Na wondergoal moet nu promotie volgen voor Sven

Sportclub Irene in de Media

Dagblad de Limburger 10 juni 2022

In de rubriek ‘Aan het woord’ wordt wekelijks een opvallende amateurvoetballer geportretteerd. Vandaag: Sven Denessen (19) die met Sportclub Irene vol voor promotie naar de tweede klasse gaat.

Sportclub Irene kende een geweldige eerste fase van het seizoen. De ploeg van Eric Caasenbrood greep de eerste periodetitel, bleef de eerste negen wedstrijden ongeslagen, maar na het 0-2 verlies op 6 maart tegen MMC Weert kwam de klad erin. Na het moment dat Baarlo Irene een kleine drie weken later versloeg ging het van kwaad tot erger. „We verloren toen met 1-0 en ik raakte geblesseerd aan mijn enkel. En we kregen met steeds meer blessures te maken. Normaal moet je dat niet als excuses gebruiken, maar ik denk toch wel echt dat het ons de kop heeft gekost in de strijd om de titel’’, meent middenvelder Sven Denessen die door zijn opgelopen kwetsuur in Baarlo twee maanden aan de kant stond.

Vijf keer verlies
Na het verlies in Baarlo verloor Irene nog eens vijf keer op rij. De eerstvolgende zege kwam op 1 mei tegen RKSVO (1-0). Drie weken later stond Denessen na hersteld te zijn voor het eerst weer in de basis. Uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen Baarlo. Het werd persoonlijk gezien een bijzondere middag. Denessen kreeg op slag van rust de bal voor zijn voeten, op een meter of veertig afstand van het vijandelijke doel. Een ingeving om meteen op doel te schieten pakte geweldig uit. „Het was de 1-0 voor ons, uiteindelijk speelden we gelijk. Jammer, maar het voelde wel lekker om op deze manier helemaal terug te zijn.’’

Denessen is als aanvallende middenvelder ondanks zijn jonge leeftijd een belangrijke pion op het Tegelse middenrif. Daar speelt hij het liefst. Toen hij als jochie van tien jaar oud gescout werd door VVV werd hij in de opleiding van de Venlose BVO voornamelijk als vleugelaanvaller geposteerd. „Ik speelde meestal links- of rechtsbuiten. Daar voelde ik me totaal niet op mijn plek. Ik zag mezelf meer als een middenvelder, maar de trainers dachten daar anders over. Ik heb het daar ook wel eens over gehad met ze, maar dat veranderde niets.’’ Na vier jaar VVV keerde Denessen weer terug naar Irene. „Het was al twijfelachtig of ik mocht blijven. Toen heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik had het plezier in het voetballen ook verloren. Dat heb ik bij Irene weer teruggekregen.’’

Trainer nu ploeggenoot
Bij zijn terugkeer in Tegelen kwam Denessen in de C1 te spelen die net was gepromoveerd naar de landelijke eerste divisie. ,,Dat was wel een mooi jaar, ondanks dat we veel wedstrijden verloren en degradeerden. We speelden onder meer tegen Willem II, Excelsior, Fortuna Sittard en de amateurtak van Feyenoord, SC Feyenoord.’’ Zijn coach in die periode is een huidig ploeggenoot. „Dat was Imo Selen. Daar speel ik tegenwoordig mee samen.’’ Nu strijden ze samen alsnog om promotie naar de tweede klasse, via de nacompetitie. Na de slechte periode heeft Irene uit de laatste zeven competitieduels weer zestien punten weten te pakken. Ze zijn er klaar voor, maar Denessen weet tegelijkertijd niet wat hij zondag aantreft met het Brabantse Handel als tegenstander. „Nee, ik ken die ploeg totaal niet’’, lacht hij. ,”We zien wel wat er op ons afkomt. Het is voor Denessen te hopen dat zijn prachtige doelpunt niet het hoogtepunt van zijn seizoen gaat worden. „Nee, dat moet de promotie gaan worden.”

Door Qasim Hakim

 

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.