Lynn Wilms naar finale van de Women’s Champions League!

Lynn Wilms heeft met VfL Wolfsburg de finale van de Women’s Champions League bereikt! De oud-speelster van Sportclub Irene begon, net als haar landgenoten Dominique Janssen en Jill Roord, in de basis tijdens de return tegen Arsenal in het Emirates Stadium in Londen. Een goede week geleden eindigde de eerste wedstrijd in Wolfsburg in een spectaculair 2-2 gelijkspel, dus het kon alle kanten op.

Nadat, voor 60.063 (!!) toeschouwers, Stina Blackstenius Arsenal al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had gezet bracht Jill Roord het Duitse team net voor rust weer terug in de wedstrijd. Na een goed uur kwam Wolfsburg op voorsprong, Alexandra Popp tekende voor de 1-2. Een kwartier voor tijd scoorde Jennifer Beattie de 2-2, wat een verlening opleverde.

Na de eerste helft van de verlening, zonder goals, werd Lynn Wilms gewisseld en zag ze vanaf de bank Pauline Bremer een minuut voor tijd de 2-3 scoren en was Arsenal, met de Nederlandse Victoria Pelova en (de zwaar geblesseerde) Vivianne Miedema, verslagen.

De finale van de Women’s Champions League wordt op 3 juni gespeeld in …. het Philips Stadion in Eindhoven… Tegenstander van VfL Wolfsburg is de ongeslagen Spaanse kampioen FC Barcelona, dat Chelsea in twee wedstrijden versloeg.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.