Keepster stopt twee penalty’s bij winst Sportclub Irene MO20 op Sparta’18

20 oktober 2022: Sportclub Irene MO20 – Sparta’18 MO20 3-2

Voor vandaag staat de wedstrijd tegen Sparta Sevenum op het programma. Altijd een lastige tegenstander maar wel leuk om tegen te voetballen. We speelden op het hoofdveld en mede door het fijne weer waren er van zowel Sportclub Irene als van Sparta veel toeschouwers aanwezig.

Nadat wij begonnen met de aftrap werd er meteen door beiden teams druk gezet. Het begin oogde zeker van onze kant iets rommelig maar gaandeweg kwamen we steeds beter in het spel. Na een kwartier spelen deed zich dan de 1e echte kans voor. Een directe vrije trap, genomen door Sterre, ging maar net over. Sparta liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en opende ook de jacht op de openingstreffer. Er deden zich over en weer kansen voor maar geen daarvan kon door beiden teams worden verzilverd. Na 25 minuten spelen was het dan eindelijk raak voor Sportclub Irene. Een schot van Jolie kwam tegen Isa aan, en met een formidabele beweging en snoeihard schot schoot Isa de bal  rechts voorbij de keepster in de touwen 1-0. De resterende 20 minuten waren strelend voor het oog want kansen waren er voor beiden teams over en weer. Op slag van rust was het Mijke die, op aangeven van Isa, op de paal schoot. Met de rust voor ogen en een moment van onachtzaamheid was het Sparta die nog doorbrak en was het Alissa die door erg hard ingrijpen een gelijke stand wist te voorkomen, maar de scheidsrechter besloot Sparta een strafschop te geven. Luid gejuich was te horen vanaf de tribune en de bal werd op de stip gelegd. Keepster Lotte maakte zich klaar en ze tikte de onderkant van haar voetbalschoenen schoon tegen de paal en trok haar handschoenen nog eens extra stevig aan. De tegenstander was er klaar voor en zocht oogcontact. Lotte keek haar indringend aan en tikte zichzelf op de neus. Het fluitsignaal klonk. Een lekker schot rechts in de hoek maar een nog betere redding van Lotte. Sparta had dus Lotte’s lievelingshoek gekozen en gingen we toch nog de rust in met een1-0 voorsprong.

De 2e helft verliep zoals verwacht; gedreven om te winnen en pittig. Duels werden fel maar fair uitgevochten en na ruim een kwartier was het Sparta die via de binnenkant paal de gelijkmaker scoorde. Een bittere pil omdat we toch lichtelijk de overhand hadden. Er werden kleine wijzigingen in de opstelling gemaakt en 5 minuten na de gelijkmaker werd Fleur in kansrijke positie neergelegd. De scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf een strafschop die door Jade werd verzilverd. Sparta maakte tempo en na amper 2 minuten was de stand alweer gelijk. Door deze snelle gelijkmaker raakten we toch lichtelijk van slag en ondanks alle bemoedigende woorden van Norbert om kalmte te bewaren sloeg het noodlot toe; Een overtreding net buiten het strafschopgebied werd door de goed fluitende scheidsrechter gezien als een overtreding binnen het strafschopgebied en dus werd er weer een penalty toegekend. Opnieuw was een luid gejuich vanaf de tribune duidelijk hoorbaar en de druk op Lotte was groot want met nog maar amper 20 minuten speeltijd zou een achterstand van 2-3 tegen Sparta haast een onvermijdelijke nederlaag betekenen. De bal werd op de stip gelegd en het werd onheilspellend stil. Het fluitsignaal klonk en weer werd de rechterhoek gekozen. De fenomenaal keepende Lotte stopte wederom een penalty en een luid gejuich van zowel spelers en toeschouwers, ditmaal van het “ Irene-kamp “ was de tegenstelling van de onheilspellende stilte voorheen.

Nu was het zaak om het hoofdkoel te houden en de resterende 20 minuten zouden voor beide teams zwaar worden. Een kwartier voor tijd wist Sparta door onze sterke verdediging heen te breken en stormde de spits recht af op de uitkomende Lotte en weer was er die knappe redding. Het hoge speeltempo van beide teams begon nu zijn tol te eisen en kleine foutjes waren dan ook haast onvermijdelijk. 5 minuten voor tijd was het Diewertje die door een slechte uittrap van de keepster de eindstand besliste op 3-2. Al met al en dankzij het mooie weer een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. De teamspirit was overduidelijk aanwezigen er werd gestreden om elke bal en voor elkaar. TOP.

Met sportieve groeten,

L.M.T

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email