over de selectie Sportclub Irene

Het is al weer meer dan 6 weken geleden dat ons 1ste elftal zich ternauwernood wist te handhaven in de 3e klasse C. FCV-Venlo en RKSVO deelden in een heuse degradatie kraker de punten terwijl op dat moment het 1ste elftal een smadelijke nederlaag moest incasseren in en tegen Melderslo. Door dit gelijke spel waren FCV-Venlo en RKSVO veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. RKSVO wist zich in tegenstelling tot FCV-Venlo niet te handhaven en komt het nieuwe seizoen uit in de 4e klasse.

Vanaf deze plaats nog een welgemeend dank je wel aan het kader dat ons na 4 seizoenen heeft verlaten. Hoofdtrainer Eric Caasenbrood en zijn assistenten, Frank Faassen en John Schouenberg. Toen zij in het seizoen 2019/2020 begonnen aan hun klus was het 1ste elftal net uit de 2e klasse gedegradeerd. Veel spelers stopten of zochten hun heil elders. Het nieuwe kader moest in samenwerking met de overgebleven spelers en Technische Commissie gaan bouwen aan een geheel nieuw team. Wonderwel slaagden zij erin om met een jonge gretige groep spelers hoge ogen te gooien. Helaas was corona in de eerste twee seizoenen, onder leiding van Eric Caasenbrood, telkens spelbreker waardoor er niet geoogst kon worden omdat de seizoenen voortijdig afgebroken werden. Vorig seizoen lukte dat bijna wel. In de nacompetitie in een “Do or Die” wedstrijd tegen KVC-Oranje waren we lange tijd de bovenliggende partij alleen was het allemaal net niet goed genoeg, getuige de 2-1 winst van KVC-Oranje. Weg promotiekansen! Over het afgelopen seizoen is genoeg gezegd en geschreven en kan in twee woorden worden samengevat; zeer moeizaam!

Nauwelijks van de schrik bekomen werd het vizier alweer op het komende seizoen gericht. Op jl. woensdagavond 21 juni werd de spelersgroep voorgesteld aan het nieuwe kader.

Angelo van Mil wordt zoals bekend onze nieuwe hoofdtrainer, zie hiervoor een interview elders op de site. Koen Verheijen wordt trainer van het 2e elftal. Een functie die hij overigens al vanaf begin van dit jaar vervult. De dertigjarige Koen is geen onbekende binnen onze club. Na ruim 10 jaar geleden onze club verlaten te hebben voor FCV-Venlo keert hij nu dus als trainer terug en volgt hij Mark Rietra op. Met Mark Rietra en Barry van de Ham gaat eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling want beiden nemen de functie van teammanager op zich. Verder bestaat het kader uit: Theo van den Berg, conditie & herstel trainer, Chris Wiek, keeperstrainer, Roy van Aken en Nic Romeijnders, leiders en assistent scheidsrechters, Tijn van Zoest en Lars van Zon, leiders.

Het kader start met een spelersgroep die bestaat uit maar liefst 39 spelers! Een van de pijlers waarop de selectie rust is uiteraard de doorstroom vanuit de eigen jeugd. Maar liefst 7 spelers hebben de overstap gemaakt en gaan proberen een definitieve plek binnen de selectie te veroveren. Van “Buitenaf” komen er 6 spelers die elders hun sporen al verdiend hebben en nu gaan proberen om Sportclub Irene naar een hoger niveau te tillen. Helaas zijn er ook spelers die in een lager team gaan spelen of hun heil elders zoeken. Lars Curvers, Bas Timmermans en Casper Vermeulen doen dat. Verder hebben Amine Bachiri en Seif Ben Aicha besloten onze club te verlaten. Al deze spelers nogmaals bedankt voor hun getoonde inzet en wellicht tot later.

Inmiddels is de competitie indeling ook bekend gemaakt door de KNVB. Sportclub Irene komt het komende seizoen uit in de 3e klasse B. Speelden we de afgelopen seizoenen bijna alleen wedstrijden rondom de kerk met vele streek derby’s, blijft hier in de nieuwe competitie niets meer van over. VV Baarlo is de enige club die we nog van het vorige seizoen kennen, de rest van de tegenstanders komt uit Midden- of Zuid Limburg met zelfs een Brabantse club.

De wegen van de KNVB zijn vaak ondoorgrondelijk dit getuige de indeling voor het nieuwe seizoen.

Voor nu nog even de accu opladen en dan vol elan starten aan het nieuwe seizoen 2023 / 2024.

De 1ste training op ons hagelnieuwe kunstgras veld vindt plaats op vrijdagavond 11 augustus om 19.30 uur. (zie Programma)

Ben je niet op vakantie, kom dan langs om de verrichtingen van onze selectie onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer en zijn kader te bekijken.

Prettige vakantie en tot ziens aan de Bakenbos.

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.