HBSV 4 maatje te groot voor gehavend Spcl. Irene 4

9 oktober 2022: Sportclub Irene 4 – HBSV 4 1-4

In de week van de scheidsrechter extra aandacht voor de leidsmannen die door weer en wind in hun vrije tijd komen opdraven. Mannen, zonder jullie geen wedstrijden!!
Verder was het een zeer frustrerende ochtend op meerdere vlakken voor de Tricolores. 1-4.

Sportclub Irene 4 heeft ook in haar tweede wedstrijd op eigen bodem de punten niet kunnen binnenslepen. Doordat een deel van de selectie de halve wereld is overgevlogen kon trainer Bram Vestjens niet zijn sterkste elf opstellen. Daar bovenop kreeg Vestjens ook nog een ziekmelding op het laatste moment.

‘Ga er maar aanstaan, tegen een team dat de competitie goed is gestart, zeven spelers missen is te veel van het goede. Vandaag hebben we onze meerdere moeten erkennen en was het vanuit onze kant gewoon niet goed genoeg. In de defensie heb ik moeten schuiven met wat spelers en het op papier sterke middenveld gaf vandaag ook niet thuis. Als we dan voorin ook nog eens de bal niet vast kunnen houden dan weet je dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden. Ik heb wel een beetje een idee hoe mijn collega Alfred (Schreuder red.) zich afgelopen dinsdag voelde’.

De wedstrijd begon nog enigszins goed. Het was weliswaar HBSV dat de bal had maar Sportclub Irene stond goed en gaf geen kansen weg. Met name in de omschakeling lagen er kansen maar vaak ontbrak de goede eindpass waardoor de spitsen niet in stelling kwamen. Na een kwartier werd Sportclub Irene wél gevaarlijk. Op het middenveld werd Jos Driessen neergehaald en de tot dan uitmuntend leidende scheidsrechter gaf terecht een vrije schop toe. Driessen gaf de bal snel met een klein tikje op Mitch van Soest die van 20 meter uithaalde en geluk had dat zijn schot door een Hout-Blericks been van richting werd veranderd. 1-0.

Het spelbeeld veranderde niet na de 1-0. HBSV had het balbezit en Sportclub Irene kon redelijk makkelijk standhouden tegen de goed voetballende tegenstander. Toch was het tien minuten na de 1-0 onoplettendheid in de defensie waardoor de 1-1 op het scorebord stond. Hierna begon de Clement Turpin-van-de-amateurvelden-show. Een tikkie terug van de verdediger van HBSV werd door de keeper opgepakt. Waar Sportclub Irene dacht aan een indirecte vrije schop wuifde scheidsrechter Jack K. het weg. Een minuut later scoorde HBSV de 1-2. Bij de 1-2 coachte Randy Boers zijn aanvoerder Sander Coort dat hij de bal terug had mogen spelen naar de keeper. Dit kwam Boers op een laatste waarschuwing te staan van de leidsman. Blijkbaar zat er nog wat oud zeer uit vorige wedstrijden tussen leidsman J. Kusters en Boers.

Dat er een persoonlijke vete is ontstaan op het voetbalveld tussen de twee is wel duidelijk. In de 45e minuut was het de keeper die bij de cornervlag de bal binnen hield en naar voren schoot. Het was uitgerekend Boers die de bal op 30 meter van het doel oppikte. Boers dacht aan schieten maar dan had de doelman de bal weer bij de cornervlag aan kunnen nemen dus in plaats van schieten liep hij richting het door de keeper verlaten doel. 20 meter van het doel besloot de scheidsrechter tot verbazing van iedereen op en naast het veld af te fluiten voor de rust. 1-2 ruststand.

Vlak na rust was het twee keer Jamale Boukhettame die twee keer alleen voor de keeper faalde. Toen HBSV kort daarna de 1-3 maakte was het verzet gebroken. HBSV scoorde nog de 1-4 maar het had ook 1-8 kunnen worden. Al met al een zeer terechte nederlaag waarbij we de hand in eigen boezem mogen steken. Maar het ook wel even lekker is om alle feiten te vermelden.

En omdat het de week van de scheidsrechter is wil ik, namens heel Sportclub Irene 4 alle scheidsrechter bedanken voor hun tijd en energie die ze iedere week in de wedstrijden leggen.
Doelpunt: Mitch van Soest
Assist (een simpel tikkie breed): Jos Driessen