Jan Holthuijsen overleden

Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat Jan Holthuijsen op 2e pinksterdag in de leeftijd van 88 jaar overleden is. Jan werd geboren op Steyl waar hij ook zijn jeugd doorbracht. Op twaalfjarige leeftijd werd hij lid van vv Steyl een van de voorlopers van de latere fusie club Sportclub Irene.

Sportclub Irene daar had hij zijn hart aan verpand. Als speler maakte hij deel uit van de gouden generatie die in de vijftiger en zestigere jaren van de vorige eeuw furore maakte in het Nederlandse amateur voetbal. In die tijd waren er twee spelers met de naam Jan Holthuijsen die deel uit maakten van de selectie. Jan kreeg de bijnaam zwarte Jan en dan wist iedereen over welke Jan men het had.

Na zijn actieve voetbal carrière werd Jan jeugdleider. Heel veel (oud) spelers zullen zich Jan als hun leider herinneren. Vol passie vertelde hij graag over deze tijd over de behaalde successen en met welke spelers hij dit bereikt had. Een goede band onderhield hij ook met clubgenoten waar vriendschappen voor het leven uit ontstonden.

Na zijn pensionering en het te vroege verlies van zijn vrouw Gerda hielp Jan mee aan het onderhoud van het toenmalig Sportpark aan de Watertoren. Iedere dag was hij er te vinden en droeg zo een steentje bij aan het in stand houden van het park. Trouw bezocht hij uit- en thuiswedstrijden van het 1ste elftal zelden sloeg hij een wedstrijd over.  Als er een oproep kwam om spullen uit de geschiedenis van het Tegelse voetbal beschikbaar te stellen werd er nooit een tevergeefs beroep op hem gedaan. Gevraagd en ongevraagd nam hij relikwieën uit het verleden van thuis mee.

Jan klaagde nooit maar zijn omgeving zag dat zijn gezondheid tanende was. Als Jan dan gevraagd werd hoe het ging was zijn antwoord steevast . “Men meug neet klaage”. Dat was typisch Jan, een man met het hart op de juiste plaats.

Wij zullen Jan in herinnering houden als een man met een leven lang passie voor zijn Sportclub Irene.

Wij wensen zijn zoon John en partner Twan veel sterkte toe in de voor hun moeilijke tijd.

Bestuur Sportclub Irene

Deel dit bericht

Meer nieuws

Sportclub Irene 2 zoekt een assistent scheidsrechter
Faassen Plants viert 100-jarig jubileum!
Kick off Sportclub Irene selectie ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024/2025.